Pozdravljeni.
Pri bajti na morju imamo problem, ker "crkuje" pergola - dve lajšti 11x7cm dolžine 508 cm so tik pred tem, da padejo na teraso. Nujno bi jih moral zamenjat. Ali mislite da je možno to peljat skupaj s čolnom - vse lahko varno spodaj pritrdim na prikolico. Prikolica je dolga dovolj da nikjer nebi nič štrlelo. Glede nosilnosti tudi ni problem. Zanima me, ali me kaka kontrola zaradi tega lahko zajebava.
LP!
Prevoz dveh kosov lesa
Moderatorji: moderator2, moderator
Prevoz dveh kosov lesa
Xilinx Vivado HLx trainee
Re: Prevoz dveh kosov lesa
.
Kje ti vidiš haklc, da bi te kdo sploh kaj vprašal?
Tovor lahko gleda največ 1m preko celotne dolžine in pravilno označen s tablo.
Ti pa sploh nimaš te dolžine, pa tudi teže ne.
.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
kasaudio napisal/-a:Pozdravljeni.
Pri bajti na morju imamo problem, ker "crkuje" pergola - dve lajšti 11x7cm dolžine 508 cm so tik pred tem, da padejo na teraso. Nujno bi jih moral zamenjat. Ali mislite da je možno to peljat skupaj s čolnom - vse lahko varno spodaj pritrdim na prikolico. Prikolica je dolga dovolj da nikjer nebi nič štrlelo. Glede nosilnosti tudi ni problem. Zanima me, ali me kaka kontrola zaradi tega lahko zajebava.
LP!
kar naloži jaz sem pod prikolo peljal vse kar sem rabil na morju dolgega, nazadnje 6m dolgo zložljivo tendo in 4m ladijski pod par m2
nihče nič ne gleda
Seveda lahko pelješ. Nekateri imajo iz bosanke podest na prikoli, da ni treba stopit v vodo.
Ok. potem bom pa 6 lajšt naložu in kpl. novo brajdo naredu. 
Hvala za odgovore.

Hvala za odgovore.
Xilinx Vivado HLx trainee
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
pajer1 napisal/-a:.
.
Je in ni res. Lahko gleda en meter čez pod pogojem da se opira na prikolico vsaj 4/5 dolžine! Kot prvo. Kot drugo je na prikolici za čoln po črki zakona dovoljeno vozit samo čoln in ne tovora. Seveda zarad par štaflov ne bo nihče nič rekel, vsi smo že kdaj vozl kake dolge kose na prikolci za čoln. Jaz sem si pripeljal v eni furi komplet les za nadstrešek 3x13m

- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Ne itak da sem ga dal dol takrat. Samega lesa je bilo po prostornini glih entolk kot čolna. Po teži pa x2 sigurno. Je pa res da sem to peljal par km od žage do doma.
Sem pa kak šperovec tudi pod čoln že dal na prikolico kdaj. Imel pa sem na prejšnjem čolnu (prikolici) zadaj recimo kuglo(priklop) in gor nosilec za kolesa. Nikoli me ni nihče nič uprašal. Pa ni bilo homologirano. Vrjamem pa da se bi znalo v primeru nesreče kaj zaplest…
Sem pa kak šperovec tudi pod čoln že dal na prikolico kdaj. Imel pa sem na prejšnjem čolnu (prikolici) zadaj recimo kuglo(priklop) in gor nosilec za kolesa. Nikoli me ni nihče nič uprašal. Pa ni bilo homologirano. Vrjamem pa da se bi znalo v primeru nesreče kaj zaplest…
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov