Yamaha 8 4t
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
-
tyson
kocka napisal/-a:Če misliš Tomos 18, ta ni nikoli imel 18KM ampak 15, vzemi raje kakega japončka 2T in bo zagotovo vlekel bp. 4T so precej težji in če ni trdo dno zna trgat spoj na krmni steni.
DA v mislih imam 2t 18 KM Tohatsu za družino 2+2. Motor je kompakten in ima 40 kg kar je lih še nekak da dva lah rokujeta z njim pa da gre v kufr avta ,.... Sicer je zelo redek in tudi drag, je pa to enak motor kot 15 z drugim vplinjačem,.. samo za letos sem že prekasen ker sem si že uredil vse za za tastar čoln.
Če bi kupoval za dva bi pa prišel v finale Tohatsu 2t 10 KM (9,8) motor, ki je za dva na 3,3 m čolnu pomoje optimum. naj bi bil izpeljanka iz 8KM in je najlažji 2t motor nasploh ima samo 26.kg.
tyson napisal/-a:bo držalo, da so 4T težji...
ne bo pa res, da spoji kar tako odletijo oz se razlepijo... moj 4m Honwave ina 20KM - 4T, pa je čist ok... vsaj zaenkrat drži že 5 let...naj tako ostane še naprej
Klegu je na kitajcu(ne vem točno kateri)15KM evinrude, 4T, prelomil krmno desko po celi dolžini, še dobro da je videl in ni šel še motor plavat.
Ja, ta tohatsu(18 in 9,9) je dobra zadeva in lahka, 15KM 4T ima 53-55kg.
-
Daki
-
Daki
Jaz sem imel 3.6m, 10km 4t pa je zglisiralo s tremi odraslimi in dvema otrokoma. Sem imel pa enkrat malo močnejšo posadko gor pa motor sploh ni mogel v obrate priti. Nekje je prelomna točka, kjer se zglisirat kar naenkrat več ne da.
Na 4.2m s 25km pa mi ga ni uspelo toliko obremenit, da ne bi zglisiral. Bilo nas je 8 na čolnu, od tega 6 odraslih, pa je letelo kot raketa
Je pa takrat rabil malo, da se je dvignil ven iz vode ker je bil že kar konkretno potopljen 
Na 4.2m s 25km pa mi ga ni uspelo toliko obremenit, da ne bi zglisiral. Bilo nas je 8 na čolnu, od tega 6 odraslih, pa je letelo kot raketa
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti