Jadranska Odisejada
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Tudi jaz sem preplul marsikaj in kot pravi Kr en, pri tistih najmanjših je bilo najbolj zanimivo... Vseeno pa na morje nisem nikoli odšel brez goriva in pa z napol polomljenim čolnom! Da prepluješ Kvarner s čolnom v katerega teče voda, potem pa malo poflikaš na plaži... Joooojj... Fanta, lepo, lepa reportaža, samo neodgovorna pa sta bila!!! In ja, imela sta OGROMNO srečo!
Lepa zgodba, pridružujem pa se tistim, ki govorijo o neodgovornosti. Upam, da ne bosta postala vzornika za mlade nadebudneže. Še če imaš vse v redu, se ti na morju lahko vedno kaj zgodi. Pričakujem novo reportažo, kjer bo v glavnem vse v redu in bodo na vrsti druge zanimivosti, pa čim manj nezgod. Lp
Precej časa sem premišljeval ali kaj napisat na tole neumnost ali ne.
Pa sem se vseeno odločil, da napišem par vrstic.
Vse je O.K dokler se kaj ne zgodi. Kot je že Luftar napisal, tudi če paziš in skrbiš zase in za ostale okrog sebe se rado kaj zgodi kaj šele če ne.
Če si bil nepazljiv in si samo sam fasal je tudi O.K (češprav se mal bedasto sliši vendar si konec koncev sam kriv za to kaj si skuhal).
Problem nastopi takrat ko ogrožaš druge in jih spravljavaš v nevarnost. Takrat pa je konec igre.
A sta vi dva pomislila na to, da bi vaju moral nekdo reševat, če bi šlo kaj narobe. Najbrž vama pamet ni segla tako daleč.
Za premislek resnična zgodba mojega prijetelja, profesionalnega pomorčšaka, kapitana dolge plovbe:
Lokacija: Severno morje. Bližina Ferskih otokov. Lastnik ladje jih je "nagnal" na morje, ker se je "mudilo" in ne vem še kaj. Ne bi ga smel ubogat, pa je in ga je to zaznamovalo za celo življenje. Neurje 10 Bft, odpoved motorja, vdor vode v ladjo, helikoptersko reševanje, UMRL REŠEVALEC
(žena, otroci...), posadka rešena.
Ne vem kolikokrat je moral na zaslišanje na sodišče na Škotskem.
Tako, da mi gre na bruhanje, ko berem komentarje, ki takšna neodgovorna početja še spodbujajo.
Pa brez zamere!
Edo
Vse je O.K dokler se kaj ne zgodi. Kot je že Luftar napisal, tudi če paziš in skrbiš zase in za ostale okrog sebe se rado kaj zgodi kaj šele če ne.
Če si bil nepazljiv in si samo sam fasal je tudi O.K (češprav se mal bedasto sliši vendar si konec koncev sam kriv za to kaj si skuhal).
Problem nastopi takrat ko ogrožaš druge in jih spravljavaš v nevarnost. Takrat pa je konec igre.
A sta vi dva pomislila na to, da bi vaju moral nekdo reševat, če bi šlo kaj narobe. Najbrž vama pamet ni segla tako daleč.
Za premislek resnična zgodba mojega prijetelja, profesionalnega pomorčšaka, kapitana dolge plovbe:
Lokacija: Severno morje. Bližina Ferskih otokov. Lastnik ladje jih je "nagnal" na morje, ker se je "mudilo" in ne vem še kaj. Ne bi ga smel ubogat, pa je in ga je to zaznamovalo za celo življenje. Neurje 10 Bft, odpoved motorja, vdor vode v ladjo, helikoptersko reševanje, UMRL REŠEVALEC
Tako, da mi gre na bruhanje, ko berem komentarje, ki takšna neodgovorna početja še spodbujajo.
Pa brez zamere!
Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
borro napisal/-a:kr en napisal/-a:Ma če bi šel danes z Dominatorjem na urlaub, ne bi bilo tako lepih spominov kot na tistih nekaj dni. Ane Borut in Janez
če si pa že omenil, pa še slikovno gradivo....
kateri časi....
Stari s temle si me pa razveselil bolj kot Lipnik s CC-jem na ruti
No to je tisto, kar sem hotel povedati. Zgodovina. Sproščenost. Skratka uživancija.
Kar pa je najbolj pomembno, a vidite ovu bujnu kosu. Pa nisam ja čelav od rođenja
Poglej razsvetljavo - petrolejka! Crkneš. Uff je dobr, k spet podoživljam
Nisem si mislil, da obstaja še slikovno gradivo iz tistih časov.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
jaz pa gledam slike pa sem bil 100 posto prepričan,da je fotomontaža,bil sem siguren,da so ti dali lasuljo gor
ste bli pa res face,pa še uživali ste ker tega zdaj ni več,ko mamo šporhete zraven
no ja mogoče še sreča,da jih mamo,če ne bi se vsi strgali s kekn
kr en,sam se bojim,da boš čez 15 let spet govoril kako si užival takrat z 345,ne pa zdaj z eno 70-ko
ste bli pa res face,pa še uživali ste ker tega zdaj ni več,ko mamo šporhete zraven
kr en,sam se bojim,da boš čez 15 let spet govoril kako si užival takrat z 345,ne pa zdaj z eno 70-ko
Lp CC
EDO napisal/-a:Precej časa sem premišljeval ali kaj napisat na tole neumnost ali ne.
Lokacija: Severno morje. Bližina Ferskih otokov. Lastnik ladje jih je "nagnal" na morje, ker se je "mudilo" in ne vem še kaj. Ne bi ga smel ubogat, pa je in ga je to zaznamovalo za celo življenje. Neurje 10 Bft, odpoved motorja, vdor vode v ladjo, helikoptersko reševanje, UMRL REŠEVALEC(žena, otroci...), posadka rešena.
Pa brez zamere!
Edo
Edo, mislim da je morje tako nepredvidljiva zadeva, da se lahko zgodi komurkoli da ga morajo reševati. Tudi ta reševalec ki je umrl, je vedel v kakšno službo se podaja in kakšna so tveganja. Seveda izivanje nesreče tega ne opravičuje. Uporabnika Payer1 je lansko leto lepo presenetilo in mu je komaj zneslo prit do marine.
Mislim pa da so Češki turisti bolj nevarni od tega početja, ker vsako leto poslušamo kako hrabro hodijo v hribe v natikačih ali supergah, pol jih pa polomljene ali še slabše v plastičnih vrečah s helikopterji vozijo v dolino.
V8 + Jet drive
No še moih 5 centov...
Na tej ruti sem bil le kuhar za en dan, sem se pa kar nekaj prevozil s tem čolnom in posadko.
Neodgovorno? Ne vem, takrat nismo mislili da je neodgovorno. Mogoče tudi zato, ker nismo poznali vseh nevarnosti. Šport in delo s katerim si služimo kruh, včasih predstavlja tveganje, zato je bila mogoče meja sprejemljivega prestavljena bolj na nevarno stran.
Najhujše kar je bilo za pričakovati je bilo, da se čoln potopi, posadka pa je v neoprenu, rešilnih jopičih, in maskah ...
Ne zagovarjam podviga. Mogoče se bo z leti tudi nam zdel neumen in nevaren. Trenutno pa gledamo na te izlete kot na malo bolj pestre.
Puščanje vode je bila res neumnost, kar se pa motorja tiče pa mislim da ni nič takega če se plovček vplinjača zatakne ali pa diza zamaši; pač popraviš.
Drugače pa je tisti čoln trenutno nevozen, tako po cesti kot po vodi. Smo wekslal in iščemo papirje za maestral 18s, če kdo ima - nas je malo srečala pamet.
lp,
Zmago
Na tej ruti sem bil le kuhar za en dan, sem se pa kar nekaj prevozil s tem čolnom in posadko.
Neodgovorno? Ne vem, takrat nismo mislili da je neodgovorno. Mogoče tudi zato, ker nismo poznali vseh nevarnosti. Šport in delo s katerim si služimo kruh, včasih predstavlja tveganje, zato je bila mogoče meja sprejemljivega prestavljena bolj na nevarno stran.
Najhujše kar je bilo za pričakovati je bilo, da se čoln potopi, posadka pa je v neoprenu, rešilnih jopičih, in maskah ...
Ne zagovarjam podviga. Mogoče se bo z leti tudi nam zdel neumen in nevaren. Trenutno pa gledamo na te izlete kot na malo bolj pestre.
Puščanje vode je bila res neumnost, kar se pa motorja tiče pa mislim da ni nič takega če se plovček vplinjača zatakne ali pa diza zamaši; pač popraviš.
Drugače pa je tisti čoln trenutno nevozen, tako po cesti kot po vodi. Smo wekslal in iščemo papirje za maestral 18s, če kdo ima - nas je malo srečala pamet.
lp,
Zmago
Nazadnje spremenil Zmagoj, dne To Jun 29, 2010 22:02, skupaj popravljeno 2 krat.
Tisto z bencinom res ni blo pametno, ampak v danem trenutku ga ni bilo moč dobiti. Vreme pa se je slabšalo...
Bi šel kdo pozno jeseni na Palagružo? Če že ne z omenjenim čolnom pa z jadrnico. Poznam nekoga, posodi B.44 za male pare (jasno je temu primerno tudi stanje barke). Orodje pride zraven.
LP, Andrej
Bi šel kdo pozno jeseni na Palagružo? Če že ne z omenjenim čolnom pa z jadrnico. Poznam nekoga, posodi B.44 za male pare (jasno je temu primerno tudi stanje barke). Orodje pride zraven.
LP, Andrej
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov