Pozdravljeni! Prosim za pomoč pri planiranju plovbe.
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Pozdravljeni! Prosim za pomoč pri planiranju plovbe.
Pozdravljeni!
Sem nov na tem forumu in relativno zelen v navtiki. Teče tretje letoodkar sem kupil 26ft motorni čoln(crownline 255) s katerim sem do sedaj bolj ali manj plul okoli svojega stalnega veza v Novigradu - zjutraj ven, zvečer nazaj v marino.
To sezono sva se z dekletom odločila za spremembo in malo pluti po jadranu.
Prosim, za kakšen koristen nasvet, ki bo olajšal planiranje dopusta, ki bo predvidoma trajal 7dni.
Kje se nahajajo lepi zalivi?
Katere marine priporočate?
Na kaj naj bom pozoren preden kreneva na plovbo?
Planirava dneve preživljati zasidrana v zalivih, prenočiti pa v marinah.
Vesel bom kakšnih koli nasvetov.
Lepa hvala!
Nejc
Sem nov na tem forumu in relativno zelen v navtiki. Teče tretje letoodkar sem kupil 26ft motorni čoln(crownline 255) s katerim sem do sedaj bolj ali manj plul okoli svojega stalnega veza v Novigradu - zjutraj ven, zvečer nazaj v marino.
To sezono sva se z dekletom odločila za spremembo in malo pluti po jadranu.
Prosim, za kakšen koristen nasvet, ki bo olajšal planiranje dopusta, ki bo predvidoma trajal 7dni.
Kje se nahajajo lepi zalivi?
Katere marine priporočate?
Na kaj naj bom pozoren preden kreneva na plovbo?
Planirava dneve preživljati zasidrana v zalivih, prenočiti pa v marinah.
Vesel bom kakšnih koli nasvetov.
Lepa hvala!
Nejc
Trenutno sem na Istu in je vse ok. Predlagana ruta je dobra če je vreme ok.
Luški vez na Olibu urejen na Silbi je kaos ker ni več upravljalca tako da vode in elektrike ni. Na Olibu je voda in elektrika cena 16 kun meter z vodo in elektriko. Šefica luke na Susku Maja ima vse pod kontrolo tako da sem dobil mesto tudi ob 20 uri. Kot pravi Pajer 1 pazi na gorivo, ki ga od Lošinja pa do Zaglava oziroma Zadra ali Preko ni. Enostavno ni pumpe.
Drugače uživaj, jaz že nekaj dni ! 😄😄😄
Luški vez na Olibu urejen na Silbi je kaos ker ni več upravljalca tako da vode in elektrike ni. Na Olibu je voda in elektrika cena 16 kun meter z vodo in elektriko. Šefica luke na Susku Maja ima vse pod kontrolo tako da sem dobil mesto tudi ob 20 uri. Kot pravi Pajer 1 pazi na gorivo, ki ga od Lošinja pa do Zaglava oziroma Zadra ali Preko ni. Enostavno ni pumpe.
samo morje !
indoo napisal/-a:Trenutno sem na Istu in je vse ok. Predlagana ruta je dobra če je vreme ok.
Indoo .Kje si sedaj...mi na molatu .... Kako je na Silbi? Se da vezati, samo ni servisa? Kaj pa cene?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Moj edini plan je recimo pripluti na Lastovo. Vse ostalo je stvar trenutne odločitve, vremenskih pogojev, ribolova, dogovora s posadko, poslanih vabil prijateljev, trenutnega razpoloženja... Najbolj pomembno pa je, da sproti s pomočjo karte izbereš primerne lokacije za postanke in nočitve v primeru juga ali burje. Vse drugo planirat vnaprej nima smisla.
Podobna tema...
Podobna tema...
Danes sva krenila na težko pričakovano plovbo - juhej
Po približno 1h povbe mi čolnič začel javljati napako - 2 kratka piska v konstantnem intervalu. Motor deluje normalno, kazalci tudi ne kažjo kakih posebnosti.
Kaj takega se mi še ni zgodilo :/
Trenutno sem zasidran v bližini Poreča in poiskušam odkriti napako. Ima kdo kakšen predlog?
Lp
Po približno 1h povbe mi čolnič začel javljati napako - 2 kratka piska v konstantnem intervalu. Motor deluje normalno, kazalci tudi ne kažjo kakih posebnosti.
Kaj takega se mi še ni zgodilo :/
Trenutno sem zasidran v bližini Poreča in poiskušam odkriti napako. Ima kdo kakšen predlog?
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: Markoz in 9 gostov