Potres

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Potres

OdgovorNapisal/-a H2O » To Dec 29, 2020 12:35

Letošnje leto se je pa očitno odločilo, da nas bo do konca jeb.lo :roll:
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

Re: Potres

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Dec 29, 2020 12:46

Gorenjska se tut šejka malo... :(

Kot kaže tam kot včeraj in še močneje : https://www.rtvslo.si/svet/evropa/znova ... iji/547241
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Dec 29, 2020 14:32

Bil sem v firmi v službi.Nisem še kaj podobnega doživel.Imamo 11 m višino hale cca in 9 m regale enih 300 m skupaj.Na vrhu so luči na metru ketne plesale pol metra levo desno,pol so cevi za centralno 2 coli,pa gašenje Sprinkler fi 200 mm, pripete na stropu , opletale so ko slamice,,,Slišalo se je pa kovino ko je skup udarila večkrat in zelo globoke zvoke..
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Dec 29, 2020 15:18

ja, dokler ne doživiš konkretnega potresa, si ne znaš predstavljati...sem bil v Črni gori 2 dni po glavnem potresu, ker je očimovi teti zrušilo bajto in je bila poškodovana...so bili popotresni sunki še vedno neverjetni, stanovali zasilno v kamp hišicah, ki so jih imeli na svoji parceli...midva pri mizi, ko je streslo še večerjava, ostali so že vsi bili zunaj...si zapomniš take stvari, s tem, da se je takrat dno morja v Boki kar konkretno pogreznilo ponekod ...pred njihovo bajto je takrat cca 50 m ceste izginilo v morje...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Dec 29, 2020 20:16

Danes sem potres doživel v firmi. Česa takega še nisem doživel, čeprav sem včerajšnji potres ob pol sedmih zelo dobro čutil v 8. nadstropj, me je današnji izjemno presenetil. V skladišču je omara udarila v steno, nekaj zadev je popadalo po tleh in seveda viseče luči so bingljale, čeprav so tako dobro pritrjene, da jih ne premakneš zlahka.

Ob vsem tem sem se spomnil še primera, ko sem nekje okoli 2004-2007 doživel potres na barki na Žutu. Zasidran sem bil v zalivu Luka Žut v zavetju otočka Gustac. Ravno smo jedli v kokpitu ko je nekaj izjemno močno udarilo od spodaj v barko in jo streslo ob izjemno globokih tonih- bobnenju. Najprej sem pomislil, da se je starter na motorju sam vklopil in verglal motor. Otroci so zavpili, da je najbrž kobilica dol padla... skratka nismo mogli dojeti, da bi to lahko bil potres, dokler nismo na radiu slišali, da je bil prav tam blizu potres. :shock:
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » To Dec 29, 2020 21:21

no, tudi jaz se spomnim, da so nama razlagali o bobnenju, in pa seveda o zelo visokih valovih po Boki, takoj po potresu, na drugi sliki se vidi odprtina-okno, ki je padlo na posteljo, kjer je bila teta poškodovana, ta je iz julija 1979 , ko smo čistili...na prvi sliki se pa vidi, kako se je obala vdrla in kje manjka cesta točno pred njihovo hišo...vdrlo se je , kolikor se spomnim, za kakih 5-10 metrov, se lepo vidi krošnja drevesa, ki je prej bilo na neke vrste terasi, levo

Slika
Slika

in priznam, da včasih, ko sem na morju z mojo malo banjico pomislim, jebemo, upam, da se ne vdre tu spodaj ;) ... jadransko morje leži na neki tektonski prelomnici, kjer nikoli ne veš :P :P
Nazadnje spremenil pinosat, dne To Dec 29, 2020 22:51, skupaj popravljeno 4 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Dec 29, 2020 21:48

Vibracije se po vodi prenašajo bolj kot bi si človek lahko predstavljal.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Dec 29, 2020 22:28

Jaz sem se ravno vsedel na stol in se je zatreslo vse skupaj. Prva misel je bila kakšen čuden stol z gumastimi nogami. Zanimivo kako procesor išče logično razlago v delčku sekunde.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Dec 29, 2020 22:45

Js sm isto sekundo rekel “potres” in bil prpravljen da zagrabim otroka in letim. Ampak k sreči je samo zibalo in ni ruknilo. Sicer pa sem imel isti občutek kot takrat ko je bilo v Posočju.
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Dec 29, 2020 22:48

Je kdo to doživel v avtu? Se čuti sploh?

No na recimo Krškem mostu se ziher :shock:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Dec 29, 2020 23:35

Men je zanimivo kako se vedno ob takih stvareh čas ustavi in pol malo razmišljam v delčku sekunde kot bi bile minute.. Ko se mi je en zaletel v rit, mi je radio skočil iz armature. To me je čist vrglo iz tira in sem prav na moč razmišljal kaj za vraga se gre radio, zakaj skače ven. :)
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Dec 30, 2020 00:10

Aegir učasih se res nasmejim ko vidim da nisem edini s tak zakompliciranim življenjem :lol:
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Dec 30, 2020 00:34

Jaz sem bil dons zihr, da se mi vrti v glavi in sem si mislil, aha takole mora bit, ko skup padeš. Šele čez en čas mi je kapinilo, da je potres.
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » Sr Dec 30, 2020 04:40

1stofficer napisal/-a:Je kdo to doživel v avtu? Se čuti sploh?

No na recimo Krškem mostu se ziher :shock:

Se cuti. Od sestre moz je bil v avtu in je mislil da mu nekdo ziba avto, gleda v ogledala kje je kdo, nobenega nikjer, aha zadaj si, da v rikverc, da se mu vklopi zadaj kamera, spet nobenega, je hotel izstopiti iz avta ter popozdit kdo in zakaj mu ziba avto in potem v tistem trenutku pride njegova iz lekarne, ki jo je cakal in ni izstopil iz avta ker mu je ze ona vsa prestrasena povedala kaj je bilo. Tudi viseca smrekca se mu je majala.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Sr Dec 30, 2020 07:49

Grega295 napisal/-a:Jaz sem bil dons zihr, da se mi vrti v glavi in sem si mislil, aha takole mora bit, ko skup padeš. Šele čez en čas mi je kapinilo, da je potres.

Popolnoma enako, dokler nisem videl, da se majejo okraski na novoletni smrekci.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov