Vprašanje o 3m gumenjaku in 15 KM motorju
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
-
Mornar 123
- Poddesetnik
Vprašanje o 3m gumenjaku in 15 KM motorju
Pozdravljeni morjeplovci!
Zanima me glede nakupa 3m gumenjaka in 15KM motorja
Ali moram čoln registrirati in kupiti vinjeto ter vse ostale papirje ali lahko plujem brez vsega razen izpita?
Hvala za odgovore!
Ali moram čoln registrirati in kupiti vinjeto ter vse ostale papirje ali lahko plujem brez vsega razen izpita?
Hvala za odgovore!
Re: Vprašanje o 3m gumenjaku in 15 KM motorju
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 14:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Vprašanje o 3m gumenjaku in 15 KM motorju
Mornar 123 napisal/-a:Pozdravljeni morjeplovci!
Hvala za odgovore!
Imam gumico 2,7m, 15KM motor!
Nimam registrirano, uporabljam že nekaj let in se sploh ne sekiram.
Ni po pravilih, a do zdaj se ni še nihče vznemirjal zaradi tega.
Letos sem vlekel otroke v tubi in so mimo pripluli policaji in so me le pozdravili.
Mogoče imam le srečo. Na čolniču so oznake za tender.
V prihodnje bom uredil le zavarovanje...
-
tyson
Pozdrav,
tudi sam sem imel 2,9m in 8KM čoln in motor... vse kar je pod 3m in do5KM, lahko voziš brez papirjev... no, vsaj lastništvo je treba izkazat... sam sem to počel/dopustoval v poznanem okolju (domačini in policija me pozna), ker bi moral po pravilih zaradi 8KM imeti reg.čoln, pa sem na pokrov motorja nalepil orig. nalepko 5KM...
Mogoče je 15 KM močan potor preveč da ga kamufliraš... mogoče je dobro, če hodiš v isti kraj, kjer te ljudje spoznajo... ampak, niso toliko glupi, da nebi prepoznali 15KM težak motor... z mojim je imel še mehanik nekaj vizuelnih težav, dokler ni snel pokrov, tam pa dva cilindra... stvar je bila jasna takoj, kaj imam. Težav pa nisem nikoli imel, čeprav sem bil 1x z njim na Krku... noben ni nič opazil...
To je le rizik za tisti teden ali 14 dni... včasih (in povečini) gre skozi... ko pa ne gre, je jeba...
tudi sam sem imel 2,9m in 8KM čoln in motor... vse kar je pod 3m in do5KM, lahko voziš brez papirjev... no, vsaj lastništvo je treba izkazat... sam sem to počel/dopustoval v poznanem okolju (domačini in policija me pozna), ker bi moral po pravilih zaradi 8KM imeti reg.čoln, pa sem na pokrov motorja nalepil orig. nalepko 5KM...
Mogoče je 15 KM močan potor preveč da ga kamufliraš... mogoče je dobro, če hodiš v isti kraj, kjer te ljudje spoznajo... ampak, niso toliko glupi, da nebi prepoznali 15KM težak motor... z mojim je imel še mehanik nekaj vizuelnih težav, dokler ni snel pokrov, tam pa dva cilindra... stvar je bila jasna takoj, kaj imam. Težav pa nisem nikoli imel, čeprav sem bil 1x z njim na Krku... noben ni nič opazil...
To je le rizik za tisti teden ali 14 dni... včasih (in povečini) gre skozi... ko pa ne gre, je jeba...
Vsi imate nekako prav.
Obstajajo razlićne uporabe teh gumic. Bladzo recimo, ki ga uporablja kot tender, je sigurno manj dovzeten do kontrole, kot nekdo iz avtokampa. Seveda ob pametni uporabi! Če boš glisiral ob plaži, pričakuj težave.
Ampak ne vem, zakaj bi reskiral? Plovno dovoljenje za takšen gumon stane 150 kun. Zato ga plačam vsako leto in sploh ne razmišljam. Je pa res, da mi uporabljamo gumenjak od aprila do oktobra. Zavarovanje v primeru, da ga imaš kot tender velja od matičnega plovila. V nasprotnem primeru, pa je potrebno imeti tudi to.
Obstajajo razlićne uporabe teh gumic. Bladzo recimo, ki ga uporablja kot tender, je sigurno manj dovzeten do kontrole, kot nekdo iz avtokampa. Seveda ob pametni uporabi! Če boš glisiral ob plaži, pričakuj težave.
Ampak ne vem, zakaj bi reskiral? Plovno dovoljenje za takšen gumon stane 150 kun. Zato ga plačam vsako leto in sploh ne razmišljam. Je pa res, da mi uporabljamo gumenjak od aprila do oktobra. Zavarovanje v primeru, da ga imaš kot tender velja od matičnega plovila. V nasprotnem primeru, pa je potrebno imeti tudi to.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
Mornar 123
- Poddesetnik
Tex napisal/-a:Še en popravek...
Zavarovanje do 18PS po hrvaškem zakonu ni potrebno...
na hr ni obvezno zavarovanje do 15kw=ca. >20ps
https://gov.hr/moja-uprava/promet-i-voz ... rodice/515
toliko o verodostojnosti enega "najpametnejših" nasvetodajalcev foruma
Nazadnje spremenil kondor88, dne To Jan 03, 2017 18:15, skupaj popravljeno 1 krat.
kondor88 napisal/-a:Tex napisal/-a:Še en popravek...
na hr ni obvezno zavarovanje do 15kw=ca. <20ps
Kak zabavljač si, kaj si pa sedaj ti drugače napisal ?

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
kondor88 napisal/-a:Tex napisal/-a:Še en popravek...
na hr ni obvezno zavarovanje do 15kw=ca. >20ps
Pa dobro, zopet narobe in potem pišeš o moji verodostojnosti ?

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
-
Mornar 123
- Poddesetnik
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov