Selene 58 s polizpodrivnim trupom

Author: Share:
Ladjedelnica Jet Tern Marine, je pod taktirko nizozemskega dizajnerja Guida De Groota, razvila prvi model nove linije pol-izpodrivnega tipa: Selene 58 Ocean Express. Zunanji dizajn izhaja iz pred kratkim razvitega največjega modela Selene 92 Ocean Explorer. Linija »Express«, katero v ladjedelnici razvijajo že več kot dve leti, je popolnoma nov projekt. Z njim pa bo znamka Selene vstopila v segment plovil s polizpodrivnim tipom trupa.

V osnovi ladjo poganjata dva motorja Cummins QSL9 405, s katerima ladja doseže maksimalno hitrost do 18 vozlov, povprečno pa 15 vozlov. Krmarnica je ločena, nekoliko dvignjena ter jasno pregledna. Poleg sredinsko postavljene konzole ter krmarskega stola se v krmarnici na levi strani nahaja velika sofa v obliki črke L, desno pa sta locirana oba stopnišča, ki vodita v podpalubje oziroma na komandni most.

Razporeditev notranjosti je v osnovi 3-kabinska plus skiper kabina, vendar kot pri vseh drugih Selene ladjah, je možno tudi tukaj notranjost popolnoma prilagoditi zahtevam posameznika.
Salon je zelo prostoren ter po zaslugi velikih stranskih oken nudi ogromno dnevne svetlobe. Tako salon kot tudi celotno podpalubje je bogato kvalitetnih in dragih materialov. Sredinsko postavljena lastniška kabina je prostorna, opremljena z veliko kopalnico ter številnimi odlagalnimi prostori. Poleg velike premčne VIP kabine je v podpalubju locirana tudi kabina za goste, v kateri se nahaja dvonadstropna postelja, takoimenovani pograd.

V kokpitu je locirana velika sedežna garnitura v obliki črke L, čeprav je primarno druženju namenjen ogromen komandni most, na katerem ne manjka tako sedalnih kot tudi ne ležalnih površin. Med drugim je opremljen tudi s kuhinjskim pultom, barom, veliko površino za hrambo pomožnega čolna ter dvigalom za dvig in spust le tega.

Tehnični podatki:
Dolžina čez vse: 18,21 m
Dolžina trupa: 16,97 m
Dolžina vodne linije: 15,37 m
Širina trupa: 5,08 m
Ugrez: 1,32 m
Masa obremenjenega plovila: 28.500 kg
Tank za gorivo: 3.402 l
Tank za vodo: 1.134 l
Črni tank: 226 l
Max hitrost: 18 Kn (33,3 km/h)
Potovalna hitrost: 15 Kn (27,7 km/h)
Osnovni motorji: 2 x Cummins QSL9 298 kW (405 KS) @ 2100 rpm

Info: Yucca Boats d.o.o., Cesta v Mestni log 88, 1000 LJUBLJANA
www.yuccaboats.si

Previous Article

Prvi v prenovljeni Four Winns S seriji

Next Article

Nova spletna stran AS boats

Pogledajte ostale članke