vodne smučke in tube

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
robibencec
Štabni praporščak
Kraj: murska sobota

OdgovorNapisal/-a robibencec » Sr Avg 24, 2011 10:06

al napisal/-a:Glede na to, da imam tender dolžine 260 in 10Km zadaj me zanima ali bo to dovolj za vleko tube z eno osebo?
Čoln glisira ko sem sam max 20,5 vozlov (zmerjeno z gps) in malo manj z dvema osebama. Je pa tudi res, da rabi malo več časa da zglisira, ko sva na njem dva.
Ker bom (če bom) vezal tubo na zrcalo (kakšne ideje?) se bojim, da bo še slabše, kot če sva na čolna dva. Takrat se oba malo nagneva proti premcu dokler ga ne postavi... Vpetje zadaj pa bo čoln vleklo ali ....
Seveda imam isto vprašanje, kot je bilo zastavljeno zgoraj: trikotna ali okrogla?
Kje kupiti?

Hvala

Jaz imam tudi 9.9 hp na 3.10 m gumenjaku in uporabljamo tubo, na katero se vležeš in se držiš z rokami. Tuba je Yamahina (meteor). Normalno se da vleči osebo tam nekje do 70-75 kg. Vse kar je več moraš že dobro ujeti val, ali pa pred izglisiranjem zaviti z čolnom na skoraj 90 stopinj do tube in hitro obrniti v pravo smer, samo tega ne priporočam, ker je pritisk na zrcalo prevelik, saj ko se vrv napne, cukne, kot da bi zategnil ročno zavoro in posledično tudi "mantra" zrcalo. Rešitev je edino elisa z drugačnim korakom, samo jaz je ne mislim menjavat, ker čolna ne uporabljamo izključno za vleko tube. Za kakega otroka ali pa boljšo polovico pa je o.k.
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Avg 24, 2011 13:32

E, bravo! To sem rabil. Torej vežem na zrcalo (tam imam neka očesa za katera bo šlo), kupim trikotno tubo in piči.
Super.
Kdo prodaja trikotno tubo? :D
Uporabniški avatar
robibencec
Štabni praporščak
Kraj: murska sobota

OdgovorNapisal/-a robibencec » Če Avg 25, 2011 00:07

Če hočeš Yamahino, vsi pooblaščeni prodajalci ali pa njihova spletna trgovina . Najdeš pa kaj podobnega tudi v vseh navtičnih trgovinah ali pa www.vodnisporti.com. Še enkrat pa bi poudaril, da ni za pričakovati čudežev.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Avg 25, 2011 14:41

Ja, sem vzel pri vodnihšportih. Model Scream.
Čudežev ne pričakujem. Če bo pa res "švoh" bom pa moral očitno spet tender menjati.
Nekaj sem pač iskal za zabijanje teh vročih dni na barki, ko ne piha in se mi ne da več namakati v vodi.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Sep 12, 2011 20:12

Zodiac 260, 9.8km 2T ne potegne 60 kg osebe na tubi... Prodam tubo Jobe Scream... enkrat rabljeno, no ja, komaj...
wilier
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a wilier » Po Okt 10, 2011 21:01

al napisal/-a:Zodiac 260, 9.8km 2T ne potegne 60 kg osebe na tubi... Prodam tubo Jobe Scream... enkrat rabljeno, no ja, komaj...

cena?
al

OdgovorNapisal/-a al » To Okt 11, 2011 16:32

wilier napisal/-a:
al napisal/-a:Zodiac 260, 9.8km 2T ne potegne 60 kg osebe na tubi... Prodam tubo Jobe Scream... enkrat rabljeno, no ja, komaj...

cena?

http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=7949

lp
nejc96
Desetnik

smuči in tuba

OdgovorNapisal/-a nejc96 » Sr Maj 04, 2016 20:25

Imam eno oziroma več vprašanj, če bi mi kdo lahko odgovoril.

Par let nazaj smo z družino kupili čoln in seveda da sem začel tudi smučat na vodi. Zadnje dve leti si smuči izposojam pri kolegu, vendar so že stare in si nameravam kupit nove. Kupil bom dve smučki, samo da bo na eni možnost za mono. Me pa zanima kakšna je razlika med krajšimi in daljšimi in na kaj vse morem gledat pri nakupu? Nekaj stvari sem že zasledil glede spodnje strani smučke in pa širine.

Imam pa tudi tubo. Ati jo je kupil od nekega kolega. Je jajčaste oblike in malo večja in ima na sredini bulo. Ko se vozim na njej mi deluje po domače povedano zelo drvasta. Mogoče kdo ve kaj je smisel te izbočenosti? Ker ko gledam druge jih ima večina luknjo oziroma so drugačne oblike.

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov