al napisal/-a:Glede na to, da imam tender dolžine 260 in 10Km zadaj me zanima ali bo to dovolj za vleko tube z eno osebo?
Čoln glisira ko sem sam max 20,5 vozlov (zmerjeno z gps) in malo manj z dvema osebama. Je pa tudi res, da rabi malo več časa da zglisira, ko sva na njem dva.
Ker bom (če bom) vezal tubo na zrcalo (kakšne ideje?) se bojim, da bo še slabše, kot če sva na čolna dva. Takrat se oba malo nagneva proti premcu dokler ga ne postavi... Vpetje zadaj pa bo čoln vleklo ali ....
Seveda imam isto vprašanje, kot je bilo zastavljeno zgoraj: trikotna ali okrogla?
Kje kupiti?
Hvala
Jaz imam tudi 9.9 hp na 3.10 m gumenjaku in uporabljamo tubo, na katero se vležeš in se držiš z rokami. Tuba je Yamahina (meteor). Normalno se da vleči osebo tam nekje do 70-75 kg. Vse kar je več moraš že dobro ujeti val, ali pa pred izglisiranjem zaviti z čolnom na skoraj 90 stopinj do tube in hitro obrniti v pravo smer, samo tega ne priporočam, ker je pritisk na zrcalo prevelik, saj ko se vrv napne, cukne, kot da bi zategnil ročno zavoro in posledično tudi "mantra" zrcalo. Rešitev je edino elisa z drugačnim korakom, samo jaz je ne mislim menjavat, ker čolna ne uporabljamo izključno za vleko tube. Za kakega otroka ali pa boljšo polovico pa je o.k.