Nesreča (brodolom) Costa Concordia
Moderatorji: moderator2, moderator
Pogrešajo še 70 ljudi. Možno je, da je prišlo v veliki zmedi do napake pri štetju in prijavah. Hujše bi bilo, da so ostali v potopljenem delu ladje. Ta se je sicer prevrnila šele proti jutru.
To je prikaz rute, posnete iz dejanske poti ladje. Izgleda, da so nekaj močno zajeb... Peljali so namreč točno proti otoku, ter zadnjo minuto obrnili, kar je bilo za tako veliko plovilo prekasno.

To je prikaz rute, posnete iz dejanske poti ladje. Izgleda, da so nekaj močno zajeb... Peljali so namreč točno proti otoku, ter zadnjo minuto obrnili, kar je bilo za tako veliko plovilo prekasno.

Jadranje je odklop
Očitno je bila večerja na Costi Concordii veličastna, da so pozabili na krmarjenje. Mogoče pa je bila veličastna stevardesa v komandni sobi.
Za tako križarko, s toliko potniki, popolnoma nepredstavljiva malomarnost. Mogoče pa sabotaža, kaj veš!?
Vrisana ruta je moja interpretacija slišanega in videnega v medijih.
vir. http://www.digitalhen.co.uk/news/world-europe-16563562
Za tako križarko, s toliko potniki, popolnoma nepredstavljiva malomarnost. Mogoče pa sabotaža, kaj veš!?
Vrisana ruta je moja interpretacija slišanega in videnega v medijih.
vir. http://www.digitalhen.co.uk/news/world-europe-16563562
Nazadnje spremenil Marchi, dne Ne Jan 15, 2012 00:04, skupaj popravljeno 1 krat.
motorni napisal/-a:Tukaj pa je poročilo po preiskavi o trajektu Marko Polo
in radarska slika z Marca Pola. Omenjajo kišovito vreme in take neumnosti. Kaj tu ni jasno, ne vem? Radarska slika kaže kurs naravnost na obalo. Ko plujem tam okoli, vsake 5 min gledam na gps, da ne povozim kakšnega "kamenčka". On pa z Marcom Polom zapelje naravnost na otok oz. dva otoka. Enako zgornji modeli s Costa Concordie. Res težko razumeti kaj se dogaja. OK, zataji gps, še vedno je radar, še vedno so karte, še vedno je sonar, globinomer... Pa ja nima na na križarki z 10m ugreza naštiman alarm globine na 110m.
Ne rečem, da se meni ne more zgoditi, ampaj jaz nimam 4200 potnikov in jaz sem na dopustu, ne v službi.

Kapitan je obtožen tudi, da je zapustil ladjo predno so bili potniki rešeni. Na italianski TV poslušam pričevanje potnikov. Vladala je splošna zmeda, niso vedeli ne kje so, ne kaj se dogaja. Neka ženska pripoveduje, kako je hotela svojega otroka spraviti na rešilni čoln. Pravilo, najprej otroci, ženske.. itd, očitno ni veljalo. Nihče ni hotel otroka na "svoj" čoln. Hotela je otroka spraviti na varno, ona naj bi prišla za njim, ko bi bilo mogoče. Potniki so morali sami razbiti steklene omare, kjer so bili rešilni jopiči. Nekateri člani posadke so poskakali v morje, ter plavali proti obali.
Jadranje je odklop
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost