Nosilec motorja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
widmann
Admiral
Kraj: KAMNIK-Minkendorf

Nosilec motorja

OdgovorNapisal/-a widmann » To Feb 06, 2018 20:39

Sprašujem za nasvet je rudel- dovolj močan da nanj postavim 40 konjski motor.
Imel sem dva nosilca za v garažo pa sem jih šenkal zadaj pa ga sam nimam... :x

https://www.misaron.si/vozicek-rocni-rudl-ht2093
http://www.bolha.com/stroji-orodja/indu ... ransportni
Das Ist Valter
Daki

Re: Nosilec motorja

OdgovorNapisal/-a Daki » To Feb 06, 2018 21:17

Po mojih izkušnjah raje ne.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Feb 07, 2018 09:13

Piše da zdrži 150kg, to ni problem, bistvo je podložit z desko da ga privijačiš tam pri ročajih, ker samo tista varjena cev ga ne bo držala. Potem pa je tu še dolžina noge, če pa narediš tako da peta stoji na spodnji plošči rudlna, bo šlo, vseeno preveri višino zaradi ravnotežja - 70% teže je zgoraj!!
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Feb 07, 2018 10:53

Noo, točn takšen rudl sem si omislil lani...zaradi logistike, so mi ga kupili v Splitu, namontirali desko in poslali na Lastovo. Do tu vse ok!
Pridem na dopust, takoj čoln v vodo, motor pa s starim rudlom do vode, ker gre navzdol nisem hotel prestavljat motorja iz starega na novega...ko bo dopusta konc, bom pa ta novga vzel...pizdarija svetovna, ker je rudl visok!!! Za povrh so pa vijaki prišli točno na cev od rudla!!! Cca 2cm je sfalilo, pa bi se lahko lepo ugnezdil, ampak neee!!! Previdno ko po jajcih sem ga zvlekel do garaže, tam pa opazil, da moja 20KM 4T Yamaha hoče rudl zvrnit čez plat, ki je spodaj...

To pa samo zato, ker nisem imel možnosti, da bi se s tem ukvarjal sam...doma...(čoln in motor sta na Lastovu).

Nasvet:
rudl ni slab, nujna je predelava! Znižat ročke, dila obvezna in podalšat plato! To me čaka sedaj, ko grem za Poklade (karneval), dol.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Feb 07, 2018 11:23

Jaz ga uporabljam samo za manjše motorje, ker je vseeno dosti nestabilen. Če ti vse skupaj pade, boš imel kar precej stroškov.
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Sr Feb 07, 2018 11:34

Za enak denar lahko še ceneje si ga narediš sam. Če si vešč in imaš potrebno orodje in opremo.
Sam, sem si naredil tega, ko sem imel še izvenkrmne motorje (pohištvena 30 x 30). Največ kar sem obesil nanj je bilo 65 KM. Z manjšo dodelavo, ki je odstranljiva ga uporabljam še vedno kot nosilec. Le da sedaj za peto. Peta je naprodaj. Nato bo tudi nosilec. :)

Slika
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
widmann
Admiral

OdgovorNapisal/-a widmann » Sr Feb 07, 2018 15:11

Ja tudi jaz sem imel en kup pohištvenih cevi,ki so mi delale napoto pred dvemi leti sem jih odal na kosovni odpad... :lol:
Lušten je tale tvoj nosilec kolko ga ceniš Pozejdon?
Das Ist Valter
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Feb 07, 2018 19:53

[quote="Pozejdon"]Za enak denar lahko še ceneje si ga narediš sam. Če si vešč in imaš potrebno orodje in opremo.
Ta nosilc in še moj zraven je neprecenljiv
, ker sva jih z Boštjanom dobr zalila s pirom. :lol:
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Feb 07, 2018 20:12

res ne vem od kje imate take poteškoče s temi premičnimi nosilci.

za 40 EUR s kolešči vred narediš nosilec za 180kg težak motor, ne pa za en bog 40 konjsk motor...
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Sr Feb 07, 2018 20:41

kocka
Ta nosilc in še moj zraven je neprecenljiv, ker sva jih z Boštjanom dobr zalila s pirom. :lol:

Res je dobr sva jih takrat zalila in potem sva šele postala ustvarjalna. Je bilo treba pošvasat tudi mlinček za orehe.
Kocka ga nikoli več ni odnesel domov :)
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
widmann
Admiral

OdgovorNapisal/-a widmann » Sr Feb 07, 2018 21:22

kr3mn1 napisal/-a:res ne vem od kje imate take poteškoče s temi premičnimi nosilci.

za 40 EUR s kolešči vred narediš nosilec za 180kg težak motor, ne pa za en bog 40 konjsk motor...

Ma ja najbolj,da si grem kupit še švasapart za en ubogi nosilec :roll: :lol: :lol:
Ga bom dal pa naredit varilcu ni problema.
Das Ist Valter
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Feb 07, 2018 21:39

Na nekaj podobnega kot ma pozejdon s kolesi od smetnjaka sem jaz obesil 250 kilski izvenkrmnik in ga vozil okol in ni blo problema.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Feb 08, 2018 10:46

widmann napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:res ne vem od kje imate take poteškoče s temi premičnimi nosilci.

Ma ja najbolj,da si grem kupit še švasapart za en ubogi nosilec :roll: :lol: :lol:
Ga bom dal pa naredit varilcu ni problema.

kolikor berem temo, boš teško našel varilca ki ni alkoholik.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Feb 08, 2018 14:35

Čak mal, jaz pa Boto sva samo zvare hladila s pirom, pol so pa hlapi v naju tolkli. Njegov Audi je skor na ponku pristal, mlinček za orehe je pa sedaj razstavljen v Kostanjevici( Forma viva). 8)
kr3mn1
Admiral

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Feb 08, 2018 14:58

kocka napisal/-a:Čak mal, jaz pa Boto sva samo zvare hladila s pirom, pol so pa hlapi v naju tolkli. Njegov Audi je skor na ponku pristal, mlinček za orehe je pa sedaj razstavljen v Kostanjevici( Forma viva). 8)

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov