Atlantis (bivši Gobbi) se zapira
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Atlantis ima (je imel) prav gotovo več težav.
V časih, ko je to bil še Gobbi, si pri njih dobil zelo pošteno barko za pošteno ceno.
Tam okrog leta 2005 je bil Gobbi 425 dobesedni benchkmark vsem ostalim prozivajalcem.
Pa pogjetje danes. Konkurenca. In cene? Zadnja leta pa so njihove cene rastle nerazumno....
Če temu dodamo še gospodarsko situacijo v Evropi, predvsem pa v Italiji, potem je jasno, da je preživetje težko.
Kar se tiče navtike, ima Italija tudi smolo s predsednikom (Monti), ki je izrazito nenaklonjen takšnim oblikam "razsipavanja" (namenoma napisano v narekovajih. Mimogrede, nič bolje ni v Franciji, kjer imajo Holland-a.
Skratka, danes se nevarno širi razmišljanje, da mora tisti, ki zasluži več (pa četudi pošteno, in dela 16 ur na dan), svoj zaslužek "pravično razdeliti" med tiste, ki "nimajo" (beri: lenuhe). Na ta način razmišljata tako italijanska, kot francoska vlada.
In v takšnem okolju navtična (pa tudi kakšna druga industrija) enostavno ne more preživeti.
Če se vrnem na temo: če ima Azimut težave, je jasno, da bo prvo žrtvoval znamko Atlantis, le da obdrži znamki Benetti in Azimut pri življenju.
V časih, ko je to bil še Gobbi, si pri njih dobil zelo pošteno barko za pošteno ceno.
Tam okrog leta 2005 je bil Gobbi 425 dobesedni benchkmark vsem ostalim prozivajalcem.
Pa pogjetje danes. Konkurenca. In cene? Zadnja leta pa so njihove cene rastle nerazumno....
Če temu dodamo še gospodarsko situacijo v Evropi, predvsem pa v Italiji, potem je jasno, da je preživetje težko.
Kar se tiče navtike, ima Italija tudi smolo s predsednikom (Monti), ki je izrazito nenaklonjen takšnim oblikam "razsipavanja" (namenoma napisano v narekovajih. Mimogrede, nič bolje ni v Franciji, kjer imajo Holland-a.
Skratka, danes se nevarno širi razmišljanje, da mora tisti, ki zasluži več (pa četudi pošteno, in dela 16 ur na dan), svoj zaslužek "pravično razdeliti" med tiste, ki "nimajo" (beri: lenuhe). Na ta način razmišljata tako italijanska, kot francoska vlada.
In v takšnem okolju navtična (pa tudi kakšna druga industrija) enostavno ne more preživeti.
Če se vrnem na temo: če ima Azimut težave, je jasno, da bo prvo žrtvoval znamko Atlantis, le da obdrži znamki Benetti in Azimut pri življenju.
...mi je pa zanimivo, da želi brand Atlantis na prihajajočem Miami Boat Showu premierno predstaviti model Verve Outboard.
Tako vsaj piše na njihovem website-u.
Sicer že ta podatek, da so "zajadrali" v outboard vode, pove, da iščejo (so iskali) kupce, pa čeprav downgrade-ajo njihov range plovil.
Na nek način je podobno v avto industriji, kjer je zadnja leta hudičevo popularen downsizing motorjev. Mimogrede: v avtoindustriji je - takole čez palec - vsega skupaj okrog SAMO 50 tovarn ki izdeluje avtomobile (v pravem pomenu besede).
Pa primerjajte to z navtično industrijo....
Tako vsaj piše na njihovem website-u.
Sicer že ta podatek, da so "zajadrali" v outboard vode, pove, da iščejo (so iskali) kupce, pa čeprav downgrade-ajo njihov range plovil.
Na nek način je podobno v avto industriji, kjer je zadnja leta hudičevo popularen downsizing motorjev. Mimogrede: v avtoindustriji je - takole čez palec - vsega skupaj okrog SAMO 50 tovarn ki izdeluje avtomobile (v pravem pomenu besede).
Pa primerjajte to z navtično industrijo....
Baufix napisal/-a:Na nek način je podobno v avto industriji, kjer je zadnja leta hudičevo popularen downsizing motorjev.
Pa se ti res zdi, da gre za downsizing? Prostornine motorjev se res zmanjšujejo, 4-valjniki z 2 litra dieselske prostornine so danes res že v velikih limuzinah, vendar tak motor ima danes že krepko čez 200 KM! Toliko je imel pred 10 leti komaj 3 litrski 6-valjnik! Torej avtomobili po moči ostajajo nekje v istem rangu, če mene vprašaš...
-
jucca-nautica
- Poddesetnik
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Kot zastopnik za Atlantis vam lahko z zagotovostjo povemo, da se Atlantis motorne jahte se vedno proizvajajo. In tudi v prihodnje se bodo. Precej napacne informacije krozijo tako po forumu kot tudi drugje v navticnih krogih. Atlantis je zaprl svojo ladjedelnico v Piacenzi (Sarianomdi Groparello), od sedaj se bodo Atlantis jahte proizvajale v isti tovarni, v kateri se delajo tudi nekateri modeli Azimut. Tovarna je v Avigliani, jahte se pa bodo proizvajale pod rahlo dodelanim imenom "Atlantis by Azimut". Ze v sezoni 2013 je planiran novi model, dolzine cca 52ft.
-
jucca-nautica
- Poddesetnik
- Kontakt:
brane40 napisal/-a:V opravičilo naj povem, da si infomacije o zaprtju ladjedelnice Atlantis nisem izmislil, ampak sem jo prebral v priloženem članku. Me pa veseli, da zgodba z Atlantisom še ni dokončno zaključena in jim želim vse najboljše
Mah Brane, ne se sekirat, saj te nismo nič obtožili!
Si tisti, ki nam je posredoval info do italijanske novice, zato lahko rečemo samo hvala!
Glede Atlantisa sem pa tudi jaz dobre volje, če se mu bo izšlo čim bolje!
-
jucca-nautica
- Poddesetnik
- Kontakt:
admin napisal/-a:brane40 napisal/-a:V opravičilo naj povem, da si infomacije o zaprtju ladjedelnice Atlantis nisem izmislil, ampak sem jo prebral v priloženem članku. Me pa veseli, da zgodba z Atlantisom še ni dokončno zaključena in jim želim vse najboljše
Mah Brane, ne se sekirat, saj te nismo nič obtožili!![]()
Si tisti, ki nam je posredoval info do italijanske novice, zato lahko rečemo samo hvala!
Glede Atlantisa sem pa tudi jaz dobre volje, če se mu bo izšlo čim bolje!
Se strinjam z Adminom.
Brane, ti si porocal o resnicnem clanku o zaprtju ladjedelnice, kar seveda drzi. Z mojim komentarjem nisem hotel nikogar nic obtoziti, se najmanj pa tebe Brane. Hotel sem samo pojasniti zgodbo, kajti veliko je govora o omenjenem zaprtju in avtomatskem povezovanju s propadom blagovne znamke.
SR 290 napisal/-a:Torej se je obdržala blagovna znamka, proizvajalec pa ne?
Če prav razumem podobno kot Mura ali kako drugače?
Atlantis je že nekaj časa v grupaciji Azimut-Benetti, torej kot vidim jaz se ni spremenilo nič. Spremenila se je samo lokacija gradnje, kar je posledica zmanjšanja proizvodnje v celotnem koncernu in potem zmanjševanja stroškov...
Čisto za primer, če bi recimo Renault zaprl tovarno v Novem mestu (upam da tega filma nikoli ne bo) in proizvodnjo preselil v neko tovarno v Franciji, še ne bi propadel Renault...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti