OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Pe Dec 07, 2018 10:05
Jaz mislim, da se Mantus ni spomnil tega. Ampak je na začetku pred leti bilo protipno sidro fikssno zvarjeno skupaj. Ker imajo v ZDA bistveno dražjo proizvodnjo kot v SLo so iskali izdelovalca sider na kitajskem. Mislim da so jim kitajci predlagali, da naredijo sidro razstavljivo. Obstaja prav poklici "mojster pakiranja v ladijski kontejner". Ti mu poveš kaj želiš poslat on preračuna kako dimenzij škatel potrebuješ, da bo kontejner čim boljše napoljnjen. Kitajsci so pa itak mojstri zlaganja. To da je sidro razstavljivo pa je nastala potreba po mojem mnenju šele ko so se s kitajci začeli pogovarjat o dostavi končnega izdelka v zda. V prtljažnik od mojega avta daš natanko dva 30kg sidra in ni prostora za nič več. Če bi enaka sidra bila razstavljena, bi v prtljažniku stalo 62 sider (če zložiš eno lopato na drugo kot in vmes daš kos paprija, da se ne spraskajo). Ena lopata od 30kg sidra je debela 1,2cm. Če zložiš 62 lopat eno na drugo dobiš višino 75cm. Loki in ročaj pa daš zraven.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd