Obnova vodne črpalke YANMAR 1GM10
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Obnova vodne črpalke YANMAR 1GM10
Zanima me, če je že kdo imel problem puščanja pri vodni črpalki na Yanmarju 1GM10 in jo je potem obnavljal?

-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Odklopi cevi, odvijači 3 vijake, ki držijo pumpo in jo snemi.
Spodaj boš videl segerjev obroček in ga demontiraj.
Na sprednji strani odpri pokrovček in snemi impeler. Naraklo potolči osovino ven. Tako boš dobil osovino z ležaji.
V ohišju pumpe sta dva semeringa. 1 tesni olje in drugi vodo. Najboljše je da menjaš kar oba. Zrihtaj si originalne semeringe, ker konkurenčni imajo navadno vzmet katera zelo hitro zgnije v slani vodi. Pazi, da jih prav obrneš.
Preglej osovino na mestu kjer drsajo semeringi in, če je utor preglobok, zamenjaj tudi osovino. Ker imaš že pumpo narazen lahko zamenjaš še ležaje. Vzemi konkurenčne v trgovini z ležaji. Ko sestavljaš vstavi še nov impeler, da bo nekaj časa mir. Pri montaži pazi na O-ring, kkateri tesni olje. Pri mnogo urah motorja se znuca tudi pokrovček impelerja. Če so raze pregloboke ga zamenjali ali obrni, če je mogoče. Pred tem očisti barvo. Ne pozabi na tesnilo. Ko vstaviš nov impeler ga namaži z glicerinom.
L.p.
Dinksi
Spodaj boš videl segerjev obroček in ga demontiraj.
Na sprednji strani odpri pokrovček in snemi impeler. Naraklo potolči osovino ven. Tako boš dobil osovino z ležaji.
V ohišju pumpe sta dva semeringa. 1 tesni olje in drugi vodo. Najboljše je da menjaš kar oba. Zrihtaj si originalne semeringe, ker konkurenčni imajo navadno vzmet katera zelo hitro zgnije v slani vodi. Pazi, da jih prav obrneš.
Preglej osovino na mestu kjer drsajo semeringi in, če je utor preglobok, zamenjaj tudi osovino. Ker imaš že pumpo narazen lahko zamenjaš še ležaje. Vzemi konkurenčne v trgovini z ležaji. Ko sestavljaš vstavi še nov impeler, da bo nekaj časa mir. Pri montaži pazi na O-ring, kkateri tesni olje. Pri mnogo urah motorja se znuca tudi pokrovček impelerja. Če so raze pregloboke ga zamenjali ali obrni, če je mogoče. Pred tem očisti barvo. Ne pozabi na tesnilo. Ko vstaviš nov impeler ga namaži z glicerinom.
L.p.
Dinksi
Dinksi, pa ti si car - samo jaz nisem od stroke.
Ju3 bom sicer odklopil cevi in odvil vijake ter pumpo snel in pripeljal v Ljubljano.
Potem pa bom nadaljeval študijo s kakšnim kolegom, ki ima več pojma kot jaz.
Včasih je lažje napisat kot naredit, včasih je pa obratno;
Vseeno hvala za napotke!!
lp
Aleš
Ju3 bom sicer odklopil cevi in odvil vijake ter pumpo snel in pripeljal v Ljubljano.
Potem pa bom nadaljeval študijo s kakšnim kolegom, ki ima več pojma kot jaz.
Včasih je lažje napisat kot naredit, včasih je pa obratno;
Vseeno hvala za napotke!!
lp
Aleš
Črpalko sem vzel dol lani aprila, razdrl in nesel obnovit direkt v Seaway, Radovljica. Vse je bilo sestavljeno iz prave roke, zamenjana osovina vendar .... sem prejšnji teden kresnil motor in opazil, da spet kaplja iz luknje na spodnjem delu črpalke.
Vse je bilo sestavljeno po PS-u, zato mi ni jasno kaj je lahko narobe.
Sploh mi ni jasno kaj.
Vse je bilo sestavljeno po PS-u, zato mi ni jasno kaj je lahko narobe.
Sploh mi ni jasno kaj.
- od kapitana zena
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov