DUBROVNIK
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
zvone zinrajh
- Praporščak
Pozdrav.
V glavnem so frendi odgovorili na tvoja vprašanja.
Jaz bi edino dodal, da sem v treh letih prevozil to razdaljo (sicer je bila moja celotna relacija Maribor - Podgorica) vsaj 15 x. Nikoli nisem porabil do Dubrovnika več sedem ur. Je pa štala od konca avtoceste (Vrgorac) pa tja do Dubrovnika, ker v primeru kolone lahko voziš le kakšnih 40km/h.
Marina pa je za moje pojme OK, tudi igrišča, bazen in ob njem restavracija. Žal pa zaračunavajo ležalnike itd, čeprav si plačal privez.
PS: predvsem v sezoni pazi na policijski radar v civilnem avtu (črni Mercedes E, nekaj let star sivo modri VW Passat in Škoda Octavia; vse ZG registracije) na relaciji Karlovac-Udbine - tudi ponoči.
LP, Zvone
V glavnem so frendi odgovorili na tvoja vprašanja.
Jaz bi edino dodal, da sem v treh letih prevozil to razdaljo (sicer je bila moja celotna relacija Maribor - Podgorica) vsaj 15 x. Nikoli nisem porabil do Dubrovnika več sedem ur. Je pa štala od konca avtoceste (Vrgorac) pa tja do Dubrovnika, ker v primeru kolone lahko voziš le kakšnih 40km/h.
Marina pa je za moje pojme OK, tudi igrišča, bazen in ob njem restavracija. Žal pa zaračunavajo ležalnike itd, čeprav si plačal privez.
PS: predvsem v sezoni pazi na policijski radar v civilnem avtu (črni Mercedes E, nekaj let star sivo modri VW Passat in Škoda Octavia; vse ZG registracije) na relaciji Karlovac-Udbine - tudi ponoči.
LP, Zvone
EDO napisal/-a:Obredi Elafitske otoke (Lopud, Šipan (Šipanska luka, Suđurađ)..., pojdi po kanalu do Stona (globina cca 5m razen na začetku pri Brocah je nekaj manj in seveda na koncu ampak brez panike - globine so v glavnem večje kot jih navajajo peljari). Tam kupi dagnje in klapavice (ostrige) 4kune/kos na tržnici in se povzpni na obzidje. Se splača.
Potem pa naprej na Mljet k novim dogodivščinam....
Hm, Edo, zgleda, da je od tvojega zadnjega obiska preteklo že precej bevande
Drugače obisk Stona tudi jaz močno priporočam! Obzidje je fantastično. Školjke obvezne.
Elafiti so pa itak najčarobnejši del Jadrana.
PS: dagnja (hrv.) = klapavica (slo.)!
Si bom sposodil temo in vprašal: kje v Dubrovniku (čim bližje tega znamenitega obzidja) privezati čoln (dobrih 6m), da se ene 2 uri sprehodimo po peklenski vročini in spijemo hudičevo drago pivo in Kokto? Je v "old portu" potrebno kaj plačati za takšen kratek privez? Vse skupaj velja za avgust.
Enkrat bomo prenočili, sicer bolj zaradi avanture, ker iz Lovišta na Pelješcu načeloma do dubrovnika in nazaj rabimo slabih 6ur. Verjetno se da brez težav prenočiti na sidru v kakšnem lepem zalivu na Mljetu ali na Elafitih (seveda če je ugodno vreme). Ali se morda motim?
Enkrat bomo prenočili, sicer bolj zaradi avanture, ker iz Lovišta na Pelješcu načeloma do dubrovnika in nazaj rabimo slabih 6ur. Verjetno se da brez težav prenočiti na sidru v kakšnem lepem zalivu na Mljetu ali na Elafitih (seveda če je ugodno vreme). Ali se morda motim?
Re: DUBROVNIK
Sem upošteval nasvet in privezal v ACI marini. Smo bili 8.15 že na stradunu, malo pofirbcali in ušli še pred tahudo gužvo. 12.30 smo že tubali okrog Lokruma. Hvala za nasvet. Plačal sem pa 270kn za 7 metrov, v torek, za bus pa v eno stran 30kn, nazaj pa 45kn (2 odrasla in 3. otroci).
Re: DUBROVNIK
Sam bež stran od dubrovnika in si prihrani živce in kup šuškov. Jaz ne grem nikol več v dubrovnik, raj kamrkol sam tja ne.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost