EU registracija plovila

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » To Sep 04, 2012 12:25

Lahko jo prepišeš, samo ne moreš obdržati Nemške zastave, če nimaš v Nemčiji prijavljenega bivanja. Se pravi da jo moraš vpisati v kakšen drug register.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Sep 04, 2012 12:49

A tako gredo te stvari. Potemtakem če kupim barko z nemško reg. nisem naredil praktično nič? A je ne morem prepisati na SLO zastavo? Kako pa imajo lastniki drugih bark to papirnato urejeno ko imajo pod Nemško zastavo? A si to lahko tudi jaz uredim ali ne morem??? Sem tik pred nakupom barke v povezavi, pa vidim da bom imel veliko sranje. :cry:http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=139465
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Sep 04, 2012 13:20

Od julija letos nemški WSV register zahteva pri vpisu plovila prebivališče v Nemčiji.
Prav tako pri prepisu lastništva,če plovilo ostane vpisano pri WSV se zahteva prebivališče v Nemčiji.

Uredim Nemški naslov,edino kar je ,da se stem zadeva malo podraži.

Za vse info me kontaktirajte na ZS.
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » To Sep 04, 2012 13:41

Tex napisal/-a:ne da se je prepisat večno boš lastnik :lol: :lol: :lol:

To pa ne drži!
Jaz sem jo prepisal letos takoj po novem letu.Glede stroškov pa je odvisno,ali je barka starejša od 20let ali mlajša.
Sicer pa moraš opraviti teh.pregled,zavarovanje pri Slo zavarovalnicah,odjaviš iz nemškega registra in z vsemi dokumenti na eno od naših kapetanij,še manjši strošek in to je to.
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » To Sep 04, 2012 13:55

stanec napisal/-a:
Tex napisal/-a:ne da se je prepisat večno boš lastnik :lol: :lol: :lol:

To pa ne drži!
Jaz sem jo prepisal letos takoj po novem letu.Glede stroškov pa je odvisno,ali je barka starejša od 20let ali mlajša.
Sicer pa moraš opraviti teh.pregled,zavarovanje pri Slo zavarovalnicah,odjaviš iz nemškega registra in z vsemi dokumenti na eno od naših kapetanij,še manjši strošek in to je to.

A si jo prepisal iz NEM v SLO? A sem prav razumu? Kakšen je strošek?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Sep 04, 2012 13:56

A ne znate brat, al se vam ne ljubi :evil:

En post višje lepo piše, da je zakon začel veljati julija letos. Torej januarja res ni moglo bit težav! :roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » To Sep 04, 2012 14:19

kr en napisal/-a:A ne znate brat, al se vam ne ljubi :evil:

En post višje lepo piše, da je zakon začel veljati julija letos. Torej januarja res ni moglo bit težav! :roll:

Treba je prebrati do konca.
Val tudi pod novimi pogoji vse uredi,strošek pa je odvisen od starosti plovila,kot sem napisal. :oops:
z vetrom v laseh
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Sep 04, 2012 14:25

Novi pogoji so samo v Nemčiji pri vpisu.
Vse ostalo ostane enako.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Sep 04, 2012 14:47

V Turčiji je baje enostavno, prineseš papirje in plačaš... za CE sploh ne komplicirajo, pa za stare za davek tudi ne...

Tudi kakšni Romuni bi znali biti zanimivi... samo ne vem, kdo bo špilal Romuna po jadranu :twisted:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » To Sep 04, 2012 14:54

Tex napisal/-a:V Turčiji je baje enostavno, prineseš papirje in plačaš... za CE sploh ne komplicirajo, pa za stare za davek tudi ne...

Tudi kakšni Romuni bi znali biti zanimivi... samo ne vem, kdo bo špilal Romuna po jadranu :twisted:

...:) Ka pa boš z Turško registracijo...? Gledat je treba da je EU, pa zaradi mene je lahko tudi Romunska...:)
KLJUKEC
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a KLJUKEC » Sr Sep 05, 2012 02:08

Pozdravljeni!

Vidim da na to nima nobeden pravega odgovora!!!!??
No kako pa naj naredim ker je plovilo registrirano na HR in je tam registrirano že celih 30 let!! Kaj bo zdej ko bojo Hrvati v EU in je plačevanje poreza na HR čolen upravičen po 10 letih!?? Davek na plovila starejša od 10 let se na hrvaškem ne plačuje!!! Slovenec z Hrvaško davčno Številko in čolnom registriranim na hrvaškem od novega!! Kako bo z nami verjetno isto kot z Hrvaškimi državljani?? Plovilo je bilo novo kupljeno v Mariboru!!
Isto sem imel problem z HR Vinjeto (Plovno dozvolo)! Pa ni v SLO noben znal povedat da je plovilo reg. na hrvaškem ne rabi!!!

Hvala!!
Nazadnje spremenil KLJUKEC, dne Sr Sep 05, 2012 18:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Sep 05, 2012 07:53

Kljukec, najbolje,da urediš slovensko registracijo,in boš imel pravo zastavo na krovu ! :idea:
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Sep 05, 2012 08:11

Enim je pa res težko pomagat :roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Sr Sep 05, 2012 09:58

Dobil sem kar nekaj informacij glede teh Nemških registracij. Priznane so samo 3 (ADAC,.....še 2 druge ki si jih nisem zapomnil). Če je plovilo registrirano v eni izmed teh treh registrov, ni težav tudi z registracijo pri nas v SLO. V nasprotnem primeru ni nič iz tega. Zdaj me pa zanima če kdo kaj ve ali je registracija v Regensburg-u legalna ali ne? Po pogovoru z g. Karižem na izpostavi Piran, mi je ta povedal, da so vse ostale registracije nelegalne za vožno v mednarodnih vodah, znotraj Nemških pa brez problema. Pravi tudi, da če dobijo kako barko ki ni legalna z Nemško zastavo jih dajejo na suho.
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Sr Sep 05, 2012 10:30

goahead napisal/-a:Dobil sem kar nekaj informacij glede teh Nemških registracij. Priznane so samo 3 (ADAC,.....še 2 druge ki si jih nisem zapomnil). Če je plovilo registrirano v eni izmed teh treh registrov, ni težav tudi z registracijo pri nas v SLO. V nasprotnem primeru ni nič iz tega. Zdaj me pa zanima če kdo kaj ve ali je registracija v Regensburg-u legalna ali ne? Po pogovoru z g. Karižem na izpostavi Piran, mi je ta povedal, da so vse ostale registracije nelegalne za vožno v mednarodnih vodah, znotraj Nemških pa brez problema. Pravi tudi, da če dobijo kako barko ki ni legalna z Nemško zastavo jih dajejo na suho.

Joj, dodaten dokaz da si pri nas vsak po svoje razlaga zakone... Sem pred cca dvemi leti pisal na nemško veleposlaništvo glede tega "nepriznavanja" nemških registracij izdanih s strani WSV in dobil odogovor da je ta registracija izdana s strani urada za vode in pomorstvo republike Nemčije, ADAC registracija pa je registracija v klubu ki ima mednarodno veljavo, ker so se pač toliko uveljavili. Dejstvo je da je ADAC registracija izdana s strani kluba, enako kot pri nas AMZS, WSV pa je izdan s strani urada za vode in pomorstvo, ki spada pod ministrstvo in le ta registracija ima večjo veljavo kot ADAC... Pri nas je pa posledično zaradi g. Bana ne priznajo... Ko sem dopis z razlago prejet s strani Nemškega veleposlaništva poslal g.Banu, pa začuda nisem dobil z njegove strani nobenega odgovora več...:) Prav tako ne vem zakaj npr. Hrvatje ne komplicirajo z temi registracijami in ti brez problema dovolijo plut po njihovih voda... Razen če se smatra da je Jadransko morje ena velika reka ki spada pod Nemčijo...:)

Pa še email prejet s strani veleposlaništva:

"Spoštovani gospod Selevsek,

zahvaljujemo se vam za vaš elektronski dopis z dne 16. junija 2010 in vam glede vašega vprašanja posredujemo naslednji odgovor:
Seveda imate popolnoma prav. ADAC e.V. (e.V. = eingetragener Verein (= v register društev vpisano društvo)) je, kot pove že ime, društvo.
Je največji nemški prometni oz. avtomobilski klub, ki ima velik vpliv, vendar ni državna institucija, kot je to Urad za vode in pomorstvo.

Lep pozdrav
Po naročilu
Blanka Bizjan

--
Blanka Bizjan
Botschaft der Bundesrepublik Deutschland Veleposlaništvo Zvezne republike Nemcije http://www.ljubljana.diplo.de Prevajalka sprach-10@laib.diplo.de
00386 - 1 - 479 03 30
"
Nazadnje spremenil bojan11, dne Sr Sep 05, 2012 10:41, skupaj popravljeno 1 krat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov