Pozdravljeni
Imam Peugeot 3008 letnik 2017 s senzorji in kamero zadaj (ostalih asistenčnih sistemov nimam).
Kljuko rabim za vleko gumenjaka na prikolici dolžine 4.2m. Kljuko sem mislil vzeti pri Bartolju ki je trenutno najbolj ugoden (snemljiva kljuka + montaža + vpis = 410€). Sedaj so mi pa na original Peugeot servisu rekli da moram vzeti original elektroniko ker drugače bom imel težave. Ker lahko avto zazna da je zadaj prikolica in računalnik blokira mašino, naj bi bil tudi problem s lučmi ker to tudi računalnik zaznava da so dodatni porabniki, zadnji senzorji da se ne izklopijo… Skratka kar nekaj stvari mi je naštel in da bodo sami problemi in da naj vzamem pri njih kjer dajo original elektroniko ki se poveže z računalnikom v avto in da ne bo težav.
Je pa cena 600€, kar je 200€ več.
Preveril sem tudi pri Bartolju ki pa pravi da bo vse delalo edino pri vzvratni vožnji bodo piskali senzorji ker se ne izklopijo.
Tako da res ne vem ali se splača dati 200€ več za orig elektroniko ali ne?
Po eni strani rabim to za vleko 2x na leto, vzvratno tudi ne bom vozil. Avto bo star 8 let …
Po drugi strani pa vseeno da mi nekje na morju zablokira računalnik motor ker zaznal oviro … ?
Kakšne so kaj vaše izkušnje glede tega lahko pričakujem kakšne težave če ne dam original elektronike za moj avto ali je to zgolj fora trgovca da mi proda original opremo ?
Hvala za mnenja in odgovore
Vlečna kljuka - elektronika
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Vlečna kljuka - elektronika
Tudi jaz imam 3008
Nič nimajo original. Roba je od Thuleta, ter zelo slabe kvalitete. Nič ti ne bo zjebalo eletronike, ker v najslabšem primeru se tista elektronika montira mimo tega, da avto ve, da vleče prikolo.
Od začetka sami problemi z lučmi, žmigli so kdaj utripali večinoma pa ne...
Sem takrat sam na novo potegnil kablovje iz "original" škatlce, pa je začuda delalo( za pol leta)
Na koncu sem avto zategnil do najbližjega monterja kljuk, ki je vgradil svojo "škatlico", od takrat BP
Ne nasedaj temu njihovemu origanalu, ker je najslabša SLO kljuka boljša od te njihove "original" šrota ..
P.s. Avto je bil kupljen pri najboljšem SLO trgovci s Pežoji ( vsak lastnik Pežoja ve, kdo se oglašuje s tem podatkom) kao serijsko kupljen s kljuko, ki jo niti niso vpisali v kartonček)
Ok, sem si mislil, mogoče pa ker je "fabriško" montirano sem mislil, da vpis ni potreben.... Me je prijazen policaj ozavestil da sem živel v globoki zmoti.
Na koncu sem pri njih iskal potrdilo o "strokovni vgradnji" pa je direktor (oz. Kdorkoli je že bil tisti "kravatar") rekel, da se s tem ne bodo ukvarjali, pa da lahko še enkrat izdajo proti plačilu... Samo prijaznemu sprejemniku se lahko zahvalim, da mi je zbrskal potrdilo v njihovem arhivu, sprintal poštemplal, pa mi ga dal pod pultom...
Skratka.... Pojdi kar do tistega, ki si ga omenjal v svojem postu.....
Nič nimajo original. Roba je od Thuleta, ter zelo slabe kvalitete. Nič ti ne bo zjebalo eletronike, ker v najslabšem primeru se tista elektronika montira mimo tega, da avto ve, da vleče prikolo.
Od začetka sami problemi z lučmi, žmigli so kdaj utripali večinoma pa ne...
Sem takrat sam na novo potegnil kablovje iz "original" škatlce, pa je začuda delalo( za pol leta)
Na koncu sem avto zategnil do najbližjega monterja kljuk, ki je vgradil svojo "škatlico", od takrat BP
Ne nasedaj temu njihovemu origanalu, ker je najslabša SLO kljuka boljša od te njihove "original" šrota ..
P.s. Avto je bil kupljen pri najboljšem SLO trgovci s Pežoji ( vsak lastnik Pežoja ve, kdo se oglašuje s tem podatkom) kao serijsko kupljen s kljuko, ki jo niti niso vpisali v kartonček)
Ok, sem si mislil, mogoče pa ker je "fabriško" montirano sem mislil, da vpis ni potreben.... Me je prijazen policaj ozavestil da sem živel v globoki zmoti.
Na koncu sem pri njih iskal potrdilo o "strokovni vgradnji" pa je direktor (oz. Kdorkoli je že bil tisti "kravatar") rekel, da se s tem ne bodo ukvarjali, pa da lahko še enkrat izdajo proti plačilu... Samo prijaznemu sprejemniku se lahko zahvalim, da mi je zbrskal potrdilo v njihovem arhivu, sprintal poštemplal, pa mi ga dal pod pultom...
Skratka.... Pojdi kar do tistega, ki si ga omenjal v svojem postu.....
Hvala na razumevanju
Hvala za odgovor.
Nisem vas čisto dobro razume, ste imeli problem potem z original elektroniko pri vgradnji ali kaj drugega ?
Bartolj je rekel da zraven montira klasično vtičnico 7-pol na katero se priključi potem prkola da delajo luči in smerniki. Tu ni govora o neki napredni elektroniki kot so mi to prodajali na Peugeot servisu ?
Je potem ta elektronika potrebna ali ne, glede na to da mi je čisto vseeno če mi zadnji senzorji piskajo ko bom šel vzvrato - čeprav vzvratno bo bolj redko samo pri razkladanju čolna ?
Edino kar me skrbi je da mi nebi potem kaj računalnik 'zbluziu' v avtu pa blokiral mašino ker zazna neko oviro zadaj, to so me 'strašili' na servisu ? Čeprav zopet ne vidim razloga, ker nimam nekega sistema samodejnega bremzanja, samo klasične senzorje in kamero ?
Nisem vas čisto dobro razume, ste imeli problem potem z original elektroniko pri vgradnji ali kaj drugega ?
Bartolj je rekel da zraven montira klasično vtičnico 7-pol na katero se priključi potem prkola da delajo luči in smerniki. Tu ni govora o neki napredni elektroniki kot so mi to prodajali na Peugeot servisu ?
Je potem ta elektronika potrebna ali ne, glede na to da mi je čisto vseeno če mi zadnji senzorji piskajo ko bom šel vzvrato - čeprav vzvratno bo bolj redko samo pri razkladanju čolna ?
Edino kar me skrbi je da mi nebi potem kaj računalnik 'zbluziu' v avtu pa blokiral mašino ker zazna neko oviro zadaj, to so me 'strašili' na servisu ? Čeprav zopet ne vidim razloga, ker nimam nekega sistema samodejnega bremzanja, samo klasične senzorje in kamero ?
Da, problem je bil z "original" inštalacijo. Sedaj ta osnovna"škatljica" deluje tako kot je treba....
To mi je naknadno uredil G. Kos iz Domžal, nevem pa če se še ukvarja z vlečnimi napravami.
P.s. So te pa dodobra prestrašil na pooblaščencu
To mi je naknadno uredil G. Kos iz Domžal, nevem pa če se še ukvarja z vlečnimi napravami.
P.s. So te pa dodobra prestrašil na pooblaščencu

Hvala na razumevanju
Super, hvala vsem za informacije, ste me pomirili
Bo potem kar od Bartol čisto ok za to kar rabim 2x na leto.

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov