Honwave, Brig, Grand ...

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

tyson

Re: Honwave, Brig, Grand ...

OdgovorNapisal/-a tyson » To Jun 19, 2018 07:34

Sam nisem pristaš tende, čeprav jo imam...nemontirano v garaži...najprej mi je škoda sonce zapravljat za sončenje, kot drugo je pa grdo videt tendo, tretje pa, da te omejuje in je nerodna za gibanje po čolnu...boš videl v praksi sam.

Kjer si označil za luknje za vleko... levo in desno od oznak imaš dva vijaka... samo odšrafaj in obrni na zunanjo stran, da ne vrtaš po nepotrebnem...kako boš pa sistem za vleko sestavil, je pa tvoja stvar...sam sem imel narejeno točno na teh "ušesih" tako, da sta bila dva rostfrej karabina, ki sta bila na vsaki strani plavajoče vrvi...ja, okoli motorja, ravno prav dolga vrv, na katero je bil PRIVZAN z ohlapno zanko štrik za vleko...z ohlapno zato, da je drsel med karabinoma... pazi samo na to, da ti štrik ne pride v propeler, ko ga zadaj spustijo...
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » To Jun 19, 2018 09:24

Zdravo,
Tenda pa mora bit zaradi malih otrok, čeprav se strinjam, da sploh na tako majhnem čolnu ne zgleda lepo.
Tista dva vijaka, ki sta original obrnjena notri sem mislil uporabiti za privez motorja z jeklenico in obešanko, če bi slučajno se snel motor, ali taka praksa da se motor še dodatno priveže? Mislim da če če naredim še dve 6mm luknji in pokitam ne bo krman sztena preveč trpela, 4luknje fi6 sem itak že zvrtal za kolesa. No ušesa 6mm bi pač dal na mesta kjer sem označil, a položaj je ok, je bolje dati nižje ali viššje. Za vlečno vrv pa baje da obstaja trikotna vrv ki ima na mestu kjer se združi v eno plovec, da se ne zaplete v propeler.
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » To Jun 19, 2018 09:56

Zakaj bi zadnjo steno luknjal kot Ementaler sir. Če imaš gor že nosilce za kolesa lahko z malce dodelave na njih zapneš tudi vlečno vrv, ki pa mora biti plavajoča ne glede na trikotnik in plastični plovec. Predvidevam, da si luknje nosilcev prevrtal in jih montiral z vijaki, podložkami in matico in ne z knipingi.
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » To Jun 19, 2018 10:20

Za varnost motorja je dovolj obešanka-ključavnica...seveda RF! Pritegni vijake od motorja kolikor pač gre, ušesa v vodoravni položaj in skozi luknje obešanko...vijaki se ne bodo odšrafali, pa še pred krajo je gor nekaj vsaj za silo...
Ok, tenda in majhni otroci... itak boš opazil, da ti bo senco metalo na čoln samo med 11 in 13 uro, pa še to samo, ko boš pri miru, za vse ostalo bo sonce pod kotom...raje imej-naredi senco na obali za otroke, na čolnu pa..saj boš videl sam, kako je tenda "praktična" za vstop, izstop...štrikci, palice, premikanje tebe in ostalih po čolnu...vem, da jo boš letos imel, vprašanje pa, če drugo leto.
Zase vem, da je kljub majhnim otrokom nebi montiral...pa ne zaradi izgleda, ampak iz preveč praktičnih oz nepraktičnih razlogov...in najbrž bodo fure krajše, otroke ti bo opeklo ob obali in v vodi (upam, da ne!)
Otroke pa maži s kakavovim maslom...pozabi na tiste mega faktorje, razen, če jim privoščiš kožne alergije kasneje... kakavovo maslo dobiš v trgovini za peke, Brnčičeva, opečnata stavba, ki jo vidiš iz obvoznice (upam, da si iz LJ)
To je moje mnenje, ti pa kakor želiš...
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » To Jun 19, 2018 11:15

Zdravo, nosilci za kolesa so pritrjeni z 2x original (priloženi kolesom) RF 6mm vijaki z velikimi podložkami in maticami. To, da bi na te nosilce obesil kljuke oz. uho je pa dobra ideja, saj ko so kolesa v dvignjenem položaju, na nosilcih kolesa spodaj ostajajo prazne luknje za spodnje zatiče če je razumljivo kaj mislim in bi dal namesto original zatičev take da imajo še ušesa, samo kje to dobit :? . Glede kakavovega masla hvala za nasvet sem iz okolice Lj. Ja. Tendo bom pa montiral tako, da bo zložena obrnjena na premec, pa bom verjetno res kar na nosilce vesel montiral (samo malo povrtam/razširim luknjo plastični del ki se pritrdi na čoln), ker če so vesla gor in še tenda je verjetno težko iz morja splezat na čoln. Vesla pa pač v čoln. Bom pa verjetno tendo montiral na dopustu, najprej pa probamo brez.
radejr24
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a radejr24 » To Jun 19, 2018 12:17

Tisto z vijaki z očesi...
Jaz imam na svojem gumenjaku očesa tako na notranji kot zunanji strani. In uporabil sem obstoječi luknji, o katerih govoriš, da imaš očesa samo na notranji strani.
In rostfraj sem jih dobil v Merkurju. Na eni strani je vijak z očesom, na drugi pa matica z očesom. In imaš očesa na obeh straneh.
https://www.merkur.si/navtika-ocesna-matica-a4-m8
https://www.merkur.si/delavnica/vijacni ... ak-a4-8x80
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » To Jun 19, 2018 13:04

V Kammu dobiš vse!
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » To Jun 19, 2018 14:35

@ Radejr24, še ena odlična ideja :idea: . ALi imaš ti tudi Honwave, si kaj zapolnil luknjo s kakim silikonom?

lp
Uporabniški avatar
torpedo
Višji praporščak
Kraj: Maribor-Betina-Ždrelac

OdgovorNapisal/-a torpedo » To Jun 19, 2018 14:59

Tenda kot tenda , na tako majhnem čolničku tako ne more biti v okras , vendar vseeno služi svojemu namenu, pa čeravno samo med 11:15 uro , tudi to je dovolj, res je izstop in vstop v čoln omejen vendar, to je to , če hočeš vsaj malo opoldanske sence , ko si ravno med plovbo. 7 let jo uporabljam ,vendar le med sredino julija in avgusta, ko opoldne sonce najbolj pripeka, nosilca nimam prilepljenega marveč z UV vezicami pritrjenega na oprijemno vrv okoli gumenjaka, ko je ne potrebujem pa kip proti premcu.zadeva deluje OK. Da ne bo ugibanja čolnič je dolg 3,5m.
radejr24
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a radejr24 » To Jun 19, 2018 15:03

Luknje nisem zapolnjeval, ker je dovolj visoko, da ne gre voda not. pravzaprav sta dve originalni. Čoln pa je Grand Ranger 380.
http://moto-nautika.com/en/listings_por ... nger-r380/
Tu se mi prej lahko zgodi, da zadaj pri motorju not začne teči, ker je stena znižana... In če bi zadaj poleg motorja še kakšen težek se gor obesil, je že na meji, da začne not tečt :) To je edini minus, ki sem ga do zdaj našel (razen lesenega podna, ki se po 14 dneh napije in gre težko narazen).
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Sr Jun 20, 2018 10:15

tyson napisal/-a:Za varnost motorja je dovolj obešanka-ključavnica...seveda RF! Pritegni vijake od motorja kolikor pač gre, ušesa v vodoravni položaj in skozi luknje obešanko...vijaki se ne bodo odšrafali, pa še pred krajo je gor nekaj vsaj za silo...
Ok, tenda in majhni otroci... itak boš opazil, da ti bo senco metalo na čoln samo med 11 in 13 uro, pa še to samo, ko boš pri miru, za vse ostalo bo sonce pod kotom...raje imej-naredi senco na obali za otroke, na čolnu pa..saj boš videl sam, kako je tenda "praktična" za vstop, izstop...štrikci, palice, premikanje tebe in ostalih po čolnu...vem, da jo boš letos imel, vprašanje pa, če drugo leto.
Zase vem, da je kljub majhnim otrokom nebi montiral...pa ne zaradi izgleda, ampak iz preveč praktičnih oz nepraktičnih razlogov...in najbrž bodo fure krajše, otroke ti bo opeklo ob obali in v vodi (upam, da ne!)
Otroke pa maži s kakavovim maslom...pozabi na tiste mega faktorje, razen, če jim privoščiš kožne alergije kasneje... kakavovo maslo dobiš v trgovini za peke, Brnčičeva, opečnata stavba, ki jo vidiš iz obvoznice (upam, da si iz LJ)
To je moje mnenje, ti pa kakor želiš...

Izredno dober nasvet glede maže za sonce, največkrat je problem v kremah in ne soncu, moja kupuje en dober sprej v ORCA d.o.o v Kamenski ulici LJ......lp (upam da nisem preveč od teme)
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Jun 20, 2018 11:11

Hvala za pohvalo o kremi! :D
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » Sr Jun 20, 2018 14:15

tyson napisal/-a:Hvala za pohvalo o kremi! :D

Tehniki.... :D
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Sr Jun 20, 2018 14:59

Pa spet jaz malo glede ušes za vleko :o . Honwave ima na zadnji strani krmne stene, kjer so pritjena orginal ušesa (ki so obrnjena na notranjo stran čolna), matice ki so konusne in vgreznejne v krmno steno, tako da je tam površina ravna in ne štrlijo ven. V primeru, da bi zamenjal ta ušesa z takimi ki bi jim dal na zadnjo stran matico z ušesom je potem treba to konusno luknjo nekako zapolnit, se pravi verjetno silikon neutral kit pa bi bilo ok, ali je bolje tega ne počet. Upam da je razumljivo kaj mislim :oops:

Aja motor bi vseno raje imel še nekam privezan ne samo z original vijaki,na krmno steno, kaj pa če ga npr. odtrga dol, tako je vsaj mala verjetnost da ne potone.
Venturer
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Venturer » Sr Jun 20, 2018 23:02

Sem se danes lotil in kar zmontiral dodaten set ušes (palica debeline 8mm) na obeh straneh krmne stene in dobro zakital z navtičnim kitom :) , pomoje bo čisto ok, če bo pa zaradi tega krmna stena popustila pa tudi ne vem no, bom pa vedel za drugič :|

hvala vsem za res koristne informacije, bom poročal kako bo šla prva 8) vožnja in verjetno imel spet cel kup vprašanj..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost