Pozdravljeni
Lani sem poškodoval eliso,imam Yamaho 40 ks 2 tak.letnik 1988
elisa je 10 x 3/8 x 13 -G
Prosim za kakšen predlog kakšna elisa bi bila primerna,ta ki sem jo sedaj uporabljal se mi je zdela uredu.
hvala za pomoč
Kupim eliso ki bi bila primerna za moj čoln.
Elisa Yamaha 40ks
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
branebajuk
- Poddesetnik
-
branebajuk
- Poddesetnik
branebajuk napisal/-a:A mislite da bi moral zamenjat kot vetrnice(nevem če sem se prav izrazil).. <?
Zdaj sem bil zadovoljen z to staro,a je imel že kdo izkušnje pri menjavi vetrnice-boljše-slabše?
Misliš korak elise verjetno. Vetrnice so za veter.
Preberi si prispevek o elisah oz. propelerjih v bazi znanja.
Lepo je napisano.
A mislite da bi moral zamenjat kot vetrnice(nevem če sem se prav izrazil).. <?
Zdaj sem bil zadovoljen z to staro,a je imel že kdo izkušnje pri menjavi vetrnice-boljše-slabše?
Pravilen propeler je tak, da pri max gasu motor doseže max obrate. Ker gre verjetno za rekreacijsko plovilo neke blazne znanosti ne kaže delati. Če je tastar propeler lepo delal, probaj dobit enakega.
Kar ti je napisal SR290 je zelo res in nikar ne večaj premera propelerja. Če se pravilo spomnim, moč na propelerju narašča s 4-to potenco premera, oz. s kvadratom koraka.
Re: Elisa Yamaha 40ks
Pozdravljeni!
Prosil bi za nasvet, in sicer kakšno eliso bi predlagali za elan gt402 in Yamaho 40br 2 t. Zdaj imam 11 1/4 x 14 in včasih težko izglisira (smo trije in smo kar težki..cca 280 kg + čočm 170 kg + motor 70 kg + cca 50 kg oprema + bencin). Ali bi bila elisa 11 1/8 x 13 bolj primerna? Hvala.
Prosil bi za nasvet, in sicer kakšno eliso bi predlagali za elan gt402 in Yamaho 40br 2 t. Zdaj imam 11 1/4 x 14 in včasih težko izglisira (smo trije in smo kar težki..cca 280 kg + čočm 170 kg + motor 70 kg + cca 50 kg oprema + bencin). Ali bi bila elisa 11 1/8 x 13 bolj primerna? Hvala.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov