Azimut 43 2006

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Tonzl
Poddesetnik

Re: Re:

OdgovorNapisal/-a Tonzl » Sr Nov 18, 2020 13:09

Roberth1 napisal/-a:
kr en napisal/-a:Pozdravljen!

Kot si že sam ugotovil je Az43 veliko modernejša barka od Az50. Saj je tudi veliko kasneje prišla na trg. Ima izredno funkcionalen fly (sigurno najboljši na svetu glede na dolžino), top design, dobre plovne lastnosti in odlično izkoriščenost prostora. Ima tudi (moje mnenje) najboljše motorje na svetu(Cummins). Najtišji, najvarčnejši, najcenejši za vzdrževanje in tudi vzdržljivi. Az50 je veliko večja barka , popolnoma drugih dimezij in seveda precej dražja za vzdrževanje. Nenazadnje preveri cene novih na dan nakupa in ti bo vse jasno. Pri 50 so Catterpilarji (tako kot povsod), glasni kt norci. Če rabiš to velikost in tri kabine, potem glej 50. (43 v trokabinski izvedbi namreč ne obstaja). Kar se letnika tiče, gledaš pravilno, ker pred letom 2006 je imel Azimut velike probleme z osmozo!!!
Kar ti je NT zapisal, da boš v štartu rabil 20k€, je za 50 kar malo malo. Za 43, pa vsekakor pretirano. Servis, dvig, poliranje in barvanje v zelo kvalitetnem aranžmanu ne preseže 5-6 čukov.
Je pa Azimut dobra izbira. Po kvaliteti so mogoče Princess, Ferretti, ipd celo boljši, ampak po designu pa še 10 let zadaj.
Za pomoč pri nakupu povprašaj majstre, ki takšne barke rihtajo že leta. Poznajo vse kotičke in hibe po modelih. Če druzga ne, ti bodo ceno zbili.

Nisi vedel, da si odgovarjal bodočemu (skoraj) sosedu.
:D

8)

H2O napisal/-a:
Tonzl napisal/-a:letos konec sezone sem jo po treh letiih prodal in zamenjal za novejšo/večjo barko z IPS motorji.

Upam, da tudi z IPS motorji ne boš imel problemov.

Ja sem veliko prebral glede IPSov in na koncu zaključil, da je treba it s tehnologijo pač naprej.

Prvič sem pa videl kaj pomenijo IPSi ko sem v Crotone-ju na jugu Italije v uvozu v mestno marino čakal 20min prost vez na bencinski pri 20 vozlih bočnega verta in sem stisnil GPS lock funkcijo in je barka stala na mestu. Takrat je IPS kupil vse, ki smo bili na barki. :)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Re:

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Nov 18, 2020 13:16

Tonzl napisal/-a:Prvič sem pa videl kaj pomenijo IPSi ko sem v Crotone-ju na jugu Italije v uvozu v mestno marino čakal 20min prost vez na bencinski pri 20 vozlih bočnega verta

V tej marini sem bil tudi jaz... pa tudi takrat je pihalo, kot pri norcih in smo reševali eno angleško jadrnico, ki je rušila vse pred sabo :roll:

A si novo barko kupil v Italiji? A je tudi Azimut?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

Re: Azimut 43 2006

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Nov 18, 2020 20:55

H2O napisal/-a:Upam, da tudi z IPS motorji ne boš imel problemov.

Verjem, da s temi, ne. :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Azimut 43 2006

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Nov 19, 2020 10:17

Zakaj ne?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov