Zavarovanje plovila

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
heron
Viceadmiral
Kraj: Žabnica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a heron » Če Sep 20, 2012 18:21

Imam Slovensko zastavo in sem zavaroval pri Triglavu.
Območje plovbe: sredozemlje. So rekli (seveda nič pisno), da lahko razširim območje plovbe (seveda z doplačilom), ko bom šel skozi Gibraltar.
No, ko sem pa to hotel so se pa v hlače podelali.
Nimajo izkušenj, ne znajo ocenit rizika, bla, bla.
Pa ne le kasko - tudo obvezno zavarovanje znajo naredit le v Sredozemlju.

Sem moral presedlat na Pantaenius (preko I.B.C.).
Zadeva je nekaj dražja, a ne dosti - se pa precej podraži, ko širiš območje plovbe.
Sredozemlje je OK,
Evropa (do 200 milj od obale) je že dražja,
Vzhodni Atlantik (pokriva med drugim Kanarske otoke) drago,
Cel Atlantik (rabim zaradi Karibov) pa svinjsko drago.

Pa še hurikanska klavzula (v smislu: če te sesuje hurikan si si skoraj sam kriv).
V glavnem: plačal sem skoraj 3 jurje Eur za obvezno in kasko. Huh boli.
Lep pozdrav, Tomaž.

Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Uporabniški avatar
bojan11
Admiral
Kraj: Trebnje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bojan11 » Če Sep 20, 2012 20:24

heron napisal/-a:Imam Slovensko zastavo in sem zavaroval pri Triglavu.
Območje plovbe: sredozemlje. So rekli (seveda nič pisno), da lahko razširim območje plovbe (seveda z doplačilom), ko bom šel skozi Gibraltar.
No, ko sem pa to hotel so se pa v hlače podelali.
Nimajo izkušenj, ne znajo ocenit rizika, bla, bla.
Pa ne le kasko - tudo obvezno zavarovanje znajo naredit le v Sredozemlju.

Sem moral presedlat na Pantaenius (preko I.B.C.).
Zadeva je nekaj dražja, a ne dosti - se pa precej podraži, ko širiš območje plovbe.
Sredozemlje je OK,
Evropa (do 200 milj od obale) je že dražja,
Vzhodni Atlantik (pokriva med drugim Kanarske otoke) drago,
Cel Atlantik (rabim zaradi Karibov) pa svinjsko drago.

Pa še hurikanska klavzula (v smislu: če te sesuje hurikan si si skoraj sam kriv).
V glavnem: plačal sem skoraj 3 jurje Eur za obvezno in kasko. Huh boli.

Koliko pa si dal vrednost barke? Ker jaz sem urejal za nekoga ki je tudi hotel kritje za cel svet pa ni bilo tako drago...
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Če Apr 18, 2013 20:52

Verjetno nas je precej ki bomo izkoristili možnost HR registracije.
Zanima me, pa sigurno še koga, če kdo lahko svetuje kakšno zavarovalnico na hrvaškem. Bo treba sklenit kakšno zavarovanje (jaz kasko )...
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Če Apr 18, 2013 22:25

Na hrvaškem greš (teoretično) na Yachtpool, simple as that.

Postopek zavarovanja, kakor tudi podaljšanja, poteka res gladko.
Mislim pa, da niso ravno najcenejši.
Prav tako nimam izkušenj, kako je, ko je treba uveljavljati škodni primer.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Če Apr 18, 2013 22:39

Tisti ki ste mogoče menjali zavarovalnico,ste verjetno tudi preverjali cene pri eni in drugi zav in pogoje.Pa me zanima kje se najbolj splača(obvezno in kasko).
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Apr 19, 2013 00:27

Ne rabiš Yachpoola, greš direktno na zavarovalnico in urediš. Predlagam pa npr. Croatia osiguranje ali Allianz, ki imata večinski delež v navtiki, dobro mrežo agentov in cenilcev v primeru škod, pa tudi utečen postopek, druge so minorne v navtiki, pa veliko drobnega tiska je za prebrati. Sam sem imel Allinaz, pa je šlo za totalno škodo in nobenih problemov, tako da priporočam glede na svoje izkušnje z reševanjem škode Allianz, po sistemu "rekla kazala" pa vem da je tudi Croatia osiguranje resna zavarovalnica v navtiki.
Pa ne gledati samo na ceno zavarovanja, če gledate le na to, brez da berete drobni tisk, potem je bolje da se obrnete na Yachtpool, pa vam bodo pravilno svetovali.
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak
Kraj: Porat, RAb

generali

OdgovorNapisal/-a urby79 » Pe Apr 19, 2013 12:29

jest imel prej pri triglavu (edini v slo ki so zavarovali USA) zastavo

in šel lansko leto na drugo. vse po mailu uredil z generali zavarovalnico na hrvaškem.
prib 150 € cenej.
kasko in osovno zavarovanje.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Pe Apr 19, 2013 15:43

Prepbral sem spološne pogoje za kasko Yachtpoola.
Na žalost notri piše, da kasko ne krije škodnih primerov, ki bi nastali v času na neuradnem sidrišču, če bi bila barka dlje kot 12 ur brez nadzora.

Da prevedem: na privat vezu ti kasko ne velja, v kolikor pride do škode zaradi neurja, če si takrat doma v Sloveniji.
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

Re: generali

OdgovorNapisal/-a vili » Pe Apr 19, 2013 18:17

urby79 napisal/-a:jest imel prej pri triglavu (edini v slo ki so zavarovali USA) zastavo

in šel lansko leto na drugo. vse po mailu uredil z generali zavarovalnico na hrvaškem.
prib 150 € cenej.

Tudi jaz sem imel eno leto zavarovano pri omenjeni zavarovalnici,ampak ko sem videl drugo leto,da je bil čoln zavarovan za 7000€ premalo in da mi niso zavarovali dobrovoljno osigurnje,kar pomeni ,da krijejo škodo na drugem plovilu,če jaz komu kaj naredim. Pri njih so v osnovnem zavarovanju krite samo osebe.
In,ko vse to dodam pride znesek skoraj pri vseh zavarovalnicah na Hrvaškem enak.

L.P.
birdybirdy
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a birdybirdy » Ne Apr 21, 2013 20:21

Kura zdaj sem pa zmeden. Imam jeta, ki je registriran v slo - Izola. Lani sem zavarovanje sklenal na triglavu in je bilo malo cez 600€. Vem pa, da zavarovanje v hr pride okoli 50€. Ker se po Slo vodah nimam namena vozit ali se bi dalo sklenat zavaravanje v hr in pridobit plovno dovoljenje?
Uporabniški avatar
pagus
Poročnik korvete
Kraj: Zagreb, Pag

OdgovorNapisal/-a pagus » Ne Apr 21, 2013 21:38

vili napisal/-a:
urby79 napisal/-a:jest imel prej pri triglavu (edini v slo ki so zavarovali USA) zastavo

prib 150 € cenej.

Tudi jaz sem imel eno leto zavarovano pri omenjeni zavarovalnici,ampak ko sem videl drugo leto,da je bil čoln zavarovan za 7000€ premalo in da mi niso zavarovali dobrovoljno osigurnje,kar pomeni ,da krijejo škodo na drugem plovilu,če jaz komu kaj naredim. Pri njih so v osnovnem zavarovanju krite samo osebe.
In,ko vse to dodam pride znesek skoraj pri vseh zavarovalnicah na Hrvaškem enak.

L.P.

Naj dodam še da so v osnovnem zavarovanju krite samo tretje osebe.
Tretje osebe (na Hrvaškem) se ne štejejo za osebe, ki so na ladji ali jahti, ki je povzročila škodo, in osebe, ki so na drugem čolnu, jahti, ladji oz. drugem plovilu. :oops: :cry: (Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu (NN 151/05., NN 36/09., NN 75/09.) ).
Pagus
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Po Apr 22, 2013 08:58

Ker je naslov te teme zelo splošen, bom svoje vprašanje postavil kar sem, da ne odpiram nove teme. Katera plovila s slovensko zastavo so na Hrvaškem dolžna imeti urejeno obvezno zavarovanje?
Kot sam razumem citat iz informativnega plakata, ki si ga vsako leto primoran kupiti ob nakupu vinjete, in kjer so lepo citirane glavne zakonske določbe, so to plovila s potisno močjo 5kW ali več. Kaj to pomeni za jadrnice brez motorja, ne vem. Dejstvo je, da mi vsako leto nakup vinjete pogojujejo z urejenim obveznim zavarovanjem, čeprav imam plovilo brez motorja.
Mirno morje in široko obzorje.
Uporabniški avatar
urby79
Višji praporščak
Kraj: Porat, RAb

OdgovorNapisal/-a urby79 » Po Maj 06, 2013 17:04

pagus napisal/-a:
vili napisal/-a:

prib 150 € cenej.

L.P.

Naj dodam še da so v osnovnem zavarovanju krite samo tretje osebe.
Tretje osebe (na Hrvaškem) se ne štejejo za osebe, ki so na ladji ali jahti, ki je povzročila škodo, in osebe, ki so na drugem čolnu, jahti, ladji oz. drugem plovilu. :oops: :cry: (Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu (NN 151/05., NN 36/09., NN 75/09.) ).

kaj pa v kasku?
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Sr Jul 03, 2013 23:13

A zdej lahko SLO zastava registrira pri Alianz na Hrvaškem? Namreč jst za svoj čoln plačam v SLo pri Adriaticu 280 obvezno/letno, WOlf je dal tolk za obvezno in kasko... ne vem pa če lahko janezi to nardimo pri brarih hrvatih
Wellcraft 2600 Martinique
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Sr Jul 03, 2013 23:18

Kaj mu pa krijejo za tihdobrih 200 eurov. Ko bo skoda bo pestro.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost