OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jul 04, 2013 10:12
Dobro vprašanje, to se zdaj tudi jaz sprašujem, ko sem sliko čolna videl. Nekaj mi daje slutit da proizvajalec sploh ni predvideval sidra v tem čolnu.
Zdej pa resno; najprej maš sidro, pol pride veriga, pol špaga, ki je na koncu privezana na neko rinko na čolnu, zato da v primeru globine večje kot je veriga+špaga vsega skupaj ne izgubiš.
V dilo (sprednjo) boš moral tako rinko pač dat (kamm), pazi da ti matica od rinke na spodnji strani kaj ne predre. Provizorično seveda lahko konec špage zavežeš npr. okrog sedalne dile. Za sidranje rabiš na čolnu še bitvo (oz. rinko na premcu) kamor boš na pravi dolžini glede na globino vode zavezal špago. Višek špage pa boš lepo zvil in pospravil v premcu. Ta čoln je glede teh stvari videti bolj skromen.
Morda tudi ne boš imel na sidru verige ampak samo špago. Prime veliko slabše (v slabem vremenu privzami da sploh ne prime).
Uglavnem, vgradnjo rinke ti priporočam, ne samo ene, ker boš rad stvari vezal nanje, da jih ne bo po celem čolnu razmetavalo.
Še to: vesla pritrjena na čoln kot so na sliki so pogreb. Če boš iz vode na čoln hotu prit boš prišel kje? Vesla bodo imela svoje mesto v čolnu ob balonih.
LP
Nazadnje spremenil
kasaudio, dne Če Jul 04, 2013 10:31, skupaj popravljeno 1 krat.