Morgan Dinghy 33 – predstavitev

Author: Share:
V marini Porto Romano so svetovni javnosti tudi uradno predstavili luksuzni dnevni cruiser ladjedelnice Morgan z imenom Dinghy 33. Celoten dogodek je potekal v skupni organizaciji z nemškim Porsche-jem, ki je predstavil svoj veliki luksuzni coupe Panamera. Dinghy 33 je skoraj 10 m dolg čoln, cruiser, na krovu pa lahko sprejme 8 oseb. Za pogon mu služijo različne kombinacije bencinskih ali dieselskih motorjev.


Ladjedelnica Morgan je že dodobra uveljavljena z dvema linijama plovil Lobster in Fast Commuter, sedaj pa so ji dodali še luksuzno serijo Dinghy. Namen plovila pove že samo ime, vendar to ni pomožni čolniček za povprečne jahtice, temveč za megajahte in megajadrnice. Pri tem je dosežen osnovni namen prevoz lastnika in gostov od jahte do obale manjših mest, zraven pa še izjemno hiter skok v sosednji zaliv na kopanje in obisk prijateljev.

Kot smo omenili že v uvodu, je pri pogonu možno izbirati tudi različno zasnovo. Na začetku ponudbe je varianta z dvema izvenkrmnima motorjema Yamaha od katerih vsak postreže z 250 KM. Seveda govorimo o 4 taktnih bencinskih motorjih s katerima boste potovalno lahko pluli z 32 vozli, največja hitrost pa naj bi znašala 38 vozlov.
Druga varianta sta dva notranja motorja, ki ženeta Z noge. Govorimo o Yanmaru serije 6BY2, kjer vsak pridela 260 dizelskih konjev, ki ženejo Yanmarjeve pogonske noge ZT-350. Pri taki motorizaciji proizvajalec obljublja 35 Kn potovalne hitrosti, kazalec za hitrost pa naj bi se ustavil šele pri 45 Kn, kar je za to velikost plovila vsekakor spoštljiv podatek.

Zaradi že omenjenega namena ima plovilo mnogo površin za sončenje in posedanje gostov, na vsakem koraku pa se opazi tudi luksuz, ki ga dopolnjujeta mahagonij in tikovina. Lesene vložke premorejo volan, armaturna plošča, hardtop, omarice in pokrovi ter na koncu seveda tla, ki so v celoti odeta v tikovino.

Podobno luksuzno deluje novi Dinghy 33 tudi v notranjosti, kjer poleg postelje najdemo še prostorno kopalnico s tušem in WC-jem, ki bo služila za najnujnejše preko dneva, ko se bo lastnik odločil, da ne bo na jahti.

Za konec naj omenimo, da si Morgan Dinghy 33 lahko omislite v kar 10 različnih barvah, se pravi v točno taki, ki se bo lepo podala z barvo vaše obstoječe megajahte. Barve, ki so na voljo se začnejo s krem belo, nadaljujejo preko različnih rdečih, modrih in zelenih, končajo pa se pri povsem črni!

Tehnični podatki o plovilu:

Dolžina čez vse:            9,87 m
Dolžina trupa: 9,04 m
Širina: 2,90 m
Ugrez: 0,49 m
Masa plovila: 3.500 kg
Št. kabin / kopalnic: 1 / 1
Rezervoar goriva: 900 l
Rezervoar vode: 280 l
Motorji: 2 x 260 KM

besedilo: Sandi K.
foto: Morgan, Barke Bonom

Previous Article

Inštrumenti Vion

Next Article

Salon plovil Ljubljana – obsejemski program

Pogledajte ostale članke