Salon Nautico Barcelona 2010

Author: Share:
V Barceloni so že 49-tič odprli sejem navtike, eden največjih v Kataloniji, Španiji in v tem delu Evrope. Sejem je bil odprt od 6. do 14. Novembra 2010. Kot se za Katalonce spodobi, so ta sejem odpeljali dobro, kvalitetno in kljub krizi v navtičnem svetu, zelo profesionalno.

Španijo je recesija prijela s polno močjo, kar se vidi po razstavljalcih ter vsako leto skrčenim sejmom, kateri se še vedno ponaša s skoraj 2000 razstavljenimi plovili. Logistika s transportnimi povezavami jim deluje dobro, zato sem že na letališču El Prat počakal brezplačni avtobus, ki pelje potnike na ogled zaprtega dela sejma, ki se dogaja v Firi Barceloni na lokaciji Gran Via. Ker sem si ta del želel ogledati naslednji dan sem se tam presedel na drugi avtobus, ki vozi iz sejmišča (Gran Via) do pristanišča oz. marine Port Vell. Vstopnina za ogled sejma med tednom znaša 10 €, med vikendom 12 €, kar se mi ni zdelo pretirano, saj vključuje zunanji kot notranji del in seveda brezplačno avtobusno povezavo. Neke posebne gneče na samem razstavnem prostoru ni bilo, kajti na tako velikem sejmišču se obiskovalci razgubijo. Tokrat so tudi odprti del skrčili iz dveh lokacij na eno, katero pa so podaljšali vse do trgovskega centra. Vsa večja motorna plovila so bila na zunanjem delu razstavišča, kakor tudi vse jadrnice nad 9 m. Razstavljalcev je bilo veliko, lepih plovil še več, kar nekaj pa je bilo takšnih, za katere bi potrebovali kar nekaj časa, da bi prešteli bankovce, če bi se plačevalo v gotovini. Največji zneski so segali tudi preko 21 milijonov eurov.

Plovil je veliko, eno lepše od drugega… Na en motor,… dva motorja,… pa tudi na tri motorje,… jadrnice pa od 9 do 26 m ,… in prestiž… olala… Opisovati vse od začetka bi bila utopija, zato bom naznanil le nekaj letošnjih novitet, nenavadnih plovil ter plovil, ki so zaznamovala letošnji navtični salon.

Domišljija ne pozna meja. Bomo kaj takšnega kmalu videli tudi na Jadranu?

Beneteau Sense 50:
Ladjedelnica Beneteau je predstavila novo plovilo s konceptom udobje. Razstavljena Sense 50 nudi vse to, prav tako njena manjša sestra Sense 43. Dizajnerji so tokrat razbili monotonijo in enakost vseh plovil s sredinskim salonom, krmno in premčno kabino. Za deloholike so na 50 čeveljski barki v sredino postavili tudi pravcato pisarno z vso možno komunikacijo. Zunanjost? tudi ta je dovršena in prefinjena. Bravo! Ustvarjalci plovila so pomislili tudi na popolno svobodo plutja in nič več od odvisnosti na skrb za vodo, nafto ter električno energijo. Senese 50 skriva v sebi 730 litrov sladke vode, 830 litrov nafte, deluje na hibridni pogon, dock and go revolucija…

Dufour 375 Grand Large:
Plovilo za sezono 2011. Cena zmerna, malo manj kot 109.000 EUR za osnovno različico.

Intuition II:
Nekaj lepega in ekstravagantnega ter prepojenega z luksuzom je ponudil Yacht Studio Strawinski s svojo skoraj 24m dolgo in iz aluminija izdelano lepotico. Še nekaj podatkov: 3m ugreza, 42 ton izpodriva, doseže 12 vozlov potovalne hitrosti, 276 m2 jader, sprejme 15 potnikov in… Cena malo manj kot 4 milijone… Seveda brez dodatne opreme in davka!

Bavaria Cruiser 32, 40, 45, 55:
Nov dizajn, nekaj svežine in drugačnost, ki se vidi… Notranjost moderna, zasnovana na oglatem in svetlem pohištvu. Upajmo, da se je ameriški oddelek oblikovalskega studia BMW, dovolj potrudil, da se bo Bavaria znebila slovesa površno izdelanih plovil. Če dobro pomislim ostaja vse isto: tovarna, ljudje, stroji… Le dizajn se je spremenil, čeprav je bil v letu, ki sta ga zaznamovala brata J&J tudi moderen. Počakajmo, da bo čas prinesel svoje.

Sunseeker Predator 52, 50, 64, 74, 84 in Manhattan 52, 60, 63, 70:
Največji razstavni prostor na velikih in pomembnih navtičnih sejmih zasede ladjedelnica Sunseeker. Zanimivo je le to, da se ta ladjedelnica pokaže kot da ji recesija ne more do živega. Ta razstavlja v največjem razstavnem paviljonu, ima največ razstavljenih plovil, največjo vsoto razstavljenih plovil, znana pa je še po največjem številu hostes in prodajalcev. Njihov Coctail bar na pomolu je stalno poln imenitnežev v kravatah in dragih oblekah, lepe gospe pa kažejo zlatnino in drage modne kreacije. Zato lahko zatrdim, da če hočeš pokazati da imaš, potem moraš imeti vsaj enega od Predatorjev.

Wallypower 73:
Prvič na sejmu tudi prestižni Wallypower z modelom 73 in ceno … Ah, brez veze, da vam pokvarim dan! Ogled tega plovila je bil mogoč le po predhodni najavi in ko sem se želel najaviti za ogled, so dejali, da imajo že vse polno za vse dni sejma. Plovilo pa je več ali manj samevalo, saj so ga prodajalci očistili in zaščitili pred morebitnim vstopom. Je to le modna muha? Ne vem, ko sem ga pogledal od zunaj, čeprav se je že večerilo, sem bil nad njim razočaran. Plovilo je res zasnovano bolj futuristično, vendar ali zdrži futurizem na kvaliteti ali bolj na kvantiteti… Odgovor prepuščam posamezniku in uporabniku. Moja ocena je ne, ne… Zadržal bom mnenje o moji oceni. Je vam všeč?

Noč je spustila svojo zaveso in dan se je prevesil v tisti del, ko salon zapira vrata. Ura je 19:00 in obiskovalci počasi zapuščamo prizorišče. Nad lepimi in dragimi barkami so se mi oči kar zasolzile, mogoče pa sem se nalezel prehlada od prevelikega napenjanja oči, sploh kadar sem zagledal ceno.

Sam sem odšel v hotel, odložil prospektni material in odšel nazaj na ulice v raziskovanje Barcelone, katero obiskujem že nekaj let in po desetem obisku ne štejem več, koliko krat sem že kje bil in kje še bom. Vedno se najde kaj novega, neodkritega. Barcelona resnično zaživi šele po sedmi uri zvečer in takrat je vse polno ljudi na ulicah, trgovinah in trgovskih centrih… Razne kavarnice in restavracije se pričnejo polniti s turisti, katerih je Barcelona polna v vseh letnih časih. Večerja, hitri ogled ene od številnih galerij, potem pa nazaj v hotel in počivat ter nabirat moči za jutrišnji dan.

Jutro… Po zajtrku oddidem po mestu in že zgodaj poskušam uloviti mestni utrip. Še vedno se ne morem navaditi, da se prodajalne in lokali odpirajo šele ob deseti uri dopoldan. Ker sem nastanjen ob znameniti ulici in sprejališču La Rambla, sem peš kar hitro ob Kolumbovem spomeniku in se spustim čez most velikega arhitekta in umetnika do marine. V priljubljeni kavarnici spijem na toplem soncu svojo prvo jutranjo kavo in uživam. Naj napišem, da je bil ves čas sejma zelo aktiven sonček, temperature so bile konstantno nad 20 stopinj Celzija, zato ni bilo nič nenavadnega, če so premraženi angleži hodili po mestu v kratkih rokavih in kratkih hlačah.

Po kavi opravim hitri ogled včeraj zamujenih plovil in odidem na brezplačni avtobus, ki pelje do nekaj kilometrov oddaljenega pokritega dela razstavišča.

Albatro tender 50

Nevesta, ki v krmnem zunanjem salonu čaka bogatega lastnika yahte Astondoa 82.

Katamaran Privilege 745

Pred paviljoni…

Novi hotel Porta Fira ob sejmišču.

Del razstavnega prostora v zaprtem delu Fire s ptičje perspektive.

Zar 87:
Tudi letos je bilo razstavljeno veliko gumenjakov, kateri so vse bolj in bolj podobni svojim plastičnim bratom in sestram. Noviteta za leto 2011 je ZAR 87, ki ima vse, kar imajo veliki. Spalnico, jedilnico, kopalnico z WC-jem…

Arimar 3,2 na Jet pogon. Draga igračka za bogate ljudi…

Kajaki so vse bolj popularna plovila…

Sidra Rocna:
Novozelandska zgodba o uspehu… Najboljša sidra po raziskavah navtičnih revij! Cena za 15 kg težko sidro je 348 EUR.

Monterey 328 SS

Kiwiprops:
Propeler, ki obljublja in daje še več kot ostali zložljivi propelerji. Zopet Nova Zelandija, cena pa 1.300 EUR.

Rodman Yacht, Novi modeli linije SPIRIT 31, 42…. Rodman je tudi letos napovedal, da ga recesija ni prizadela. Tudi letos so razstavljali velika in nova plovila na največjem razstavišču pokritega dela.

Starfisher je predstavljal kar štiri nova plovila. Še ena španska ladjedelnica, ki želi dokazati, da ji recesija ni prišla do živega. Razstavili so še več plovil kot lani, potrudili so se z dobrimi in kvalitetnimi katalogi in čeprav nisi kupec, ti pokažejo vsa plovila, katera si želiš ogledati. V vsakem obiskovalcu vidijo potencialno spreobrnjeno stranko za svoja plovila. Zagotovo lahko trdim, da so resna konkurenca drugim španskim ladjedelnicam, vsaj kar se tiče fisher plovil.

Jeannau NC 11:
Francoska dovršenost in prefinjena notranjost. Barka s solidnim razmerjem cene in kvalitete.

Windy Maestro 40 HT:
Skandinavska kvaliteta, ki se plača… Ko ga boste bolje pogledali se boste verjetno tudi vi vprašali, kje se skriva ta kvaliteta, ki je tako zelo draga.

Astinor 30 Fly:
Letošnje plovilo iz Viga, katerega test je bil napisan v zadnji reviji Burza Nautike. Plovilo, ki ima odlične sposobnosti za huda morja in odlične plovne lastnosti. Plovilo je zelo dobro zasnovano, cena solidna, kvaliteta jim je malo padla, kar se vidi po režah sestavljenih delov. Sam osebno nisem privrženec plovil, ki imajo Fly, če niso daljša od 40 feetov.

Pecten Beta, žar:
Plinski žar, najboljši prijatelj gurmanov, za na ograjo, ob ograji… Iz titana ali inoxa, zelo stabilen, zelo lep, z dvema teflonskima posodama… Vendar pa, zelooooo drag, 800 EUR!

49. Salon nautico v Barceloni me je zopet navdušil. Nihče od kataloncev ne skriva, da je špansko navtiko prizadela recesija, prodajalcev je še vedno veliko, kako je s kupci pa vedo le oni. Upam, da se navtika, kot prestiž v življenju ljubiteljev morja povrne na stopnjo, kjer je bila. Za nekatere je to možnost nakupa novega plovila, za druge spet neizpolnjene sanje, za tretje ljubezen, katero nekateri ne razumejo.

Salon je komaj zaprl vrata, organizator pa že vabi na naslednji, 50. salon navtike v Barceloni. Dragi moji organizatorji. Ostajam vam zvest, zato se že sedaj prijavljam in potrjujem svojo prisotnost. Do takrat pa se bom kratkočasil drugje: decembra v Parizu, januarja v Londonu in Dueseldorfu, februar je rezerviran za Goetheborg… Potem pa… Marca posije sonček in zaplul bom po Jadranu!

besedilo: jčč
foto: jčč

Previous Article

2. martinovanje Morjeplovec

Next Article

Posezonska razprodaja navtičnih oblačil in opreme za vodne športe

Pogledajte ostale članke