Rentgenski Pregled
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Rentgenski Pregled
Pozdravljeni,
zanima me, če morda kdo ve kam bi lahko dal rentgensko pregledat izpušno sesalni kolektor od volvo pente 3.0 v okolici Maribora.
Hvala.
zanima me, če morda kdo ve kam bi lahko dal rentgensko pregledat izpušno sesalni kolektor od volvo pente 3.0 v okolici Maribora.
Hvala.
Glastron 177 sx , Volvo penta 3.0 Gs
Zadeva ni tako majhna. Ima okrog 25 kg.
Prilagam sliko. http://bpi.ebasicpower.com/c/VOL8A/grap ... 858850.jpg
V bistvu bi rad celega pregledal, ker mi nekje vdira voda v motor in bi rad izključil ta del preden grem razdirat motor.
V bistvu motor normalno vžge in normalno deluje na minimalnih obratih. Če pa na hitro dodam gas pa motor zaduši nato pa potegne. Vem da vleče nekje vodo saj ko dodaš gas se iz izpuha skadi para.
Hvala.
Lp,
Prilagam sliko. http://bpi.ebasicpower.com/c/VOL8A/grap ... 858850.jpg
V bistvu bi rad celega pregledal, ker mi nekje vdira voda v motor in bi rad izključil ta del preden grem razdirat motor.
V bistvu motor normalno vžge in normalno deluje na minimalnih obratih. Če pa na hitro dodam gas pa motor zaduši nato pa potegne. Vem da vleče nekje vodo saj ko dodaš gas se iz izpuha skadi para.
Hvala.
Lp,
-
marenostrum
- Viceadmiral
Pri vgradnih, dvokrožno hlajenih motorih, je nekaj čist normalnga da pride voda- para iz "auspufa". To je hladilna voda, ktera se v tem delu kot si dal gor link, meša z izpušnimi plini.
Da pa ti motor "počepne" preden dobi obrate, pa bo kje drugje napakica. Možno čist simpl: nastavitev vžiga.
lp
Da pa ti motor "počepne" preden dobi obrate, pa bo kje drugje napakica. Možno čist simpl: nastavitev vžiga.
lp
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Malo vem da je normalno. Ampak glede na prejšnja leta je te pare zelo zelo veliko. Ko dodaš gas je zadaj vse en bel dim(Para). Žig smo nastavili. Prav tako smo zamenjali vse kable od svečk, svečke in frtajler kapo. Frgazer je bil obnovljen in ultrazvočno očiščen.
Jaz upam, da je samo kaj manjšega, da smo kaj spregledali, zato so dobrodošli vsi komentari kaj bi lahko bilo narobe.
Hvala!
Jaz upam, da je samo kaj manjšega, da smo kaj spregledali, zato so dobrodošli vsi komentari kaj bi lahko bilo narobe.
Hvala!
Bostjan11 napisal/-a:Vse dihtunge na frgazerju so se menjale. Prav tako sem lani dal vse nove dihtunge in vijake za riser in kolektor katera sta bila nova. Vse orginal volvo penta.
Dejansko boš ob razdiranju šele preveril dihtunge, če si lani menjal je to po moje najbolj logično, da je vmes kak tisti ožji del dihtunge prepihalo. Sam kos železa pa ti v enem letu ne bo spustil in popustil, razen če ti ni kako vodo zmrznilo na zimovanju ipd.
Wellcraft 2600 Martinique
No.1 Hvala za odgovor.
Prvo sem pomislil na to dihtungo med riserjem in izpušnim kolektorjem, zato sem razdrl in vse prekontroliral in ni bilo videt nikjer sledi, da bi spuščala voda. Vstavil sem nove dihtunge in zadeva se ni spremnila. Zato sumim izpušni kolektor.
Prvo sem pomislil na to dihtungo med riserjem in izpušnim kolektorjem, zato sem razdrl in vse prekontroliral in ni bilo videt nikjer sledi, da bi spuščala voda. Vstavil sem nove dihtunge in zadeva se ni spremnila. Zato sumim izpušni kolektor.
rentgen
Starost kolektorja?
Re: rentgen
waterski napisal/-a:Starost kolektorja?
Lansko leto ga je menjal, vsaj tako jaz razumem: Vse dihtunge na frgazerju so se menjale. Prav tako sem lani dal vse nove dihtunge in vijake za riser in kolektor katera sta bila nova. Vse orginal volvo penta.
Wellcraft 2600 Martinique
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov