Sea Ray 265 Sundancer

Author: Share:
Sea Ray še naprej navdušuje z novimi modeli v razredu Sport Cruiserjev. Njihov najnovejši lepotec, Sea Ray 265 Sundancer, je nasledil sicer dobro poznani ter izjemno popularni model 255 Sundancer. S svojimi elegantnimi linijami ter dolgim oknom preko trupa je nedvomno prava paša za oči. Sea Ray 265 Sundancer nedvomno predstavlja udobje, eleganco in prostornost.

Tako kot vsi ostali Sea Ray cruiserji je tudi model 265 Sundancer standardno opremljen z naprednim instrumentom SmartCraft, ki v digitalni obliki prikazuje številne parametre motorjev. Ta sistem vsebuje najnovejše dosežke na področju navtične diagnostike in premore za branje enostaven LCD ekran, ki ponuja tudi možnost nočne razsvetljave (nizko bleščanje). SmartCraft merilnik hitrosti vsebuje digitalni prikazovalnik temperature vode/zraka, nivo goriva, GPS vmesnik in »Trolling control«. SmartCraft obratomer vsebuje globinomer, alarm motorjev, števec delovnih ur, porabo goriva ter trim indikator.

Najnovejši model Sea Ray 265 Sundancer, z dolžino 8.39 metrov in širino od 2.59 metrov, v osnovi poganja dobro preizkušeni motor Mercruiser 5.0 MPI Bravo III (260 KM – 194 kW). Rezervoar za gorivo je iz aluminija, in sicer kapacitete 261 litrov. Barko je možno opcijsko nadgraditi tudi z radarskim lokom, ki mu daje še bolj športno-elegantni izgled.

Prostoren kokpit lahko opcijsko nadgradite tudi s kuhinjskim elementom, na katerem se nahaja umivalnik, delavna površina ter pod njima hladilnik. Prostora za druženje je veliko, krmno klop lahko pretvorite v veliko ležišče, ki služi sončenje ter uživanju na soncu. Kopalna ploščad je ogromna, opcijsko položena s prefinjenim teakom.

Podpalubje je prostorno, standardno opremljeno tudi s notranjo kuhinjo. Premčni salon v obliki črke »U« lahko sprejme družbo 6 oseb, možno pa ga je pretvoriti v dvojno ležišče. Kopalnica je opremljena z WC-jem, umivalnikom ter tušem. Za boljše prezračevanje poskrbijo številna odpirajoča se okna na trupu.
Ograja na premcu poskrbi za varnost, blazina pa za še večje razvajanje. Vsekakor bodo ljubitelji morja in sonca prišli na svoj račun.

Tehnični podatki o plovilu:

Dolžina čez vse:            8,39 m
Širina: 2,59 m
Ugrez: 0,61 m
Masa plovila: 2.520 kg
Rezervoar goriva: 261 l
Rezervoar vode: 76 l
Fekalni rezervoar: 68 l
Osnovni motor: 1 x MerCruiser 5.0 MPI Bravo Three (1 x 191kW/260 KM)

Zanimivost o Sea Ray-u:
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1959 in še vedno velja kot največji svetovni proizvajalec motornih čolnov in jaht vrhunske kakovosti. Sea Ray ima sedež v Knoxville, ZDA in deluje v okviru oddelka Brunswick Corporation. V svojem programu nudi več kot 40 modelov v razponu od 17 do 60 čevljev.

Info: Jucca Nautika d.o.o., Cesta v Mestni log 88, 1000 LJUBLJANA
www.jucca-nautica.si

Previous Article

Diacom Marine – diagnostični sistem za plovila

Next Article

Internautica 2013

Pogledajte ostale članke