Zavarovanje - ponudniki
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Zavarovanje - ponudniki
Pozdravljeni
Sem že malo iskal z iskalnikom, pa je vse skupaj zelo "nametano". Sicer pa glede na to, da gre notri sezona, bo to sigurno še komu prišlo prav. Imam čoln Fiberline dolžine dobre 4 metre, motor Suzuki 40, letnik 1976. V lanskem letu sem za zavarovanje odgovornosti odštel 55,26 € pri zavarovalnici Triglav, dodatno pa še 26,57 € za kaksko zavarovanje "A". Glede na to, da se mi vse skupaj ni zdelo preveč drgao, niti nisem iskal drugih ponudnikov, saj so mi na Triglavu rekli da boš za zavarovanje plačal toliko, kolikor boš sam ocenil čoln.
V letošnjem letu sem kupil čisto nov čoln malo daljši, močnejši motor in je seveda tudi vrednost tega plovila 15x večja od starejšega. Normalno pričakujem da bo tudi zavarovanje dražje.
Ali mi lahko prosim poveste, kje naj iščem ponudbe za zavarovanje, zelo rad bi malo preveril ali je sploh kaj dosti razlike med zavarovalnicami?
Hvala za pomoč in lep pozdrav
Bine
Sem že malo iskal z iskalnikom, pa je vse skupaj zelo "nametano". Sicer pa glede na to, da gre notri sezona, bo to sigurno še komu prišlo prav. Imam čoln Fiberline dolžine dobre 4 metre, motor Suzuki 40, letnik 1976. V lanskem letu sem za zavarovanje odgovornosti odštel 55,26 € pri zavarovalnici Triglav, dodatno pa še 26,57 € za kaksko zavarovanje "A". Glede na to, da se mi vse skupaj ni zdelo preveč drgao, niti nisem iskal drugih ponudnikov, saj so mi na Triglavu rekli da boš za zavarovanje plačal toliko, kolikor boš sam ocenil čoln.
V letošnjem letu sem kupil čisto nov čoln malo daljši, močnejši motor in je seveda tudi vrednost tega plovila 15x večja od starejšega. Normalno pričakujem da bo tudi zavarovanje dražje.
Ali mi lahko prosim poveste, kje naj iščem ponudbe za zavarovanje, zelo rad bi malo preveril ali je sploh kaj dosti razlike med zavarovalnicami?
Hvala za pomoč in lep pozdrav
Bine
Kar se tiče "ta velikega dela" je končano...je pa potrebno urediti še nekaj malenkosti (črpalka za vodo, glavno stikalo za elektriko, nalepke) ter seveda tudi vpis. Z Banom iz Kopra sva že dogvorjena, reg. označbo mi je tudi že poslal, tako da računam tam nekje junija grem na registracijo in takrat grem tudi prvič v vodo.
Kar se pa tiče zavarovanja sem pa še zmeraj interesent za kakšne predloge glede ponudnikov
lp
Bine
Kar se pa tiče zavarovanja sem pa še zmeraj interesent za kakšne predloge glede ponudnikov

lp
Bine
Js za ocenjeno vrednost 25k€ za celo leto plačam 300€ kaska (pri tuji zavarovalnici). Kasko vključuje tudi prevoze po kopnem. Hkrati je v to ceno vključeno tudi obvezno zavarovanje za 5M€ škode proti tretji osebi. Pri nas žal ne velja, tako da sem moral še pri naših oderuhih obvezno sklenit če sem hotel registrirat
Rookie napisal/-a:Vrednost plovila z motorjem 4000€, kasko za celo leto,tudi med prevozi po kopnem 93€, Adriatic.
Pazite - ravno Adriatic vam od letos dalje v "kasku" ne krije več tatvine !
Če vam tega niso povedali, bi jaz zamenjal agenta oz. kar zavarovalnico !
Posledično grem iz 250 EUR kaska na strošek 350 EUR (druga zavarovalnica), ker hočem imet čoln vreden 12.000 EUR zavarovan kot se zagre. Se pa strinjam, je kar precej, sploh za slab mesec dni uporabe čolna.... ampak ukradejo mi ga lahko z deponije tudi sredi zime, ne ?
pri zavarovanjih na sploh je tako, da je dobro nekoga osebno poznat, ker se zadeve (če pride do škode) urejajo med ljudmi. Naj bo še tako renomirana zavarovalnica (Allianz) ali še tako lepo zavarovanje na papirju, ko pride do problema, vas bodo obravnavali kot številko in ne kot kupca. In potem je seveda problem in slaba volja. Raje dam 50 EUR več i zaupam človeku, kot da mi rečejo, da ne izplačajo škode zato, ker drobni tisk določa, da bi moral čoln imet privezan na Luni, ne pa na Zemlji... Najdite si poštenega agenta, če kdo rabi, dam kontakt na p.m.
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
amerglass napisal/-a:Rookie napisal/-a:Vrednost plovila z motorjem 4000€, kasko za celo leto,tudi med prevozi po kopnem 93€, Adriatic.
Pazite - ravno Adriatic vam od letos dalje v "kasku" ne krije več tatvine !
Če vam tega niso povedali, bi jaz zamenjal agenta oz. kar zavarovalnico !
Posledično grem iz 250 EUR kaska na strošek 350 EUR (druga zavarovalnica), ker hočem imet čoln vreden 12.000 EUR zavarovan kot se zagre. Se pa strinjam, je kar precej, sploh za slab mesec dni uporabe čolna.... ampak ukradejo mi ga lahko z deponije tudi sredi zime, ne ?
Ko sem videl tale post me je zaskrbelo in sem poklical svojega agenta na Adriatiku (Agencija Cekin d.o.o.). Takoj mi je rekel, da to ne drži, da pa bo še enkrat preveril in me obvestil...
Po 10 minutah me je poklical in potrdil da je tako kot je govoril in da je čoln zavarovan v sklopu kaska tudi za tatvino...
Še natančneje mi je razložil pogoje - citiram "01-TPK-01/07" - kjer gre za popolno izgubo plovila...
Seveda je treba izpolnjevati pogoje. Na morju se obravnava tatvina po pomorskem zakonu, medtem ko se za tatvino na kopnem uporablja drug zakon (civilno-pravni za odškodnino)
Glede zaklepanja, ograjenosti in zaklenjenosti ograje pa je bilo že pisano in piše v pogojih, da ne bom ponavljal...
Je pa res, da zavarovalnica krije tudi stroške reševanja in izplačilo nagrad za reševanje - v tem primeru, pa ne krije tega če gre za piratstvo ali tatvino.....
Na kratko sem povzel po telefonu slišano, če pa je kak "agent" na forumu bo bolj strokovno odgovoril

Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
- Savo1953
- Admiral
- Kraj: Škofljica - Kvarner (Duga uvala)
amerglass napisal/-a:Pardon, nisem bil dovolj natančen:
Savo, pri vas gre verjetno za plovilo kaj večje vrednosti (nad 30.000 EUR), kjer sprememb ni. Govorim o čolnih do 25.000 EUR vrednosti, kjer Adriatic kaska ne krije več (letos).
Preverite še enkrat pri agentu in potrdite - za ostale ki berejo !
Zdaj pa res več ne razumem, kaj ne krije, prej je bilo govora o tatvini, zdaj pa je o kasku nasploh.......
Jaz imam zavarovano na 17.000.- plačal sem februarja okoli 200 €, da ne iščem računa in v polici, kakor tudi v drobnem tisku ne vidim problema..., kar mi je potrdil tudi "agent"..
(je pa res, da zavarovalnica preveri vse pogoje iz drobnega tiska, preden kaj izplačajo)
Kdor hoče, najde pot, kdor noče, najde izgovor.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov