Srečanje Morjeplovcev – Marec 2010

Author: Share:
Marčevsko redno srečanje članov Morjeplovec.net so nam tokrat pripravili Zagorjani. Prvič smo se podali v slovensko varianto prave ribje konobe in se prepustili užitkom ob morski hrani. Ribiški dom ob zagorskem jezeru nas je prijetno presenetil z dobro hrano, ki ni pustila ravnodušnih niti tistih, ki še vedno bolj prisegamo na meso.


Na vhodu nas je pričakal napis Marina Zagorje, Zagorjani pa pravijo, da bi na svojem jezercu poleg “konobe” morali postaviti še marino.

Ob prihodu nas je pričakal aperitiv in spoznavanje nekaj novih članov, ki so se hitro vključili v staro družbo.

Z morjeplovsko debato smo nadaljevali ob vrhunski mašni kalpjici, ki so nam jo pripeljali člani iz Prlekije in Slovenskih goric.

Med pogovorom smo ugotovili, da smo kot branjevke, saj je imel prav vsak od nas ogromno za povedati in smo iz ure v uro postajali glasnejši. Vsi pa smo precej utihnili, ko so na mizo prispele dobrote v obliki polnjenih lignjev, pa lignjev na žaru, ocvrtih lignjev, hobotnica iz pečice, ribe, girice…

Za konec nam je naš član Rabuni razdelil še CD-je z odlično dalmatinsko glasbo, ki nas je spremljala na poti domov.

Še zadnje “težke” debate ob šanku, kjer smo sklenili, da se naslednji mesec definitivno zopet vidimo.

Hvala vsem, ki ste se udeležili srečanja! V družbi je bilo čudovito tako kot vedno in prepričani smo, da bo tako tudi ostalo. Ker vsi že močno pogrešamo morje, je precej debate steklo že tudi na temo 2. ruta Morjeplovec.net, ki se letos začne 24.06.2010.
Zahvalo bi izrekel tudi lastniku ribiške konobe v ribiškem domu Zagorje, ki nam je dovolil, da smo pili svoje vino in pa za odlično pripravljene morske dobrote.

besedilo: Sandi K.
foto: Bojan A.

Previous Article

Marinada 2010

Next Article

Gumenjaki Nautica Led v Sloveniji

Pogledajte ostale članke