Zavarovanje plovila
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Imam Slovensko zastavo in sem zavaroval pri Triglavu.
Območje plovbe: sredozemlje. So rekli (seveda nič pisno), da lahko razširim območje plovbe (seveda z doplačilom), ko bom šel skozi Gibraltar.
No, ko sem pa to hotel so se pa v hlače podelali.
Nimajo izkušenj, ne znajo ocenit rizika, bla, bla.
Pa ne le kasko - tudo obvezno zavarovanje znajo naredit le v Sredozemlju.
Sem moral presedlat na Pantaenius (preko I.B.C.).
Zadeva je nekaj dražja, a ne dosti - se pa precej podraži, ko širiš območje plovbe.
Sredozemlje je OK,
Evropa (do 200 milj od obale) je že dražja,
Vzhodni Atlantik (pokriva med drugim Kanarske otoke) drago,
Cel Atlantik (rabim zaradi Karibov) pa svinjsko drago.
Pa še hurikanska klavzula (v smislu: če te sesuje hurikan si si skoraj sam kriv).
V glavnem: plačal sem skoraj 3 jurje Eur za obvezno in kasko. Huh boli.
Območje plovbe: sredozemlje. So rekli (seveda nič pisno), da lahko razširim območje plovbe (seveda z doplačilom), ko bom šel skozi Gibraltar.
Zadeva je nekaj dražja, a ne dosti - se pa precej podraži, ko širiš območje plovbe.
Sredozemlje je OK,
Pa še hurikanska klavzula (v smislu: če te sesuje hurikan si si skoraj sam kriv).
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
heron napisal/-a:Imam Slovensko zastavo in sem zavaroval pri Triglavu.
Sredozemlje je OK,
Koliko pa si dal vrednost barke? Ker jaz sem urejal za nekoga ki je tudi hotel kritje za cel svet pa ni bilo tako drago...
Ne rabiš Yachpoola, greš direktno na zavarovalnico in urediš. Predlagam pa npr. Croatia osiguranje ali Allianz, ki imata večinski delež v navtiki, dobro mrežo agentov in cenilcev v primeru škod, pa tudi utečen postopek, druge so minorne v navtiki, pa veliko drobnega tiska je za prebrati. Sam sem imel Allinaz, pa je šlo za totalno škodo in nobenih problemov, tako da priporočam glede na svoje izkušnje z reševanjem škode Allianz, po sistemu "rekla kazala" pa vem da je tudi Croatia osiguranje resna zavarovalnica v navtiki.
Pa ne gledati samo na ceno zavarovanja, če gledate le na to, brez da berete drobni tisk, potem je bolje da se obrnete na Yachtpool, pa vam bodo pravilno svetovali.
Pa ne gledati samo na ceno zavarovanja, če gledate le na to, brez da berete drobni tisk, potem je bolje da se obrnete na Yachtpool, pa vam bodo pravilno svetovali.
generali
jest imel prej pri triglavu (edini v slo ki so zavarovali USA) zastavo
in šel lansko leto na drugo. vse po mailu uredil z generali zavarovalnico na hrvaškem.
prib 150 € cenej.
kasko in osovno zavarovanje.
in šel lansko leto na drugo. vse po mailu uredil z generali zavarovalnico na hrvaškem.
prib 150 € cenej.
Prepbral sem spološne pogoje za kasko Yachtpoola.
Na žalost notri piše, da kasko ne krije škodnih primerov, ki bi nastali v času na neuradnem sidrišču, če bi bila barka dlje kot 12 ur brez nadzora.
Da prevedem: na privat vezu ti kasko ne velja, v kolikor pride do škode zaradi neurja, če si takrat doma v Sloveniji.
Na žalost notri piše, da kasko ne krije škodnih primerov, ki bi nastali v času na neuradnem sidrišču, če bi bila barka dlje kot 12 ur brez nadzora.
Da prevedem: na privat vezu ti kasko ne velja, v kolikor pride do škode zaradi neurja, če si takrat doma v Sloveniji.
Re: generali
urby79 napisal/-a:jest imel prej pri triglavu (edini v slo ki so zavarovali USA) zastavo
prib 150 € cenej.
Tudi jaz sem imel eno leto zavarovano pri omenjeni zavarovalnici,ampak ko sem videl drugo leto,da je bil čoln zavarovan za 7000€ premalo in da mi niso zavarovali dobrovoljno osigurnje,kar pomeni ,da krijejo škodo na drugem plovilu,če jaz komu kaj naredim. Pri njih so v osnovnem zavarovanju krite samo osebe.
In,ko vse to dodam pride znesek skoraj pri vseh zavarovalnicah na Hrvaškem enak.
L.P.
-
birdybirdy
- Naddesetnik
vili napisal/-a:urby79 napisal/-a:jest imel prej pri triglavu (edini v slo ki so zavarovali USA) zastavo
prib 150 € cenej.
Tudi jaz sem imel eno leto zavarovano pri omenjeni zavarovalnici,ampak ko sem videl drugo leto,da je bil čoln zavarovan za 7000€ premalo in da mi niso zavarovali dobrovoljno osigurnje,kar pomeni ,da krijejo škodo na drugem plovilu,če jaz komu kaj naredim. Pri njih so v osnovnem zavarovanju krite samo osebe.
In,ko vse to dodam pride znesek skoraj pri vseh zavarovalnicah na Hrvaškem enak.
L.P.
Naj dodam še da so v osnovnem zavarovanju krite samo tretje osebe.
Tretje osebe (na Hrvaškem) se ne štejejo za osebe, ki so na ladji ali jahti, ki je povzročila škodo, in osebe, ki so na drugem čolnu, jahti, ladji oz. drugem plovilu.
Pagus
Ker je naslov te teme zelo splošen, bom svoje vprašanje postavil kar sem, da ne odpiram nove teme. Katera plovila s slovensko zastavo so na Hrvaškem dolžna imeti urejeno obvezno zavarovanje?
Kot sam razumem citat iz informativnega plakata, ki si ga vsako leto primoran kupiti ob nakupu vinjete, in kjer so lepo citirane glavne zakonske določbe, so to plovila s potisno močjo 5kW ali več. Kaj to pomeni za jadrnice brez motorja, ne vem. Dejstvo je, da mi vsako leto nakup vinjete pogojujejo z urejenim obveznim zavarovanjem, čeprav imam plovilo brez motorja.
Kot sam razumem citat iz informativnega plakata, ki si ga vsako leto primoran kupiti ob nakupu vinjete, in kjer so lepo citirane glavne zakonske določbe, so to plovila s potisno močjo 5kW ali več. Kaj to pomeni za jadrnice brez motorja, ne vem. Dejstvo je, da mi vsako leto nakup vinjete pogojujejo z urejenim obveznim zavarovanjem, čeprav imam plovilo brez motorja.
Mirno morje in široko obzorje.
pagus napisal/-a:vili napisal/-a:urby79 napisal/-a:jest imel prej pri triglavu (edini v slo ki so zavarovali USA) zastavo
prib 150 € cenej.
L.P.
Naj dodam še da so v osnovnem zavarovanju krite samo tretje osebe.
Tretje osebe (na Hrvaškem) se ne štejejo za osebe, ki so na ladji ali jahti, ki je povzročila škodo, in osebe, ki so na drugem čolnu, jahti, ladji oz. drugem plovilu.![]()
(Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu (NN 151/05., NN 36/09., NN 75/09.) ).
kaj pa v kasku?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost