Fuzbal
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Fuzbal
Jaz pijem tole od prvoomenjenega ... dobra kot šus http://kotlarstvo-godec.com/de/page.php?16[/quote]
Ker sem iz tistih koncev, malo poznam zadevo...da se pri prvi referenci nič ne kuha, ampak je vse špirit + okusi iz Etol Celje oziroma kakor se že po novem imenujejo...Je pa res, da se tega ogromno proda in vsi pravijo, kako je dobro... Sam ne kupujem, ker poznam zgodbo...kupujem pa rume, ki so nekajkrat dražji in verjetno narejeni po enakem postopku...
Bolj malo je tistih, ki dandanes še kaj namakajo in kuhajo...špirit+ arome(barva, vonj, okus), so proizvodi novodobnih "destilarjev"...
Ker sem iz tistih koncev, malo poznam zadevo...da se pri prvi referenci nič ne kuha, ampak je vse špirit + okusi iz Etol Celje oziroma kakor se že po novem imenujejo...Je pa res, da se tega ogromno proda in vsi pravijo, kako je dobro... Sam ne kupujem, ker poznam zgodbo...kupujem pa rume, ki so nekajkrat dražji in verjetno narejeni po enakem postopku...
Bolj malo je tistih, ki dandanes še kaj namakajo in kuhajo...špirit+ arome(barva, vonj, okus), so proizvodi novodobnih "destilarjev"...
Re: Fuzbal
Tudi jaz sem od rumov, sem pa letos bil v Bosni na enem rojstnem dnevu kjer sem poskusil eno šljivovico res dobro, rekli so da je 2x pečena. Domov sem prinesel 2 litra in tudi moji prijatelji so rekli, da kaj takega še niso pili. Zato sprašujem, če se v slovenij dobi kaj, vsaj približno takega.
Tropinovc mi ne gre, ker smo ga doma kuhali. Še kot otrok sem pomagal nonotu in mi je ta vonj od tropin ostal v nosu, ki mi ne paše.
Tropinovc mi ne gre, ker smo ga doma kuhali. Še kot otrok sem pomagal nonotu in mi je ta vonj od tropin ostal v nosu, ki mi ne paše.
Re: Fuzbal
Jaz sem letos v 15ih litrih tropinovca tri mesece na soncu namočil 15kg drnjul in je nastala vrhunska pijača, niti sledu vonja po tropinovcu
-
- Admiral
- Prispevkov: 2277
- Pridružen: Sr Mar 26, 2008 19:54
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Re: Fuzbal
Se strinjam z Alesjom, drnulovc je odličen in naraven.
Dobra in domača slivovka pa Bosna ali Srbija, tam še niso slišali za Etol.
Dobra in domača slivovka pa Bosna ali Srbija, tam še niso slišali za Etol.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Re: Fuzbal
majval napisal/-a:Ker sem iz tistih koncev, malo poznam zadevo...da se pri prvi referenci nič ne kuha, ampak je vse špirit + okusi iz Etol Celje oziroma kakor se že po novem imenujejo...Je pa res, da se tega ogromno proda in vsi pravijo, kako je dobro... Sam ne kupujem, ker poznam zgodbo...kupujem pa rume, ki so nekajkrat dražji in verjetno narejeni po enakem postopku...
Bolj malo je tistih, ki dandanes še kaj namakajo in kuhajo...špirit+ arome(barva, vonj, okus), so proizvodi novodobnih "destilarjev"...
Hvala za informacijo, kolega jo nabavlja, pa včasih vzamem kak liter, imaš prav, dobra je, po okusu, v pridelavo se nisem spuščal, pravtako ni to moja najljubša pijača Če se v družbi in z obiski spije liter vilme v enem letu, je dosti. Sicer je pa že povsod tako, če sam ne delaš, ne moreš več nikomur zaupat
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Re: Fuzbal
CAR napisal/-a:Se strinjam z Alesjom, drnulovc je odličen in naraven.
Dobra in domača slivovka pa Bosna ali Srbija, tam še niso slišali za Etol.
Sigurno tudi v Sloveniji kdo kuha kaj dobrega na star način, zase in ožji krog znancev. Je pa težko priti do njih, če ne poznaš. Verjetno bi kakšen liter tudi prodali, ampak se bojijo davčne.
Re: Fuzbal
Bavarko napisal/-a:Sigurno tudi v Sloveniji kdo kuha kaj dobrega na star način, zase in ožji krog znancev. Je pa težko priti do njih, če ne poznaš. Verjetno bi kakšen liter tudi prodali, ampak se bojijo davčne.
Jaz pri svojem delu dobim pri ljudeh letno kar nekaj litrov slivovke, tista je sigurno domača, ker mi jo podarijo v zahvalo za urejeno TV, samo jaz je ne pijem, jo podarim dalje.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Re: Fuzbal
pinosat napisal/-a:
Jaz pri svojem delu dobim pri ljudeh letno kar nekaj litrov slivovke, tista je sigurno domača, ker mi jo podarijo v zahvalo za urejeno TV, samo jaz je ne pijem, jo podarim dalje.
Jaz dobim koledarje in svinčnike z logotipi podjetij, redko kakšno botilko vina, zamenjaš za dobro slivovko?
Re: Fuzbal
pinosat napisal/-a:Bavarko napisal/-a:Sigurno tudi v Sloveniji kdo kuha kaj dobrega na star način, zase in ožji krog znancev. Je pa težko priti do njih, če ne poznaš. Verjetno bi kakšen liter tudi prodali, ampak se bojijo davčne.
Jaz pri svojem delu dobim pri ljudeh letno kar nekaj litrov slivovke, tista je sigurno domača, ker mi jo podarijo v zahvalo za urejeno TV, samo jaz je ne pijem, jo podarim dalje.
…mogoče je voda notri,saj ne veš,če daš kar naprej,….
Re: Fuzbal
nac napisal/-a: …mogoče je voda notri,saj ne veš,če daš kar naprej,….
Ne, si izlijem kak ml, pa probam ... ampak slivovka mi ne sede, čeprav diši, bolj iz radovednosti ...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Re: Fuzbal
Bavarko napisal/-a:CAR napisal/-a:Se strinjam z Alesjom, drnulovc je odličen in naraven.
Dobra in domača slivovka pa Bosna ali Srbija, tam še niso slišali za Etol.
Sigurno tudi v Sloveniji kdo kuha kaj dobrega na star način, zase in ožji krog znancev. Je pa težko priti do njih, če ne poznaš. Verjetno bi kakšen liter tudi prodali, ampak se bojijo davčne.
Lani mi je sosed za rojstni dan dal eno flašo viljamovke, slovenske, tako dobre še nisem pil, vonj in okus perfekten, ga vprašam, kje jo je dobil. Slivovko pa mi je pred leti večkrat prinesel znanec iz Požege, srbija, dvakrat pečeno boljša kot katerikoli viski, če pride kaj v slo, mu bom naročil. l.p.alesjo
Re: Fuzbal
Srbska ali bosanska slivovka znata biti dobri, ampak zelo radi pretiravajo z metilcem. Redki ga med peko dobro ločijo od žganja. Doslej sem zelo poredko naletel na res dobro balkansko slivovko brez metilnega alkohola. V Srbiji sem v glavnerm pil šumadijsko in južneje in skoraj vse so bile spuščene čez hrastovo skorjo, ali oblance, da je bila "lepo" rjava. Tudi to me moti pri njihopvih slivovkah. Je pa po drugi strani skoraj vedno prvovrstno žgana dunja. Za mene je to najboljši balkanski šnops, slivovko ali hruškovec je pa bolje poiskat pri nas v Sloveniji. Če se z kmetom vnaprej dogovoriš, da izkoščiči slive, ali še bolje češpje, potem pa itak...
In vedno moraš nakupit dovolj, da ti vsaj kako leto stoji v kleti v temi. Kdor je neučakan lahko pospeši staranje tako, da steklenico zavije v temno folijo in jo da v prtljažnik avta. po mesecu dni bo "stara leto dni".
In vedno moraš nakupit dovolj, da ti vsaj kako leto stoji v kleti v temi. Kdor je neučakan lahko pospeši staranje tako, da steklenico zavije v temno folijo in jo da v prtljažnik avta. po mesecu dni bo "stara leto dni".
Re: Fuzbal
Dunja je res dobra. Ko sva hodila na morje v čg z mojo sem vedno na tržnici kupil kakšno in je bla super.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Re: Fuzbal
Bo težko, ampak............
Re: Fuzbal
Bo težko, ampak, če spiješ eno dobro žganje bo vse lažje
Kdo je na strani
Po forumu brska: lme in 7 gostov