Uspešen prvi Selene Rendez-Vous na Hrvaškem

Author: Share:
Prvi evropski Selene Rendez-Vous se je odvijal na Hrvaškem med 19. in 23. julijem. Dogodka se je udeležilo 8 Selene trawlerjev skupaj z njihovimi lastniki iz različnih koncev sveta, vsi trije Evropski predstavniki za Selene, svetovno priznani arhitekt linije “Ocean Explorer” Guido de Groot in Howard Chen, lastnik ladjedelnice Jet-Tern marine, ki je priletel iz Kitajske izključno zaradi tega dogodka. Rendez-Vous je potekal v Marini Punat, na otoku Krku.

Ideja o organizaciji prvega Selene Rendez-Vousa v Evropi pripada Alešu Strmljanu in njegovi ekipi Selene Adriatic. S pomočjo ostalih Selene dealerjev in s sodelovanjem z Marino Punat se je izkazal dogodek kot izjemno uspešen in neponovljiv. Obsežne zmogljivosti Marine Punat so bile bistvenega pomena za uspeh dogodka, zahvaljujoč zaposlenim v Marini, pa so izpeljali številne aktivnosti do popolnosti. Tako lastniki kot tudi vsi ostali, ki so se dogodka udeležili, so bili deležni najvišje ravni hrvaškega gostoljubja. Številne lokalne specialitete so bile postrežene v restavraciji Marine Punat pred katero so bili privezani vsi trawlerji Selene. Tako so lahko udeleženci občutili popolno doživetje v Mediteranskem okolju.

Dogodku se je pridružilo tudi nekaj ljubiteljev trawlerjev Selene z namenom spoznati se s temi trawlerji in njihovimi lastniki. Organizator je zabeležil tudi udeležbo 10 novinarjev iz vodilnih evropskih revij, ki so uživali na plovbi s trawlerji Selene. Na programu so bile številne predstavitve na temo Wesmar stabilizatorjev, o uporabi rešilnih splavov in delovanju EPIRB-a. Albert Gerritsma, predstavnik Selene Yachts Northern Europe nam je predstavil načrte za prihodnost, lastnik iz Nove Kaledonije pa je z nami delil svoje pomorske izkušnje. Arhitekt Gudio de Groot nam je razložil filozofijo večjih Selene Yachts modelov, ki nosijo naziv Ocean Explorer.

Zaradi uspešnosti samega dogodka namerava Selene Yachts Europe organizirati Selene Rendez-Vous vsako prihodnje leto. Poskrbite da se nam boste pridružili v letu 2014 tudi vi!

Več informacij o Marini Punat:
Z več kot 850 vezi na enajstih pomolih si je Marino Punat (www.marina-punat.hr) vredno ogledati. Na voljo so privezi za jahte do 45 m dolžine, z največjim ugrezom treh metrov. Trije dodatni pomoli, ki so trenutno v gradnji, bodo zmogljivosti povečali še za dodatnih 150 privezov. V sklopu Marine so restavracije, navtične trgovine, supermarket ter hotel. Obiskovalcem in gostom Marine Punat so na voljo celovite in visokokakovostne storitve ladjedelnice Punat, ustanovljene davnega leta 1922.
Prav tako je vredno obiskati hotel Kanajt (www.kanajt.hr). Nahaja se nad vznožjem Marine Punat, s čudovitim pogledom na Puntarsko drago, marino in ladjedelnico.

besedilo: Selene Adriatic & Sandi K.
foto: Selene Adriatic Press Release

Previous Article

Akcija gumenjakov Brig s 15 % popustom

Next Article

Bonaca 2013 v Portorožu

Pogledajte ostale članke