Sidra- spet in spet, kaj imajo domorodci na brodicah
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Sidra- spet in spet, kaj imajo domorodci na brodicah
po vseh kilometrih klobasanja o sidrih še ena hrenovka: tista domača sidra- na cev navarjene štiri ukrivljene palice navadno ne več kot fi 8 ali 10. Od betonskega železa do inoxa. Dejstva: uporablja jih tretjina domorodcev na manjših plovilih, izgledajo pa kot marela brez platna. Jih že uspešno kopirajo italijani. Glede na to, da smešno izgledajo morajo biti učinkovita (enako težek maček ni omembe vreden) Ima kdo izkušnje, zveze, informacije? Sem videl to sidro tudi na 8m lesenjači...
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
obojan napisal/-a:Mislim, da si ti videl t.i. Ribarsko sidro.
Zadevo uporabi takrat , ko lovi.
Tiste palice fi 8 ali pa fi10 niso zato, ker lokalni šlosar ni imel drugega materiala, ampak zato , da lahko sidro še vedno izvleče, če se zatakne za kakšno skalo.-pač pokrivi palice
Ne tale zmaga
FISHING & SAILING IS LIFE
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
u-r-o-s napisal/-a:Lepo vsa prosim, tist je bolj "psihološko" sidro, oz da nisi not vrgu sam štrika
Jst sem svoje mnenje o sidru že parkarat podal na forumu in še vedno trdim, da je potrebna za dobeo sidro dosti velika površina in teža glede na plovilo, vse ostalo je larifari.
Spregledal si namen sidranja in to je lov rib iz zasidranega čolna. Pri večkratni menjavah pozicije, kaj hitro naletiš lahko na problem predvsem na skalnatem terenu. Če z sidrom zapneš močno potegneš in se kljuke zravnajo. To je namen tega sidra. Sam sem v cev nalil še svinec.
FISHING & SAILING IS LIFE
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov