Turistična taksa - pavšal
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Re: Turistična taksa - pavšal
Velja tisto, kar je bilo objavljeno v uradnem listu. Na hr so to narodne novine, turistična taksa pa je boravišna pristojba, če boš kaj iskal. Zadnji predpis na to temo je tale, v njem je nov cenik za pavšal, govori pa še o podaljšanju veljavnosti pavšala TT zaradi korone.
motorni
Pozdravljeni,
Imam eno vprašanje.
Z novo kreditno kartico Visa, banke NKBM ne morem izvesti on-line plačila turistične takse.
S staro kartico MasterCard sem plačila izvajal normalno.
Nova kartica je aktivna in z njo lahko plačujem kjerkoli, razen turistične takse na hrvaškem.
Se še komu to dogaja?
LPZ
Imam eno vprašanje.
Z novo kreditno kartico Visa, banke NKBM ne morem izvesti on-line plačila turistične takse.
S staro kartico MasterCard sem plačila izvajal normalno.
Nova kartica je aktivna in z njo lahko plačujem kjerkoli, razen turistične takse na hrvaškem.
Se še komu to dogaja?
LPZ
A imaš na telefonu naloženo aplikacijo mDenarnic@?
H2O napisal/-a:A imaš na telefonu naloženo aplikacijo mDenarnic@?
Imam naloženo ampak je ne uporabljam.
LPZ
Pa bi jo moral. Brez nje z NKBM karticami že nekaj časa ne moreš več plačevati prek neta.
H2O napisal/-a:Pa bi jo moral. Brez nje z NKBM karticami že nekaj časa ne moreš več plačevati prek neta.
Hvala za info.
Sem aktiviral mDenarnico in stvar je šla skozi.
Hvala in lep pozdrav.
LPZ
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
NAUTIKA.EVISITOR.HR
1. Plačilo turistične takse z NKBM VISA kartico preko portala ni MOŽNO!!!? Poskusil z dvema. Kako je z VISA karticami ostalih bank??
2. Plačilo v tujino preko bančnega nakazila spletne banke NKBM je možno samo v EUR. Plačilo v HRK (kunah) NI MOŽNO!? Na predračunu pa imajo zapisan samo znesek v HRK-ih!?
Bom pretvoril in plačal v EUR, če mi ne odgovorijo na email.
Glede na to, da lahko hrano za mačko, hrčke in papige naročim in plačam brez težav preko spleta, ne bi pričakoval, da bo tako pomembna zadeva, kot je plačilo turistične takse za neko turistično državo tako velik problem in neizvedljiva naloga!
Morda kdo ve koliko je kazen, če nimaš plačane TT?
1. Plačilo turistične takse z NKBM VISA kartico preko portala ni MOŽNO!!!? Poskusil z dvema. Kako je z VISA karticami ostalih bank??
2. Plačilo v tujino preko bančnega nakazila spletne banke NKBM je možno samo v EUR. Plačilo v HRK (kunah) NI MOŽNO!? Na predračunu pa imajo zapisan samo znesek v HRK-ih!?
Bom pretvoril in plačal v EUR, če mi ne odgovorijo na email.
Glede na to, da lahko hrano za mačko, hrčke in papige naročim in plačam brez težav preko spleta, ne bi pričakoval, da bo tako pomembna zadeva, kot je plačilo turistične takse za neko turistično državo tako velik problem in neizvedljiva naloga!
Morda kdo ve koliko je kazen, če nimaš plačane TT?
NKBM Visa + mDenarnica bp.
NT, da tebi nekaj ne gre ??????
Gartner napisal/-a:NT, da tebi nekaj ne gre ??????
Seveda mu ne gre…. Placilo.
NT - kazen je 500 kn. Če takoj plačaš je polovička.
Jaz imam prpravljen drobiž, da se ne bo rabil matrat, inšpektor, ko in če ga bom kdaj srečal...
Je pa res, da te ne smejo dobiti še drugič, ker je naslednja kazen okroglih 1000kn, kar pa že malo boli.
Seveda moraš TT tudi plačat, ko te dobijo.
Jaz imam prpravljen drobiž, da se ne bo rabil matrat, inšpektor, ko in če ga bom kdaj srečal...
Je pa res, da te ne smejo dobiti še drugič, ker je naslednja kazen okroglih 1000kn, kar pa že malo boli.
Seveda moraš TT tudi plačat, ko te dobijo.
Enake tezave s placilom sem imel, dokler mi niso razlozili, da v kolikor zelim po novem placevati s kartico prek neta si moram naloziti, v tem primeru Nlb pay. App lahko nalozis in aktiviras samo, ce si 'kodiras' gsm z vstopnim geslom/prsnim odtisom in ne vem se kaj. Skratka potem je slo skozi. Zivce para vsakic za odkleniti gsm, vleci neko crto po zaslonu, da prides not.
Nlb+nlb pay=ok
Ps: pred placilom tt, sem na tezavo naletel pri nakuku macje hrane na mimovrste, ni slo skozi, ma me ni brigalo zakaj. Tukaj sem pa bil prisiljen, ker edini nacin za placilo tt na Hr je prek neta.
Nlb+nlb pay=ok
Ps: pred placilom tt, sem na tezavo naletel pri nakuku macje hrane na mimovrste, ni slo skozi, ma me ni brigalo zakaj. Tukaj sem pa bil prisiljen, ker edini nacin za placilo tt na Hr je prek neta.
Ja, pri NLB so grdo zakomplicirali plačevanje preko spleta, menda je Android telefon z eno aplikacijo bolj varna zadeva kot kvalificirano digitalno potrdilo na računalniku. Visa od Intese (prej banka Koper) ima avtentikacijo z malim kalkulatorčkom, v katerega vtakneš kartico in tisto še vedno deluje brez težav in brez komunikacije preko googlovih ali jabolčnih zadev.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov