Kaj trenutno počnem
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Kaj trenutno počnem
Ni na prostem.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
- SebastjanM
- Admiral
- Kraj: Celje
Če se je tole en poštudiro za trženje, je pomoje zadel v polno.
Že tiste množične barkače so ponavad tak nafilane, da je treba rezervirat, tak da bravo!
Izgled pa itak, sam kapo dol
Že tiste množične barkače so ponavad tak nafilane, da je treba rezervirat, tak da bravo!
Izgled pa itak, sam kapo dol
To je za scenic ride za pare ja. Leden Dom Perignon, kristalni kozarčki pa 2-3 urce na elektriko. High class varianta. 

AEgir napisal/-a:99% bo elektrika, motor je ostal zato ker je smrtni greh motor vlečt ven iz skoraj 90 let starega čolna. Mal se bo zalaufal sem pa tja.
To bo za prevažat sveže poročene pare in turiste, ki si bodo lahko privoščili tak prevoz.
Zarečen kruh pa te reči..

Elektro tako dobro dela, da ni nobene potrebe po bencinu, je pa potreba po orng sedežni kompoziciji.
Je pa čoln letos postal zvezda reklam, spotov in podobnih video produkcij. Za eno so ga celo peljali v studio, naredili hidravlično stojalo, ki ga je potem zibalo v zeleni sobi. Zanimivo.

Zvočna razširitev navtičnega računalnika je nekako definirana...
Zadeva deluje na Arduino MKR Vidor 4000. Gre za en tak zelo specifičen in precej "advanced" arduino. Poleg nekaj znanja je za to reč potrebno imet močne živce. Bom pa zvočni del enostavno dodal v navtični računalnik (ki laufa na Arduino DUE). Audio del bo seveda povezan z obst. navtičnim računalnikom kjer bom predvajanje lahko nadziral tudi preko nmea2000.
Na sliki je delujoč zvočni predvajalnik z FPGA zvočnim procesiranjem. Vse skupaj deluje na treh delih; wifi modul (esp 32), Intel® Cyclone® 10CL016 FPGA in SAMD21 Cortex®-M0 procesorju. Procesor služi le osnovni komunikaciji.

Velika zahvala in zasluge gredo dr. Christian Nöding-u ker je naredil pravo stvar, ki seveda zahteva nadaljni razvoj, ki sem ga deloma že dodal v njegovo rešitev. Za začetek sem izboljšal kvaliteto PDM izhodov. Zvok je presenetljivo dober moram rečt da niti v sanjah nisem pričakoval da bodo stvari šle v to smer.
https://github.com/xn--nding-jua/Audioplayer
Svaka čast in respekt za njegovo delo.
Sem pa pred tem preizkusil tudi teensy 4.0 ki je z nekaj kompromisi 1000x enostavnejša rešitev kot to kar imam sedaj. Vendar je zmogljivost FPGA na koncu prevagala.
Vseeno priporočam če koga zanima...
https://www.pjrc.com/teensy/td_libs_Audio.html
Upam da do poletja spravim vsaj nekaj skupaj.
Zadeva deluje na Arduino MKR Vidor 4000. Gre za en tak zelo specifičen in precej "advanced" arduino. Poleg nekaj znanja je za to reč potrebno imet močne živce. Bom pa zvočni del enostavno dodal v navtični računalnik (ki laufa na Arduino DUE). Audio del bo seveda povezan z obst. navtičnim računalnikom kjer bom predvajanje lahko nadziral tudi preko nmea2000.
Na sliki je delujoč zvočni predvajalnik z FPGA zvočnim procesiranjem. Vse skupaj deluje na treh delih; wifi modul (esp 32), Intel® Cyclone® 10CL016 FPGA in SAMD21 Cortex®-M0 procesorju. Procesor služi le osnovni komunikaciji.

Velika zahvala in zasluge gredo dr. Christian Nöding-u ker je naredil pravo stvar, ki seveda zahteva nadaljni razvoj, ki sem ga deloma že dodal v njegovo rešitev. Za začetek sem izboljšal kvaliteto PDM izhodov. Zvok je presenetljivo dober moram rečt da niti v sanjah nisem pričakoval da bodo stvari šle v to smer.
https://github.com/xn--nding-jua/Audioplayer
Svaka čast in respekt za njegovo delo.
Sem pa pred tem preizkusil tudi teensy 4.0 ki je z nekaj kompromisi 1000x enostavnejša rešitev kot to kar imam sedaj. Vendar je zmogljivost FPGA na koncu prevagala.
Vseeno priporočam če koga zanima...
https://www.pjrc.com/teensy/td_libs_Audio.html
Upam da do poletja spravim vsaj nekaj skupaj.
Xilinx Vivado HLx trainee
Hud projekt. Živce je pa vedno treba met za take zadeve ja
Kaj je končni rezultat projekta?
Jaz sem pa kupil Concept 2 model D indoor veslača letnik 2006 iz enega fitnesa, brez računalnička, zanemarjenega in sigurno ima nekaj deset tisoč km za sabo.
Sem naročil robo za generalko in najnovejšo verzijo računalnika, danes sem pa začel z generalko.

In jasno, zraven materiala po čist ameriški navadi obvezna kapa.

Jaz sem pa kupil Concept 2 model D indoor veslača letnik 2006 iz enega fitnesa, brez računalnička, zanemarjenega in sigurno ima nekaj deset tisoč km za sabo.
Sem naročil robo za generalko in najnovejšo verzijo računalnika, danes sem pa začel z generalko.

In jasno, zraven materiala po čist ameriški navadi obvezna kapa.

Hud projekt. Živce je pa vedno treba met za take zadeve ja
Že nekaj časa imam narejen "navtični računalnik" na n2k mreži; obrati, poraba, temperatura, izkoristek, stanje akuja,... Vse super deluje, je "clean" funkcionalno. Povežeš androida in imaš v tem oziru vse. Če ne povežeš, pa v ozadju tudi dela vse. Obrat ključa, vse je takoj online in deluje.
Na čolnu pa manjka zvok in sedaj bom rešil tudi to.
Ti si na svoji barki vgradil ogromno neke elektronske opreme, kar je sicer super, vendar jaz ne maram nobene navlake, displejev, vrtanja po konzoli in šopa kablov. Obstoječemu navt. računalniku bom dodal zvočno nadgradnjo in zraven implementiral še n2k funkcionalnost - kar je pač možno. Vem da bi lahko tudi kupil ampak veselje je naredit lastno zadevo.
Fizično bosta iz navtičnega računalnika šla dva kabla; eden za levi in drugi za desni zvočnik in nič drugega. V perutke bom vgradil neke solidne marine zvočnike (nagnjene proti premcu). Class D ojačevalec (mosfet h bridge) bo zmogel nekaj wattow moči (12V) in to je to. Vgrajen bo v isti škatlici. Najbrž bom ojačevalni del (malo PCB ploščico) kar kupil od enega ki razmišlja podobno kot jaz. Glasnosti itak ne maramo na morju in nekaj W bo dovolj. Je pa fajn slišat linearen "suh" zvok.
Xilinx Vivado HLx trainee
Razumem. Jaz sem zdej vse razen ojačevalca not zmontiral fusion. Zvočniki 7.7 so super, priporočam.
Men recimo tudi dela s telefona fusion bt aplikacija ampak je način delovanja precej moteč. Vsakič znova se povezuje, zamenjaš med aplikacijami, se povezuje, ugasneš ekran, se povezuje, taka ne smooth tranzicija. Zato sem tudi zdaj zvezal da je kontrola radija na ploterju.
V glavnem, delaj na tem, da je vse res smooth softversko ker men ni nič bolj motečega od tega, da se vse skos nekaj povezuje in pavzira med tem ko želiš kaj narest.
Sicer pa šapko dol, si eden redkih, ki jih poznam da nekaj elektronskega + softverskega zna narest sam in da je izdelek top notch.
Men recimo tudi dela s telefona fusion bt aplikacija ampak je način delovanja precej moteč. Vsakič znova se povezuje, zamenjaš med aplikacijami, se povezuje, ugasneš ekran, se povezuje, taka ne smooth tranzicija. Zato sem tudi zdaj zvezal da je kontrola radija na ploterju.
V glavnem, delaj na tem, da je vse res smooth softversko ker men ni nič bolj motečega od tega, da se vse skos nekaj povezuje in pavzira med tem ko želiš kaj narest.
Sicer pa šapko dol, si eden redkih, ki jih poznam da nekaj elektronskega + softverskega zna narest sam in da je izdelek top notch.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov