Obnova počitniške prikolice

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
jet-ski
Višji štabni praporščak
Kraj: povsod kjer je voda

Obnova počitniške prikolice

OdgovorNapisal/-a jet-ski » So Avg 11, 2012 20:54

Se opravičujem da se s tem vprašanjem obračam na vas,a ne dvomim da mi boste znali pomagati.
Kupil sem staro počitniško prikolico,katero nameravam obnoviti.Tu pa je nastal problem.Nujno moram zamenjat/obnovit kompletni zunanji levi bok,ker je že precej "zmatran" mi poveste prosim kako bi jaz to najlažje rešil.Razmišljam o barvanju,obstajajo kakšne tapete... vezana plošča je ok,le zunanji "plašč" je uničen.Kaj mi svetujete?

Najlepša hvala
Kunto

OdgovorNapisal/-a Kunto » So Avg 11, 2012 21:11

Zdravo.

Na forumu caravaning.si imaš kar nekaj samograditeljev ki so sami izdelali avtodom (je praktično ista sestava kot prikolica) in cela vojska kamperistov.
Morda je že tam kaj opisano kako se lotiti zadeve.

Lp
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Avg 13, 2012 00:40

Jet-ski, podforum 'baza znanja je namenjen za objavo reči, kot so priročniki o raznih motorjih, kazala uporabnih povezav (na forumu in izven njega - recimo o vremenu, vozlih, sidranju in sidrih, elektriki na barkah in tako naprej) in to o rečeh, o katerih menimo, da se že strinjamo in tudi, da so že vsaj približno dozorele.

Primer 'dobre prakse', po katerem se malo zgledujemo, so prispevki v portalovi bazi znanja (navor, moč, propelerji...) in mi tu na forumu poskušamo dosegati nekaj vsaj približno podobnega.

Vprašanja in odgovori gredo praviloma v druge - vsebini ustrezne - teme in če so odgovori splošno uporabni in kakovosti za bazo znanja od tu iz baze naredimo povezavo na tisti prispevek ali temo.

Če bi šlo za obnovo plovila, bi tole šlo v podforum 'popravila, gradnja, obnova. Ker pa gre za vprašanje v zvezi z obnovo bivalne prikolice, to prestavim v temo 'drugo', ki se na tem forumu imenuje 'vse kar ne spada nikamor' (drugam).

Sicer upam, da ti bo nasvet uporabnika Kunto - http://caravaning.si kaj pomagal.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
bfrenk
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a bfrenk » Po Avg 13, 2012 11:30

Tisti forum o caravaningu je sicer zelo dober, ampak se moraš registrirat in plačat 18 € (se mi zdi) enkratne članarine :( .
Obstaja pa še poseben forum samo o prikolicah :
http://caravan.mojforum.si/ . Probaj tukaj kaj več zvedet.
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Po Avg 13, 2012 20:20

Kaka prikolica pa je to,če praviš da je zunanji plašč uničen?
Prikolice imajo zunanji plašč ponavadi iz alu pločevine in tu kake tapete ne bodo pomagale!
LP Zoran
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Avg 13, 2012 21:03

Nekoč sem popravljal del dna zimsko letne prikolice. Verjemi, vse skupaj ena sama muka. Poleg tega pa nobena stvar ne zgnije brez zamakanja. Torej najprej je treba odkriti kje zamaka, šele nato vse skupaj zamenjati. Potrebuješ vezano ploščo, stiropor, letve, lesne vijake, kup primernega orodja (spone, dleta, električno orodje..), kit Dekalin, kit Sikaflex 252 (zdi se mi da je prava št.) in ogromno časa in potrpežljivosti. Sam se tega ne bi lotil NIKOLI več. Ampak res NIKOLI!

Pa še skica, kako je vse skupaj sestavljeno..

Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov