ebay
Moderatorji: moderator2, moderator
ebay
Ima kdo idejo kako vzpostaviti direktni kontakt z ponudnikom iz ebaya? Imamo težave z dispečersko službo ebaya,ki noče poslat v Slo in bi kontaktiral ponudnika direkt, da si izmenjamo naslove...
Re: ebay
Pošlji mu sliko s svojimi podatki pa tako da je ne raztolmači strojno branje ker če jo je to ebay prekršek.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
V veliko primerih imajo isti logo oz isto ime na ebayu kot imajo spletno stran ali celo trgovino in če se da poiščeš potem na googlu in na njihovi strtani kontaktiraš direta prodajalca. Že večkrat tako naročal v veliko primerih še cenje kot preko ebay.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Ceneje zna bit res ja ker ne rabi plačevat provizije ebayu. Ampak je pa garancija boljša preko ebaya. In tudi prodajalci “se bojijo” slabega feedbacka in se potrudijo. Večino preko ebay nabavim kar tam najdem. Kje kaj pa tudi izven vzpostavim kontakt.
Sej tudi jaz ponavadi predvsem zato ker ebay vrača dnar in kot si reku se za uni feedback vsi grebejo in se zmeri reši da je ok. Ma ponavadi če že preko ebaya kontaktiraš pol spremenijo da se da pošiljat v SLO in že takoj vidiš k ti da še poštino zdraven. So pa kaki ki ni šans da bodo poslali k nam.
Sem imel primer ko ni hotu v slo sem dal v It ni blo problema takoj.
Sem imel primer ko ni hotu v slo sem dal v It ni blo problema takoj.
Jaz pogosto kontaktiram prodajalca ("Contact seller") in ga prosim, naj se pozanima za strošek DHL pošiljanja v SLO in da naj popravi ceno in nastavi oglas na način, da je potem možno pošiljanje k nam. Ponavadi ni problema; se pozanimajo, naredijo ... ravno včeraj na tak način nabavil novo pumpo za klimo.
- 1stofficer
- Admiral
Nekateri pod nobenim pogojem ne pošljejo v SLO. Se mi je že zgodilo, da sem kupil 2nd hand instrument Raymarine in šele nato ugotovil, da ni shippinga v SLO. K sreči sem rešil prek kolega iz UK.
Si je pametno prebrat kaj vse piše pod oglasom, da ni kasneje presenečenj. Piše pa ponavadi zelo realno, ker, kot ugotavljate tudi ostali, dajo veliko na pozitiven rating. Kar je seveda za kupca dobro. Meni ni težko dat kak % več in imam zato neko kritje (ebay) zadaj.
Si je pametno prebrat kaj vse piše pod oglasom, da ni kasneje presenečenj. Piše pa ponavadi zelo realno, ker, kot ugotavljate tudi ostali, dajo veliko na pozitiven rating. Kar je seveda za kupca dobro. Meni ni težko dat kak % več in imam zato neko kritje (ebay) zadaj.
Eni prodajalci ne pošiljajo izven matične države.
lahko pa na DPD naročiš prevzem in dostavo pošiljke.
prodajalec ti mora prej sporočiti dimenzije in težo paketa.
lahko pa na DPD naročiš prevzem in dostavo pošiljke.
prodajalec ti mora prej sporočiti dimenzije in težo paketa.
Jaz imam naslove v us,uk,de kar je priročno ker si pol lokalec in gre vse bistveno lažje.
AEgir napisal/-a:Jaz imam naslove v us,uk,de kar je priročno ker si pol lokalec in gre vse bistveno lažje.
Ja ma to maš kake kolege dol al kako?
Ne. Kolega mam sam na japonskem, jp sem pozabil napisat prej. Teh storitev maš kot listja. Trik je najti tako, ki je cenovno sprejemljiva, sploh v CA.
To mislš glede carine al glede česa?
Paco napisal/-a:Cez DE proxy pa vse pride
- 1stofficer
- Admiral
AEgir napisal/-a:Ne. Kolega mam sam na japonskem, jp sem pozabil napisat prej. Teh storitev maš kot listja. Trik je najti tako, ki je cenovno sprejemljiva, sploh v CA.Paco napisal/-a:Cez DE proxy pa vse pride
Kako iz Japonske resujes posiljke?
Na kolegov naslov pošlem on pa pol al prnese sem ko pride al pa pošlje oziroma preko koga pošlje sem.
Jaz imam uporabniški račun na mailboxde.com (se prijaviš brezplačno). Potem dobiš naslov kot npr.
Mailboxde.com GmbH
Ime, ID cifra
Äussere Weberstr. 57
02763 Zittau
GERMANY
Ta naslov daš kot naslov za pošiljanje na eBay-u in prodajalci pošljejo tja.
Ko prispe iz eBay-a, v to skladišče, ti mailboxde pošlje sporočilo.
Plačaš strošek pošiljanja in si prepošlješ vse skupaj v Slovenijo.
Gledam koliko so so bili razni stroški pošiljanja:
21 kg .... 30,44 EUR
14 kg ..... 14,42 EUR
0,43kg ..... 13,27 EUR
Takih servisov kot mailboxde je veliko, v vsaki državi (VB, ZDA, EU države), če malo pobrskaš.
V času obnove barke 21-22 sem si tako preposlal cca. 40 paketov - vse prišlo b.p.
So pa določene omejitve - recimo baterije, pršilci itd. - določeni izdelki niso dovoljeni:
https://www.mailboxde.com/prohibited-goods.html
So me pa kdaj na kleinanzeigen.de prodajalci tudi zavrnili - se jim je zdel naslov zgoraj čuden.
Mailboxde.com GmbH
Ime, ID cifra
Äussere Weberstr. 57
02763 Zittau
GERMANY
Ta naslov daš kot naslov za pošiljanje na eBay-u in prodajalci pošljejo tja.
Ko prispe iz eBay-a, v to skladišče, ti mailboxde pošlje sporočilo.
Plačaš strošek pošiljanja in si prepošlješ vse skupaj v Slovenijo.
Gledam koliko so so bili razni stroški pošiljanja:
21 kg .... 30,44 EUR
14 kg ..... 14,42 EUR
0,43kg ..... 13,27 EUR
Takih servisov kot mailboxde je veliko, v vsaki državi (VB, ZDA, EU države), če malo pobrskaš.
V času obnove barke 21-22 sem si tako preposlal cca. 40 paketov - vse prišlo b.p.
So pa določene omejitve - recimo baterije, pršilci itd. - določeni izdelki niso dovoljeni:
https://www.mailboxde.com/prohibited-goods.html
So me pa kdaj na kleinanzeigen.de prodajalci tudi zavrnili - se jim je zdel naslov zgoraj čuden.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta