Iskanje osmoze - barka v vodi

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

sraufncigr
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sraufncigr » Sr Jun 12, 2013 15:40

lp

@Marjan Tomki: Ful hvala za izčrpne odgovore, take rabmo :) če bo šansa sem dolžan za kavo/pir ali 6 le teh.

@NIL: Zato pa vata... pod vodo tut drek ne smrdi... :D

@pajer1: Ti si pa tipičen pametnjakovič. Veš vse, ne da bi karkoli vedel (aneda?!). Tole leti na uno o šalah...

lp
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jun 12, 2013 17:05

@sraurncigr
    Ni dobra ocana.

Pajer1 in Polanc sta oba izvrstna praktika (oba plovba na morju, Polanc popravila, Pajer1 ribe in tudi potapljanje, pa gotovo oba še kaj...). Pri naštetem me oba gladko in na precej daleč neseta.

Jaz pa sem razmeroma dober v učenju začetnikov pri jadranju - jadrati zna kup ljudi bolje, učiti - zlasti začetnike - pri tem pa najbrž ni dosti veliko boljših od mene.

Imam pa (z drugega področja) praktično pogojni refleks, da v nič ne verjamem, dokler nisem preveril, pa še potem ne verjamem čisto.

To je uporabno na mnogih področjih in praviloma pripelje do rešitve, tudi kjer drugi odnehajo; ampak potem včasih (večkrat) izpadem, kot da bi hotel o vsem najbolje vedeti, in ker takih ne manjka in mnogi od teh nakladajo, kdo reče kaj čezme tudi, če ni upravičeno.

Druga reč je, da hočem reči razumeti in ko jih raziščem do te ravni, ko sem s svojim razumevanjem približno zadovoljen, utegnem to napisati tako, da se bom drugič hitro spomnil, če pogledam tja.

Pri tem še vedno ni nujno, da vse tako napisano drži (tudi zato navajam vire, glej tudi moj podpis). Tako napisano nekatere spominja na wikipedia in jim gre na živce. Izkušnje z drugimi 'vsevedi' in 'sobnimi morjeplovci' vplivajo...

Če pa napišem kaj, kar sem videl, storil, poskusil... pa praviloma (*) sem storil itn. Kadar je mogoče, je tudi dokumentirano (slike itn.).

Ampak isto velja za Polanca in Pajer1 - če napišeta, da sta plula po takem, ujela to ali s tistim prilepila to tja in še vedno drži prilepljeno, kar sta rekla, drži. Kot Kent, bi napisal Polanc.

(*) če ni to kaj iz mladosti, česar se ne spomnim več dobro - kako je že tista... "Deda, kdaj ste pa tazadnjič" :wink:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
sraufncigr
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sraufncigr » Če Jun 13, 2013 00:10

Lep pozdrav.

Sem vedel, da bo moj odgovor komu na živce stopil.

Moj namen ni žaljenje kogarkoli in kot sem v enem od zgornjih postov napisal, raje 6x vprašam in sem 3x napi.den, kot pa da 1x zaje.em.

Sem pa že predolgo let v druščini takih in drugačnih jadralcev, nekateri (hvala bogu velika manjšina) od njih so pa kot ven iz Mlakarjeve pesmi... Eno je človek, an drugo je...

Rad imam ljudi, ki neglede na neumnost vprašanja (ki je popolnoma subjektiven kriterij) odgovorijo na normalen način. Ne pa ko tahujši admirali.

Na primer: "Sem šel še enkrat brat, pa sem se temu zopet nasmejal.... ...Tebi pa edina težava, če sploh je, osmoza. Za v rubriko šale je tole."
Takle odgovor je poniževalen (da o preostalem, necitiranem delu ne govorim) in ni vreden človeka, ki ima tak "renome" na tem forumu.
pajer1 me ne pozna, ne ve kdo sem, predvsem pa nima pojma zakaj sem rekel, da nam je osmoza edini problem. Če me vpraša, mu bom razložil.

Tomki: da sem se z vprašanji obrnil na ta forum me je prepričalo to, da ste na njem nekateri, ki svoje znanje delite obširno, podkrepljeno in z dobro voljo!

lp
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jun 13, 2013 00:37

Dej pridi jutri na srečanje da se spoznamo, ker nismo na isti valovni.
Zdaj si pa res vse pomešal in narobe interpretiral in ni prav, da ostane pri tem. Dobrodošel!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Jun 13, 2013 08:08

Kot je napisal Marchi, res pridi, če le utegneš.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
sraufncigr
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a sraufncigr » Če Jun 13, 2013 12:54

lp

Se opravičujem, ponavadi nisem tako nagle jeze :)

Z veseljem bi prišel na srečanje, pa verjetno ne bo šlo. Je treba zaslužit za stroške bodoče ljubice :)

Trenutno živim v Ljubljani in sem vsekakor na voljo za kako pivo. Če ima kdo kdaj čas, lahko kar v čolnarni pri Špici. Glede na to, da imamo tam parkirano eno lupino domnevam, da sem kakšnega izmed vas tudi že srečal....

Vseeno hvala za vabilo, se udeležim enega od prihodnjih.

lp
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jun 13, 2013 16:10

Veš šraufncigr jaz morm na šihtu ful poštimat,pa AF na enem tulio nardit sicer bo lastnik zatulio,pa ena yamaha fu...pa novo armaturo morm nardit za gumenjaka do rute,pa mojo barko spucat,pa mojo gospo poservisirat pa ...pa PRIDEM zdej in naslednjič.Ja pa 200 km morm prevozit

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 0 gostov