Ubijalska poteza iz Mobitela

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

Ubijalska poteza iz Mobitela

OdgovorNapisal/-a Domi » Pe Jul 05, 2013 14:42

Evo na kaj sem naletel malo prej. Zna bit, če je vse res (in baje da je) vse bolj zanimivo letos :).
No počakajmo še na uradno plat iz Mobitela.

Srfanje na Hrvaškem
papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Pe Jul 05, 2013 14:55

Tole kopiram z enga drugega foruma :D

Z veseljem vam sporočam, da sta Telekom Slovenije in T-Hrvatski Telekom za svoje uporabnike mobilne telefonije v poletnih mesecih pripravila posebno presenečenje – NEOMEJENI INTERNET

Za ceno 10€/mesec z DDV, do 30. septembra letos, ponujata neomejeni dostop do mobilnega interneta v svojih mobilnih omrežjih.

Storitev je na voljo samo naročnikom storitev Mobitel in samo v mobilnem omrežju hrvaškega Telekoma ter obratno. Oba operaterja sta tako nadgradila dolgoletno uspešno sodelovanje v poletnih mesecih, ko veliko državljanov obeh držav dopustuje na Hrvaškem oziroma v Sloveniji. Omrežje HT ima lahko na napravi več imen: HR-CRONET ali T-Mobile HR. Oba sta pravilna

Kako vključim ali izključim?

1. Za vklop pošljite SMS z vsebino HT internet na 1918
Za izklop pošljite SMS z vsebino HT internet NE na 1918
2. Prek priloženega obrazca, na katerega ročno napišete »VKLOP STORITVE HT INTERNET«
3. Storitev je možno vključiti tudi na Ločeni račun, tako da na priložen obrazec navedete podatke uporabnika Ločenega računa na katerega navedete« VKLOP STORITVE HT INTERNET LR«. V tem primeru mora obrazec podpisati uporabnik Ločenega računa.
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Pe Jul 05, 2013 15:36

Do zdaj sem na hr uporabljal HR VIP, kjer sem za 1 mesec za nevem al 70 al 100 kun kupil 1GB prenosa. Je za dopust čez glavo dovolj, a je 10 al 15 evrov mi tut ni tolk pomembno, pri temu HR VIP me je motlo to upravljanje in jajčkanje z opcijami in to, da se je krmilni program od usb internet ključa precej sesipaval.

Vsakodnevno uporabljam internet od Mobitela (usb ključek) in sem ful zadovoljen s tem. Všeč mi je mobitelova aplikacija ker je stabilna in ne da se mi jajčkat z vipom. Se pravi s ključa pošlem SMS HT internet na 1918 in ko pridem z dopusta izključim?

Da nau na konc kak nateg ki bo €€€€ koštal.
Uporabniški avatar
mravla74
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mravla74 » Pe Jul 05, 2013 23:09

Jaz pa uporabljam Bonbon (t-mobile omrežje) za 3kn dnevno in 300Mb, kar je dovolj za dnevno surfanje.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » So Jul 06, 2013 10:55

kasaudio napisal/-a:Do zdaj sem na hr uporabljal HR VIP, kjer sem za 1 mesec za nevem al 70 al 100 kun kupil 1GB prenosa. Je za dopust čez glavo dovolj, a je 10 al 15 evrov mi tut ni tolk pomembno, pri temu HR VIP me je motlo to upravljanje in jajčkanje z opcijami in to, da se je krmilni program od usb internet ključa precej sesipaval.

Vsakodnevno uporabljam internet od Mobitela (usb ključek) in sem ful zadovoljen s tem. Všeč mi je mobitelova aplikacija ker je stabilna in ne da se mi jajčkat z vipom. Se pravi s ključa pošlem SMS HT internet na 1918 in ko pridem z dopusta izključim?

Da nau na konc kak nateg ki bo €€€€ koštal.

Popravljam, po današnjem polnjenju dobiš za 70 kun 2GB prenosa.

Najbrž je pa to odgovor na mobitelovo potezo.
Sam uporabljam Simobil tako, da mi Vip odgovor ustreza.
https://vodovod-rh.si/
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Po Jul 08, 2013 14:14

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Jul 10, 2013 16:21

Moja izkušnja:

Sem z sms-om aktiviral na mobitelu, dobil potrditev da je aktivirano...

Pridem na morje probam povezat: ni omrežja.

Prikazal mi je operaterje, a so UMTS/GPRS, lahko sem izbral, potem pa searching network do onemoglosti.

Sem klical na tehnično pomoč, so mi rekli da mam blokado gor, OK zgleda je res bla. Ni sicer logično, da uporabiš opcijo za poceni paketni prenos v tujini, ampak maš paketni prenos za tujino zaklenjen... OK sem z sms'om odklenu še to, bi po zagotovilih moglo delat. Jok brate.

Pol sem še dve uri visel na supportu, menjaval sim kartice iz ključa v telefon in obratno, pošiljal neke sms-e testiral če dela net na telefonu (je delal s kartico ki jo imam za pogovore) s to od ključa ne. Se vse skupaj konča z zagotovilom svetovalca da bo zadevo urgentno podal naprej tehnikom na mobitelu oz. T-mobile. In danes dopoldne je zadeva začela delat. MAGIC MAGIC.

Je pa treba pohvalit, da zdaj ko dela dela super. Vip storitev (primerjava na lani) je govno proti temu. Mam 3.5 down, 1.3 up in dobrih 100ms latence. Definitivno ni tolk slabo za lokacijo kjer sem. Vip je pri enakih pogojih delal le kot EDGE (GPRS) in to vemo kaj pomeni -> tut če ti nekdo da 1000GB za 1 kuno ti 0 kaj dost ne pomaga.
admiral
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a admiral » So Jul 13, 2013 18:40

A zna kdo povedat, kaj pomeni tisto ko piše v besedilu na mobitelovi spletni strani nekaj v smislu, da stvar ne deluje v primeru lastne dostopne točke.

Torej če vprašam po domače, bo stvar delovala če imam sim kartico v android telefonu na njem nastavim dostopno točko ter se povežem s tablico oz. prenosnikom? Bojim se, da bi internet funkcioniral, ampak bi se obračunaval po standardni tarifi ;)

(sem že na hrvaškem, tako da ne bi klical tehnične podpore, na mail pa nekak počas odgovarjajo :\)

LP
Faby07
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Faby07 » So Jul 13, 2013 20:57

Tisto je mišljeno, če uporabljaš lastni APN, recimo prek podjetja- poslovni.

Če imaš nastavljeno dostopno točko Planet(kar je v osnovi vedno nastavljena), lahko brez težav uporabljaš neomejen prenos podatkov.

Pa tudi iz tujine je tehnična podpora brezplačna :D [/quote]
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » So Jul 13, 2013 21:12

Tudi jaz bi rad naredil na andridu hotspot in povezal tablico. A je mozno s tem?
Faby07
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Faby07 » So Jul 13, 2013 22:43

Na Androidu lahko to brez težav narediš. V vsakem primeru je telefon povezan na internet na isti način, ali uporabljaš internet na telefonu ali ga nastaviš dostopno točko. Tako, da s tem ni težav.
admiral
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a admiral » Ne Jul 14, 2013 09:32

Super, hvala lepa!

Stvar funkcionira odlicno, zanima me edino še, če je kdo odkril, kje bi lahko spremljal koliko podatkov se je ze preneslo prek te ponudbe. Sicer je teoretično neomejeno ampak po 20gb je hitrost prakticno neuporabna. Res da je 20gb veliko, ampak ce bi uporabljal npr. Google earth, skype in pogledal ksne filmcke na 24ur, bi verjetno lahko kar hitro prenesel 20gb.

Lp
Luka
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Jul 14, 2013 11:38

Potegni si na comp ali android (internet)traffic counter.
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Po Jul 15, 2013 18:05

Zdaj sem videl da simobil ponuja neomejeni internet na hrvaškem za ceno 10/mesec v omrežju VIPnet. Zanima me če zakupim ta paket ali lahko srfam tudi preko računalnika ali ne? in če lahko kako si to uredim? Hvala!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Jul 15, 2013 19:16

malo poklikaj saj to menda znas

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov