Zanima me ali mi zna kdo (morda @Nikola Tesla?) razložit po kakšni logiki Avtopilot Raymarine STx000 plus (sam imam ST1000 plus, vendar menim, da imajo programski del tudi ostali modeli enak) upošteva NMEA stavke in kaj iz teh stavkov uporabi.
Konkretno: RMB, APB in XTE stavki vsebujejo vsi cross track error informacijo. RMB in APB imata oba še informacije o naslednjem Waypointu.
Ali ima kateri od teh stavkov prednost pred drugim? Ozrioma če dobi najprej RMB in nato še XTE stavek ali cross track error vzame iz XTE stavka ali pa XTE stavek ignorira, saj je več podatkov že dobil tudi z RMB stavkom?
Avtopilota bi rad naučil, da bi "plul" tudi po krivih linijah. Po moji logiki bi moralo delovati, da bi mu ves čas pošiljal le XTE vrednosti. V praksi pa mislim, da zadeva ne deluje tako, ker si avtopilot verjetno zapomni trenutno smer, ko si pritisnil Auto in glede na to smer potem upošteva XTE.
Če bi mu podatke za krive linije (torej sekvenco waypointov) pošiljal v RMB, pa bi moral zelo pogosto potrjevati spremembo smeri na avtopilotu. Oziroma ali se da kje na avtopilotu nastaviti, da če je razlika v smeri med enim in drugim waypointom manjša recimo od 5 stopinj, da ni potrebno potrditi spremembe smeri?
Avtopilot Raymarine STx000 plus in NMEA stavki
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov