Demontažna miza - fiksiranje
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
Demontažna miza - fiksiranje
Ali ima kdo idejo kako enostavno izdelati fiksiranje mize v zunanjem delu jadrnice.
Razmišljam o varianti, da bi enostavno na sredini med sedišči razkiral prostor za eno fiksirno ploščico, v katero bi lahko vstavil okroglo cev podstavka za demontažno mizo.
Sicer me malo skrbi kako se potem spodbijaš v tisto, kadar ni postavljena miza...
Verjetno dober centimeter debeline bi že naneslo, če bi hotel imeti malo navoja...
Je kdo prakticiral kaj podobnega ?
Razmišljam o varianti, da bi enostavno na sredini med sedišči razkiral prostor za eno fiksirno ploščico, v katero bi lahko vstavil okroglo cev podstavka za demontažno mizo.
Sicer me malo skrbi kako se potem spodbijaš v tisto, kadar ni postavljena miza...
Verjetno dober centimeter debeline bi že naneslo, če bi hotel imeti malo navoja...
Je kdo prakticiral kaj podobnega ?
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Re: Demontažna miza - fiksiranje
Ker sem se hotel točno temu izogniti (nesrečno brcanje v nosilec) raje postavim čisto klasično kamp mizo, ki kadar ni v uporabi počiva ob robu skladišča - ob jadrih.
Samo kot ideja, kaj tudi deluje.
Samo kot ideja, kaj tudi deluje.
Če imaš leseno rešetko enostavno vanjo vrezkaj pušo v katero nato vstaviš nogo od mize. Če si brez pa raje kot predlaga predhodnik.
Če imaš rudo in ne konzole, bi bil tisti sistem, ko se nosilec mize vpne v stransko steno kokpita, najbrž boljši.
Ales, js tud mislem, da ali naredis leseno mrezo za v dno in v njo fiksiras flancno za nogo, ali pa v steno, tko kot tu je Grega predlagal.
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Dobi se okrogla flanša, ki ima poglobljen cilindrični utor, enih 7cm
Navigare vivere est.
modro morje napisal/-a:Dobi se okrogla flanša, ki ima poglobljen cilindrični utor, enih 7cm
Tega moras pa ze spodaj z poliestrom obdelat.
modro morje napisal/-a:Dobi se okrogla flanša, ki ima poglobljen cilindrični utor, enih 7cm
Tako imam jaz, je odlično, v luknjo vtakneš cev, ki je na koncu malo konična in na cev mizo, katera se lahko tudi zavrti, v minuti postavljeno in ravno tako pospravljeno, ko ni več v uporabi pa je luknja zaprta z čepom, ki je popolnoma raven z leseno rešetko.
- modro morje
- Viceadmiral
Evo takole:

Tele flanše se dobijo recimo v Mixi Caravaning v Šentjurju pri Kranju. So aluminijaste in majo to slabost, da niso nič ali slabo eloksirane, pa zlo kmal ratajo motne, skratka se ne svetijo več kot tele na sliki. Je pa seveda treba luknjo narest v poliester oziroma tikovino, pa jo dobr zatesnit, recimo s siko. Cena za eno samo okoli 6 Eur. Miza na stebrih s koničnimi konci je vsaj pri meni zelo stabilna, in se takoj sestavi in razstavi. Ko je miza razstavljena, imam ploščo od mize pokonci zataknjeno kar za cevne nosilce biminija pri stranski ograji.

Tele flanše se dobijo recimo v Mixi Caravaning v Šentjurju pri Kranju. So aluminijaste in majo to slabost, da niso nič ali slabo eloksirane, pa zlo kmal ratajo motne, skratka se ne svetijo več kot tele na sliki. Je pa seveda treba luknjo narest v poliester oziroma tikovino, pa jo dobr zatesnit, recimo s siko. Cena za eno samo okoli 6 Eur. Miza na stebrih s koničnimi konci je vsaj pri meni zelo stabilna, in se takoj sestavi in razstavi. Ko je miza razstavljena, imam ploščo od mize pokonci zataknjeno kar za cevne nosilce biminija pri stranski ograji.
Navigare vivere est.
Slabo eloksiran aluminij ali še slabše - neeloksiran, pa za ta namen res ni uporaben. Tudi če je zastonj.
Xilinx Vivado HLx trainee
kasaudio napisal/-a:Slabo eloksiran aluminij ali še slabše - neeloksiran, pa za ta namen res ni uporaben. Tudi če je zastonj.
Jaz imam na barki tako prirobnico iz neke alu zlitine, ki kot kaže je še original, barka je letnik 83, je pa že kar požrto od soli ampak je tako debel materjal, bi moralo še nekaj časa trajat
- modro morje
- Viceadmiral
Jaz sem jih menjal skupaj s tikovino. Prejšnje so bile prvotne, iz leta 2002, pa so bile še vedno uporabne. Tko da lepe sicer ne bodo ravno dolgo (1 leto), ampak uporabne pa bodo (10 let). Evo link, piše sicer "...krom": https://www.mixi-caravaning.si/p595-237 ... ozeta-krom
Mogoče se sicer kaj dobi iz inoxa, samo ne po ceni 7 Eur/kos.
Mogoče se sicer kaj dobi iz inoxa, samo ne po ceni 7 Eur/kos.
Navigare vivere est.
NASA napisal/-a:Če imaš leseno rešetko enostavno vanjo vrezkaj pušo v katero nato vstaviš nogo od mize. Če si brez pa raje kot predlaga predhodnik.
Kje pa se dobijo lesene rešetke, imajo kaj standardnih formatov?
Ena izmed opcij.
https://www.ergoles.si/products/navticna-miza-lagun
https://www.ergoles.si/products/navticna-miza-lagun
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Drugace pa jaz razmisljam da bi si naredil nekaj takega. Zdi se mi super ideja.

Veter v laseh, travarca v zobeh 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti