Popolna novost v Sloveniji: jadrnica Albatross 40

Author: Share:
Podjetje Stal elektronik iz Ljubljane s ponosom predstavlja novost na slovenskem tržišču, jadrnice španskega proizvajalca Albatross. Premierna predstavitev njihovega prvega modela Albatross 40 Panoramic bo na navtičnem sejmu v Barceloni. Proizvajalec pa že pripravlja prve osnutke manjšega brata Albatross 35, katerega splovitev naj bi bila v letu 2012.

Albatross 40 ni klasična jadrnica, ampak tako imenovan »motor-sailor«, ki bo zagotovo navdušil tako jadralce kot tudi ljubitelje motornih plovil. Njegova posebnost so nedvomno panoramski salon,odpirajoče se okno na hard-topu ter široka drsna krmna vrata, ki nudijo gostom veliko svetlobe, dober pogled ter ventilacijo prostorov. Tudi sam design in interier dajeta občutek da ste na večjem plovilu kot sicer. Tri kabine, dve kopalnici ter pretvorba salona v dodatno ležišče nudi udobje osmim osebam.

Na palubi je dovolj prostora za dve krmili premera 900 mm, prostoren kokpit za druženje ter sončna ploščad na premcu. Omembe vredna je tudi garaža za shranjevanje pomožnega čolna dolžine 2,5 m na krmi, kar je na jadrnicah dolžine 12,00 m vsekakor redkost. V osnovi je vgrajen dieselski motor Yanmar z močjo 40 kW (54 KM), za doplačilo pa si lahko izberete tudi močnejšo različico s 55kW (75 KM), ki bo omogočala udobno plovbo s hitrostjo 8 Kn (15 km/h).

Info: Stal elektronik d.o.o., Tbilisijska ulica 89, 1000 LJUBLJANA
www.stal.si

Previous Article

Jesenski navtični vikend 2011

Next Article

Atal in Seaway krepita sodelovanje in predstavljata Greenline 40

Pogledajte ostale članke