Regal 2150
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Regal 2150
Lep pozdrav vsem skupaj
Zanima me če kdo ve kaj več o tem čolnu,
Sam sem lastnik 17ft gliserja in se odločam za nakup večjega.
No če mi kdo lahko da kšn predlog bom zelo vesel
lep pozdrav
Zanima me če kdo ve kaj več o tem čolnu,
Sam sem lastnik 17ft gliserja in se odločam za nakup večjega.
No če mi kdo lahko da kšn predlog bom zelo vesel
lep pozdrav
Pozdravljen!
Vsakič ko greš na večji čoln boš na začetku kar zadovoljen. Tale Regal je kar OK, meni osebo so "nagravžna" le tista vzratna ogledala in a tudi premec... Sicer pa je design stvar okusa in kar je meni grdo, je nekomu drugemu lepo. Plovne lastnostiu so povprečne, tisto glede stopnic na trupu, pa je pri Regalu čista natega. Zaradi njih ne pluje nič posebej bolje in ga marsikateri drug čoln prekaša. Sicer pa OK barka...
Me pa zanima, kateri letnik gledaš in s kakšnim motorjem? Ne kupuj podhranjene variante s kakšnim 4.3L uplinjač motorjem, ker je to premalo. Vsaj 4.3 MPI, še bolje kakšen 5.0 in bodo lastnosti dobre tudi, ko vas bo na krovu šest...
LP
Vsakič ko greš na večji čoln boš na začetku kar zadovoljen. Tale Regal je kar OK, meni osebo so "nagravžna" le tista vzratna ogledala in a tudi premec... Sicer pa je design stvar okusa in kar je meni grdo, je nekomu drugemu lepo. Plovne lastnostiu so povprečne, tisto glede stopnic na trupu, pa je pri Regalu čista natega. Zaradi njih ne pluje nič posebej bolje in ga marsikateri drug čoln prekaša. Sicer pa OK barka...
Me pa zanima, kateri letnik gledaš in s kakšnim motorjem? Ne kupuj podhranjene variante s kakšnim 4.3L uplinjač motorjem, ker je to premalo. Vsaj 4.3 MPI, še bolje kakšen 5.0 in bodo lastnosti dobre tudi, ko vas bo na krovu šest...
LP
Dan
Ja tisto z ogledali tudi meni ni prevec vsec, ta ki ga gledam je letnik 99, ma pa 4.3 motor s 190km.tudi meni se zdi da bi bil 5.0 ali 5.7 boljši.Glede na to da nas je dostikrat 5 na čolnu.
Kakšne so pa kej porabe pri teh?
Drugače pa je u igri tudi searay 215 exprescruiser.Samo da je v zda.
A se to sploh splača uvažat?Kako je s prevozi?
Tam dobiš letnik 2000 za 10.000eurov, ali malo več.
Drugače pa sploh ne vem, toliko jih je da se kr ne morem odločit,glede na to da bo to čoln ki bo nekaj časa pri hiši...
Drugače pa hvala za odgovor
lep dan zelim vsem skupaj
Ja tisto z ogledali tudi meni ni prevec vsec, ta ki ga gledam je letnik 99, ma pa 4.3 motor s 190km.tudi meni se zdi da bi bil 5.0 ali 5.7 boljši.Glede na to da nas je dostikrat 5 na čolnu.
Kakšne so pa kej porabe pri teh?
Drugače pa je u igri tudi searay 215 exprescruiser.Samo da je v zda.
A se to sploh splača uvažat?Kako je s prevozi?
Tam dobiš letnik 2000 za 10.000eurov, ali malo več.
Drugače pa sploh ne vem, toliko jih je da se kr ne morem odločit,glede na to da bo to čoln ki bo nekaj časa pri hiši...
Drugače pa hvala za odgovor
lep dan zelim vsem skupaj
Regal 2150...Zanimiva tema, stavr okusa, vendar kot je napisal admin da je zadeva s trupom nateg, se ne bi strinjal...Potrebno je prebrati kakšno tujo revijo o plovnih lastnostih npr.Regala ali Larsona...V zavojih čoln veliko bolje drži smer kot drugi, itd...Če koga zanima kakšen tak čoln si ga lahko ogleda preko spodnejga linka...
http://www.world-boats.com/?page=post&id=34
Lp, Bojan
http://www.world-boats.com/?page=post&id=34
Lp, Bojan
Hja, če ga primerjaš z Larsonom ali pa Glastronom, se pa res strinjam, da je boljši trup, je pa tudi cenovno drugi rang čolna! Ampak najprej poskusi Cobalt, Formula, Performance... potem boš pa videl kje je Regal. V zavojih je boljši tudi marsikateri Four Winns, pa Doral, Sea Ray... Trup s stopnico ima najslabše lastnosti ravno v zavojih!!! Je pa načelno nekaj boljši pri končni hitrosti. To je tudi namen stopnice, zmanjšati porabo pri večjih hitrostih oziroma povečati končno hitrost...
LP
LP
admin napisal/-a:Hja, če ga primerjaš z Larsonom ali pa Glastronom, se pa res strinjam, da je boljši trup, je pa tudi cenovno drugi rang čolna! Ampak najprej poskusi Cobalt, Formula, Performance... potem boš pa videl kje je Regal. V zavojih je boljši tudi marsikateri Four Winns, pa Doral, Sea Ray... Trup s stopnico ima najslabše lastnosti ravno v zavojih!!! Je pa načelno nekaj boljši pri končni hitrosti. To je tudi namen stopnice, zmanjšati porabo pri večjih hitrostih oziroma povečati končno hitrost...
LP
Najprej si oglej da imajo novejši Larsoni, podoben trup kot Regal...Oba imata patentiran in zaščiten trup proti kopiranju... Ne moreš primerjati Regala, Larsona ter drugih čolnov z "formulami"....
Lp, Bojan
Ja Bojan vse vem, kaj ima Larson, če boš malo pogledal po forumu, sem ravno o tej stopnici na Larsonu pisal že eno leto nazaj, ko smo forum zaštartali... Tukaj je link na to temo.
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=33
In na slikah, ki sem jih prilepil, je zgoraj Donzi, spodaj pa Larson! Oba z air-step trupom...
LP
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=33
In na slikah, ki sem jih prilepil, je zgoraj Donzi, spodaj pa Larson! Oba z air-step trupom...
LP
Lep pozdrav
Mene ne zanima glih samo ta čoln, ampak mal več različnih. Od Searaya, fourwinnsa do beylinarja.Regal mi je padel v oči zaradi kokpita pa še z avtomobilom ga lahko prevažam.Sam je pa res da me bolj zanima kšn 5.7 osemvaljink. Še najbolj pa Larson, ker sem tudi sedaj ponosni lastnik te znamke in me ni razočarala.Samo metraža je malo majhna.
Samo problem je (pa mogoče ne samo moj) EURI.
Sej vem pač da to ni poceni,sem namreč mlad navtik(26let) in mi ni žal denarja za čoln.
Bojan a imaš mogoče kaksne izkušnje z uvozom iz ZDA?
Mene ne zanima glih samo ta čoln, ampak mal več različnih. Od Searaya, fourwinnsa do beylinarja.Regal mi je padel v oči zaradi kokpita pa še z avtomobilom ga lahko prevažam.Sam je pa res da me bolj zanima kšn 5.7 osemvaljink. Še najbolj pa Larson, ker sem tudi sedaj ponosni lastnik te znamke in me ni razočarala.Samo metraža je malo majhna.
Sej vem pač da to ni poceni,sem namreč mlad navtik(26let) in mi ni žal denarja za čoln.
["a imaš mogoče kaksne izkušnje z uvozom iz ZDA?"Pozdravljeni!
Poslušajte vsi zainteresirani!
Človek, ki je za sebe in za prijatelja pripeljal barko čez lužo po PREVERJENO DALEČ NAJBOLJI VARIJANTI, je izobražen gospod in ima USA v malem prstu. Se ga splača vprašat. Pišite mu na saso.srsen@t-2.net. lp
Poslušajte vsi zainteresirani!
Človek, ki je za sebe in za prijatelja pripeljal barko čez lužo po PREVERJENO DALEČ NAJBOLJI VARIJANTI, je izobražen gospod in ima USA v malem prstu. Se ga splača vprašat. Pišite mu na saso.srsen@t-2.net. lp
"Dalmatino povišču pritrujena"
JureB napisal/-a:Lep pozdrav
Pozdravljen Jure,
Seveda da imam izkušnje z uvozom plovil iz ZDA, ker je to tudi osnovna dejavnost mojega v ZDA ustanovljenega podjetja.... Aktualno ponudbo plovil ki jih imam s poslovnim partnerjem iz Floride na zalogi si lahko ogledaš na www.world-boats.com . Naj te cene ne zmedejo, ker je še dovolj odstopanja. Lahko pa me tudi kontaktiraš preko maila ali po telefonu 041/370-078.
Lp, Bojan
Pri naši hiši je Larson 215 lxi, letnik 96. Ima Mercruizerja 5.7l. Ti lahko iz prve roke povem, da nad larsoni sigurno ne boš razočaran. Tisti, ko pa primerja kvaliteto Larsona z Baylinerji in podobnimi, se lahko lastniki larsonov le nasmejimo 
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
LaMike napisal/-a:Pri naši hiši je Larson 215 lxi, letnik 96. Ima Mercruizerja 5.7l. Ti lahko iz prve roke povem, da nad larsoni sigurno ne boš razočaran. Tisti, ko pa primerja kvaliteto Larsona z Baylinerji in podobnimi, se lahko lastniki larsonov le nasmejimo
Se popolnoma strinjam z trditvijo da je Larson zelo dobr čoln... trenutno imam za lastno uporabo Larsona 274 Cabrio letnik 2002 in sem nadpovprečno zadovoljen z njim. Prej sem že imel Baylinerja, Crownlina in Celebritija, vendar sem do sedaj najbolje zadovoljen z Larsonom, pa ne samo zaradi plovnih lastnosti, temveč tudi zaradi uporabnosti in predvsem zaradi kvalitetne izdelave...Sem pa vozil tudi Regala, Sea Reya, Maxuma, Montereya,...in lahko z gotovostjo zatrdim da je med čolni dolžine 6-10 metrov Bayliner čisto na dnu... Vendar pač vsak ima svoj okus in želje, tako da se vsak sam odloči za znamko plovila...
Lp, Bojan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov