Prijaznost NAS Slovencev
Moderatorji: moderator2, moderator
Prijaznost NAS Slovencev
kot zaveden Slovenec in redni obiskovalec Hrvaške me seveda vsako leto zmoti prijaznost Slovencev (sem imel v mislih da smo bolj prijazni). Seveda to se kaze ze takrat ko sploh ne rabis pomoci...kaj sele ko kaj rabis...pred par dnevi smo se vrnili domov iz potepanja po hrvaskem morju, ob pule do dugega otoka in seveda se je zacelo ze na unijah, itak slovenc z zmirjanjem,ker sem kao preblizu sidran itd...cca 50m...nato ilovik ko rabis pomoc,ko s tendrjem ostanes brez goriva in bi rabu,da te nekdo poslepa nazaj do barke...od 5ih slovencev,ki smo jih prosili za pomoc, seveda valda bo kdo sodrzavljanu pomagl...ja, niti eden, vsi z nekim raznim izmikanjem, dokler nas ni prijazni gospod avstrijc poslepal in s pogovorom povedal razne izkusnje z nami..sram me je blo povedat od kod prihajam, dokler se nismo spoprijatelili in spili par pivc...uglaven da ne nakladam, ker takih in drugacnih izkusenj malo morje, si nisem pricakoval takih odzivov od sodrzavljanov....kar me je izucilo, upam, da Slovenca ne vprasam vec nic.
-
Daki
Še par odgovorov in potrdilo se ti bo kar si načel...Poreklo ne določi obnašanja v naprej, če pa gledaš povpreček pa je to zelo realno. Še malo bolj za šalo: glede na prve štiri prispevke je takšnih slovencev 1/4 oz. kar 25%.
Drugič pa se doma bolje pripravi in vzemi še dodatnih 50m Maračola (predvidevam da na Unijah) s sabo!!!
Drugič pa se doma bolje pripravi in vzemi še dodatnih 50m Maračola (predvidevam da na Unijah) s sabo!!!
Wellcraft 2600 Martinique
Ena direktna:
Katera sorta Slovencev ali prebivalcev katerekoli druge države si pretežno privošči počitniško plovilo vredno tega imena, oziroma ima nekaj manjšega in sanja o večjem?
Pa brez zamire.
@Boštjanj, tudi ti nisi izvzet. Glede na opisano si moral biti kar težaven, saj bi z več odgovornosti lahko preprečil vsakega od naštetih problemov. In nekdo, ki plača za svojo barko nekaj deset ali celo sto tisoč evrov, bo menda opravičeno zakuhal, če se nekdo neresno sidra v njegovi bližini, pa čeprav deluje neresno le z njegovega stališča.
Katera sorta Slovencev ali prebivalcev katerekoli druge države si pretežno privošči počitniško plovilo vredno tega imena, oziroma ima nekaj manjšega in sanja o večjem?
Pa brez zamire.
@Boštjanj, tudi ti nisi izvzet. Glede na opisano si moral biti kar težaven, saj bi z več odgovornosti lahko preprečil vsakega od naštetih problemov. In nekdo, ki plača za svojo barko nekaj deset ali celo sto tisoč evrov, bo menda opravičeno zakuhal, če se nekdo neresno sidra v njegovi bližini, pa čeprav deluje neresno le z njegovega stališča.
Nazadnje spremenil SR 290, dne Ne Jul 31, 2016 09:00, skupaj popravljeno 1 krat.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Morda bi te vsak od morjeplovcev nadrl, ker je 50 m raztegljivih kot žvečilka. Lahko je tudi prav nevarno bilzu, odvisno od tega kam so napete vrvi.
In za tender brez goriva bi ti jaz osebno priporočil veslanje ali plavanje, pa mi glede na to kolikim sem tule na forumu brezplačno delal usluge ne moreš reči, da sem slovenc v tvojem pomenu besede!
In za tender brez goriva bi ti jaz osebno priporočil veslanje ali plavanje, pa mi glede na to kolikim sem tule na forumu brezplačno delal usluge ne moreš reči, da sem slovenc v tvojem pomenu besede!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Ne mislim tebe Bostjan, ampak sem dozivel, ko se je eden hotel "za nekaj minut" privezati za barko, ki je cakala dvig. Rekel sem mu daj mi sekundo da vprasam marinerota kdaj gre ven. Marinero je bil ob colnu, na drugem boku na pomolu.. Torej res govorim o sekundah.
No nakar dobim zabruseno "kaj bos njega spraseval, al lahko al ne? Jezno, nesramno, ostro, ultimativno... njegov pogled je bil... ne znam opisat.
Izstrelim NE!
No potem pa slisim samo se: "goni se pička jedna"
Booo...
Hotel sem samo povedat da zadeve niso vedno crno bele.
No nakar dobim zabruseno "kaj bos njega spraseval, al lahko al ne? Jezno, nesramno, ostro, ultimativno... njegov pogled je bil... ne znam opisat.
Izstrelim NE!
No potem pa slisim samo se: "goni se pička jedna"
Booo...
Hotel sem samo povedat da zadeve niso vedno crno bele.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 18:09, skupaj popravljeno 1 krat.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Čisto drugače je, če začnemo konverzacijo z nekom v smislu; Oprostite, ali vas lahko nekaj vprašam? ( s kombinacijo pozitivne mimike na obrazu) In počakamo na odgovor! (stojimo pokonci, obrnjeni proti sogovorniku, ga gledamo v oči in čakamo na odgovor. Ostali naši so tiho)
Odgovora sta seveda možna dva;
1 Izvolite?
2 Ne, Nič (tišina), Samo z brado trzne gor - kaj češ?, Se obrne stran, …
V prvem primeru je 80% možnosti, da se razplete po naših željah. Mi smo tisti, ki rabimo nekaj, in smo takoj v podrejenem položaju. Pristop je tisti, ki otopli še tako trdo srce…
V drugem primeru se kljub zavrnitvi vseeno zahvalimo nekako v smislu; Oprostite, ker sem zmotil, ali pa; OK - hvala vseeno, Nič hudega, …
Vedno pa to naredimo z nasmeškom, kar pa je zaradi zavrnitve, težko. Naš nasmeh (pozitiven, ne ciničen) ob zavrnitvi, bo njegovi ¨veličini¨ vzel mero, in mu bo mogoče čez pet minut, uro, jutri, ne vem kdaj, povedal, oz. bo sam pogruntal, kako reven je, kljub vsemu imetju. Moč ni v imetju. Moč je v Kdo sem?
Naslednjič bo mogoče odreagiral drugače. A ključ je, da najprej začnemo pri sebi.
No, lahko pa tudi začnemo pogovor v smislu; Ej TI!, …
Razplet je ponavadi več ali manj znan vnaprej…
Odgovora sta seveda možna dva;
1 Izvolite?
2 Ne, Nič (tišina), Samo z brado trzne gor - kaj češ?, Se obrne stran, …
V prvem primeru je 80% možnosti, da se razplete po naših željah. Mi smo tisti, ki rabimo nekaj, in smo takoj v podrejenem položaju. Pristop je tisti, ki otopli še tako trdo srce…
V drugem primeru se kljub zavrnitvi vseeno zahvalimo nekako v smislu; Oprostite, ker sem zmotil, ali pa; OK - hvala vseeno, Nič hudega, …
Vedno pa to naredimo z nasmeškom, kar pa je zaradi zavrnitve, težko. Naš nasmeh (pozitiven, ne ciničen) ob zavrnitvi, bo njegovi ¨veličini¨ vzel mero, in mu bo mogoče čez pet minut, uro, jutri, ne vem kdaj, povedal, oz. bo sam pogruntal, kako reven je, kljub vsemu imetju. Moč ni v imetju. Moč je v Kdo sem?
Naslednjič bo mogoče odreagiral drugače. A ključ je, da najprej začnemo pri sebi.
No, lahko pa tudi začnemo pogovor v smislu; Ej TI!, …
Razplet je ponavadi več ali manj znan vnaprej…
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov