Morjeplovski kostanjev piknik 2012

Author: Share:
V soboto smo se člani Morjeplovca, tako kot sedaj že tradicionalno za mesec oktober, dobili na kostanjevem pikniku v zalivu Sv. Katarina v bližini Ankarana. Druženje je bilo več kot odlično, smo pa kar se tiče kostanjevih piknikov podrli svojevrsten rekord po številu udeležencev. Skupaj s podmladkom nas je bilo tokrat med 65 in 70! Nekaj novih članov se je odlično vključilo v druščino legend, na koncu pa smo v en glas rekli, da se vidimo tudi naslednje leto.

Druženje se je začelo že ob 14 uri popoldan, tisti najbolj vztrajni pa smo zdržali še pozno v noč. Za hrano je skrbel lepo pečen kostanj in pa meso z roštilja pod vodstvom našega novega člana, ki se je odlično izkazal! Debate so potekale na vseh nivojih, od jadranja in motoriranja, pa do različnih bolj resnih tem o letošnjih pohajanjih po nam najljubših otokih. Med nami sta bila tudi dva profesionalna pomorca, ki jima je kruh plovba na velikih prekooceanskih ladjah in sta nam lahko povedala kakšno zanimivo dogodivščino tudi s tega, malce drugačnega zornega kota navtike.
Vreme smo imeli več kot odlično saj nas je celo popoldne grelo toplo jesensko sonce, ob katerem smo vsi pozabili, da je poletne sezone praktično konec.

Za konec velja zahvala športnemu društvu, ki nam je omogočilo prostor ter vsem tistim, ki ste pomagali pri organizaciji dogodka ter nabavi mesa, pijače in podobnega. Veseli me tudi to, da smo se zbrali v tako velikem številu in pa predvsem to, da je kostanjev piknik postal družinsko srečanje. Za naše pomorske naslednike se nikakor ni bati, saj je podmladek nekaterih naših članov v zadnjih letih postal številsko precej močan. Se vidimo naslednje leto!

besedilo: Sandi K.
foto: Sandi K.

Previous Article

Selene Europe vas vabi v Biograd

Next Article

Nov distributer za tandemska sidra Wemar

Pogledajte ostale članke