Lignjelov 2015
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
alesjo napisal/-a:A so bili mogoče malo manjši,tako domnevam, ker zdaj par dni ni na vidiku velikih, mislim take krepko nad pol kile.
Točno tako!
Ne vem sicer zakaj, toda zakaj se nam je prejšnja leta dogajalo ravno obrnjena situacija. Sami veliki in sem ter tja kak mali od 0,2kg.
Še lani in sploh prejšnja leta sem zmeraj močno upal, da ujamem nekaj majhnih, da bodo kot porcijski, nadevani ugledali novoletno kosilo.
Zdaj pa povprečna teža 0,15kg in sem ter tja kak "kapitan dolge plovbe", kakor pravim velikim.
Morda se je kak razmnoževalni ciklus malo spremenil, obrnil, potegnil v daljše obdoje, ......
Ma smo smotani! Nikoli nam ni prav.
.

pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Alesjo
Lignji niso na standardnih lovnih pozicijah. Med plovbo sem jih našel naključno s pomočo sonarja med plovbo proti znani poziciji. Vklopil sem track in panulal po isti brazdi. Nekajkrat je bil prijem tako močan, da sem mislil, da sem zapel.
Danes so delale bele barve. Najuspešnejša pa je bila red head. Pa naj še kdo reče da barve niso važne. Ko sem zamenjal vabe med navezami, sem nato lovil na ISTE vabe na drugih navezah. Ostale niso imele niti enega prijema!
LP NT
Lignji niso na standardnih lovnih pozicijah. Med plovbo sem jih našel naključno s pomočo sonarja med plovbo proti znani poziciji. Vklopil sem track in panulal po isti brazdi. Nekajkrat je bil prijem tako močan, da sem mislil, da sem zapel.
Danes so delale bele barve. Najuspešnejša pa je bila red head. Pa naj še kdo reče da barve niso važne. Ko sem zamenjal vabe med navezami, sem nato lovil na ISTE vabe na drugih navezah. Ostale niso imele niti enega prijema!
LP NT
...
Danes sem malo lovil v in okoli piranskega zaliva. Skupaj 4 kalamari nezavidljivih dimenzij, pa še za te sem se moral precej potrudit, nekaj sicer je ni pa trenutno nek presežek od ribolova tole:-) važno je pa sicer najbolj da človek malo napolni baterije:-)baterije
Lp do naslednjič
Lp do naslednjič
-
Daki
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu, vidim, da se že lovi lignje.
Zanima me lov v prihodnjih dneh. Lovil bi z obale v našem morju. Kje lahko pričakujem kaj uspeha? Dobre bodo tudi sipe, za katere pravite, da so.
Sem že lovil lignje pri sosedih, ampak nikoli pozimi, vedno po 15. aprilu.
Hvala za odgovore!
Sem nov na forumu, vidim, da se že lovi lignje.
Zanima me lov v prihodnjih dneh. Lovil bi z obale v našem morju. Kje lahko pričakujem kaj uspeha? Dobre bodo tudi sipe, za katere pravite, da so.
Sem že lovil lignje pri sosedih, ampak nikoli pozimi, vedno po 15. aprilu.
Hvala za odgovore!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta