Italijanska zavarovalna polica

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

dare
Desetnik
Kraj: Kancelarija

Italijanska zavarovalna polica

OdgovorNapisal/-a dare » Če Mar 05, 2009 13:10

Pozdravljeni vsi,

rabil bi scan italijanske zavarovalne police (za motor ali čoln). Apeliram predvsem na vse dobre duše, ki ste svoje čolne, narejene pred letom 1998 kupili v Italiji. Kakršna koli polica bi bila več kot dobrodošla.

Poanta je čisto birokratske narave, polica namreč dokazuje, da je bilo plovilo uporabljano na območju EU pred uvedbo CE certifikatov in s tem zadostuje pogojem za registracijo čolna pri nas. S tem zadnjim, pa imam probleme :)

Hvala
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Mar 06, 2009 00:17

Ne razumem. Jaz sem lani kupil čoln v od italijana letnik 1994 motor 1989 sicer sva kupoprodajno naredila v slo in sem ga vpisal s to pogodbo in z RINo in libreto od motorja. Drugega ne rabiš razen če nimaš RINe. Potem boš moral tu delati "homologacijo". Če kaj nuca lahko fehtam "svojega" italijana če mi lahko skenira svojo staro polico od čolna ki ga je imel. A kaj ti koristi npr od mojega čolna?
LP, G
dare
Desetnik
Kraj: Kancelarija

OdgovorNapisal/-a dare » Pe Mar 06, 2009 10:31

cibro napisal/-a:Ne razumem. Jaz sem lani kupil čoln v od italijana letnik 1994 motor 1989 sicer sva kupoprodajno naredila v slo in sem ga vpisal s to pogodbo in z RINo in libreto od motorja. Drugega ne rabiš razen če nimaš RINe. Potem boš moral tu delati "homologacijo". Če kaj nuca lahko fehtam "svojega" italijana če mi lahko skenira svojo staro polico od čolna ki ga je imel. A kaj ti koristi npr od mojega čolna?
LP, G

Res sem malo čudno napisal. Skratka, kupujem čoln, ki nima EU certifikata. In mi je kapetan rekel, da rabim kupoprodajno overjeno, kartonček za motor in zavarovalno polico od italijana. Ker to dokazuje, da je bil čoln vožen na območju EU. No, te police nimam.

Bi te zelo prosil, da fehtaš svojega italijana, če ti ni odveč.

Kaj je RINa?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov