obvezna oprema do 5 m gumenjak
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
obvezna oprema do 5 m gumenjak
kaj točno potrebujem pri registraciji gumenjaka 3,8m
Zdravo Grega !
Sem namesto tebe pogledal na spletne strani uprave za pomorstvo kjer piše ;
Čoln do 5 m dolžine
sidro ali drugo sredstvo za sidranje z najmanj 20 m dolgo vrvjo ali verigo za sidranje, ter tri vrvi za privez, skupne dolžine najmanj 30 m ustrezne jakosti,
dve vesli, s tremi palci ali rogovilami, oz. drugo pomožno pogonsko napravo,
vedro s korcem,
luči in dnevne oznake po predpisih o izogibanju trčenju na morju,
konveksno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi).
To je minimalna oprema, ki jo smiselno dopolni (lahko pogledaš še zahteve za druge- večje čolne in vidiš, kaj ti bi prišlo še prav glede na namen uporabe gumenjaka).
Dokumenti ( dokazilo o lastništvu , kupoprodajne pogodbe, računi ) Urejeno obvezno zavarovanje .
Priporočam vnaprejšnjo prijavo - najavo termina za pregled. Dogovor z uradnikom.
LP
Snezak
Čoln do 5 m dolžine
sidro ali drugo sredstvo za sidranje z najmanj 20 m dolgo vrvjo ali verigo za sidranje, ter tri vrvi za privez, skupne dolžine najmanj 30 m ustrezne jakosti,
vedro s korcem,
To je minimalna oprema, ki jo smiselno dopolni (lahko pogledaš še zahteve za druge- večje čolne in vidiš, kaj ti bi prišlo še prav glede na namen uporabe gumenjaka).
Dokumenti ( dokazilo o lastništvu , kupoprodajne pogodbe, računi ) Urejeno obvezno zavarovanje .
Priporočam vnaprejšnjo prijavo - najavo termina za pregled. Dogovor z uradnikom.
LP
Snezak
Re:
snezak napisal/-a:Zdravo Grega !
Čoln do 5 m dolžine
vedro s korcem,
LP
Snezak
Zdravo
Tudi sam imam 3.8m gumenjak za registracijo, pa me zanima kaj rabiš od lučk s seboj na pregledu
- luči in dnevne oznake po predpisih o izogibanju trčenju na morju,
A je dovolj ena bela baterija, kolikor vem smo na tečaju rekli da ima lahko čoln krajši od 5m in če vozi manj kot 7NM samo eno belo lučko ?
Hvala
Re: obvezna oprema do 5 m gumenjak
Wellcraft 2600 Martinique
No. 1 napisal/-a:https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2008-01-0979?sop=2008-01-0979
Tole je lepo napisano za čolne do 5m, samo še vedno mi ni jasno kakšne luči rabim če jih na gumici nikamor ne morem montirati ?
1. sidro ali drugo sredstvo za sidranje z najmanj 20 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne dolžine najmanj 30 metrov ustrezne jakosti,
2. dve vesli s tremi palci ali rogovilami oziroma drugo pomožno pogonsko napravo,
3. vedro s korcem,
4. luči in dnevne oznake po predpisih o izogibanju trčenju na morju,
5. konveksno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi).
bernikmi napisal/-a:No. 1 napisal/-a:https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2008-01-0979?sop=2008-01-0979
Tole je lepo napisano za čolne do 5m, samo še vedno mi ni jasno kakšne luči rabim če jih na gumici nikamor ne morem montirati ?
1. sidro ali drugo sredstvo za sidranje z najmanj 20 metrov dolgo vrvjo ali verigo za sidranje in tri vrvi za privez skupne dolžine najmanj 30 metrov ustrezne jakosti,
2. dve vesli s tremi palci ali rogovilami oziroma drugo pomožno pogonsko napravo,
3. vedro s korcem,
4. luči in dnevne oznake po predpisih o izogibanju trčenju na morju,
5. konveksno ogledalo (le gliser, ki se uporablja za smučanje na vodi).
za tvoj čoln je dovolj bela 360st kupiš lahko na vaakum daš jo na motor ali na poadljšku in jo montiraš privijačiš na zrcalo
Hvala, sem uspel najti tako na sesek 360 stopinj.
lp
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov