Vrhunski daljnogledi Steiner

Author: Share:
Ljudje smo že od nekdaj stremeli k temu, da bi videli dlje kot vidimo s prostim očesom. Kolikor je poznano iz zgodovine so že 3500 let pred našim štetjem ljudlje eksperimentirali s steklom. Od tedaj pa do danes je kar dolga doba v kateri so se zahvaljujoč napredni tehnologiji in razvoju optike na trgu pojavili specializirani navtični daljnogledi in večje število naprednih daljnogledov za uporabo v lovu, opazovanju ptic in okolice ter tudi navtiki.

Za vas, ki nameravate uporabljati daljnogled na ali ob vodi, so navtični daljnogledi edina prava odločitev. V nadaljevanju vam predstavljamo dve seriji daljnogledov za katere menimo, da so referenčni na svojem področju.

Commander XP:
Kompaktna oblika in visoka natančnost ne gresta vedno z roko v roki. Vendar pa to ne drži za Steiner, kjer so superiorno tehnologijo velikega brata Commander XP 7×50 prenesli v kompatni 7×30 format. Rezultat je praktični daljnogled, ki ponuja veliko večje performanse kot bi pričakovali od daljnogleda tega razreda. Commander XP 7×30 je perfektni spremljevalec ljudi, ki zahtevajo največ od navtičnega daljnogleda in pričakujejo, da je le ta kompaktnih dimenzij in majhne teže. Idealen je za uporabo tako na morju kot na kopnem. Zaradi High-Definition optičnih leč, robustne izdelave in mnogih drugih prednosti Commander 7×30 očitno prekaša tudi velik del daljnogledov 7×50, ki jih najdemo na tržišču.

Navigator:
Z navigator serijo Steiner ponuja legendarne daljnoglede z nadpovprečnimi performansami za ugodno ceno. Namen tega je, da se vsem navtičnim entuzijastom ponudi profesionalni navtični daljnogled, ki presega njihove zahteve. Kot vsak navtični enztuzijast dajete tudi vi velik poudarek na kvaliteto in zanesljivost vaše opreme. Steiner je s tem namenom razvil Navigator 7×50; za vse jadralske zanesenjake, rekreativne skipperje in člane posadke. Daljnogled je opremljen s Steiner High-Contrast-Optics (visoko kontrastno optiko), ki nudi visok nivo kontrasta, jasno sliko v vseh pogojih in garancijo za naravno definirane barve. Navigator je robusten, polnjen z dušikom in garantirano vodoodporen. Atraktivna cena postavlja Navigator 7×50, z ali brez kompasa, med najbolj popularne modele daljnogledov na svetu.

Pri izbiri daljnogleda je pomembno, da ne kupujemo daljnogleda pri katerem slika bližnjih predmetov ni ostra in kontrastna ali pri katerem moramo napenjati oči, da vidimo dobro. Pri podjetju Stal iz Ljubljane si lahko ogledate in primerjate razne modele, ugotovite kako vam ležijo v rokah itd. Pa še nasvet ob izbiri: če ima daljnogled slabšo ostrino na robu slike, to ni tako zelo hudo, saj navadno poskušamo tisto kar je zanimivo spraviti v središče opazovanja. Predvsem pa moramo biti z nakupom na splošno zadovoljni, kajti le tako bomo izdelek z veseljem uporabljali.

Info: Stal elektronik d.o.o., Tbilisijska ulica 89, 1000 LJUBLJANA
www.stal.si

Previous Article

Nova številka revije Navtika plus

Next Article

Tesnila za pogonske gredi pri Jucca Nautica

Pogledajte ostale članke