Bonaparte ga je poznal. Mogoče on ve kaj več - kako je bilo podklocano in v čem je bila napaka, ali vsaj koga bi se dalo o tem vprašati.
Z lesenimi podporami se je delalo od pamtiveka, ampak je šlo znanje kako se to dela prav iz roda v rod. Jaz sem to videl, ko sem pred leti oktobra ob zori pomagal domačinom izvleči več čolnov iz vode za letno vzdrževanje na Ravi, in mi je tista izkušnja prišla strašno prav v naslednjih letih za spravljanje iz vode in v vodo za plavajoči klubski pomol.
Vem pa da ne znam prav podklocati čolna, čeprav sem takrat to videl -
in to je pomembno, ker ne bi tvegal (zlasti pa ne ko kaj pod tako težko barko delam sam).
Nevarno je pravzaprav
če kdo ne zna pa misli, da to itak ni pomembno kako in da to lahko kar poprčkaš; nekoč bi takemu kdo ki zna gledal čez ramo in ga malo podrezal, če bi ga polomil in bi se tako naučil, zdaj pa takih znalcev za gledat čez ramo počasi zmanjkuje.
Ali pa kdo, ki je to delal tolikokrat, da dela že avtomatično in potem kaj pomembnega spregleda...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...