Dostop do interneta iz plovila

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Jul 07, 2010 07:26

Admin kot si povedal in če drži to glede konektiranja na T-mobile potem je res Tele2 boljša in predvsem cenejša varianta. Na žalost so mi na treh mestih podali enako dezinformacijo, zato sem se pač odločil za VIP connect.
Ko sem kupoval sem se spomnil tvojih besed, zato sem povprašal na treh mobi centrih na Rabu. Zdaj je kar je.

VIP connect ima ves software in driverje na USB sticku.

LP NT
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jul 07, 2010 10:14

Imam T-mobile že drugo leto in dela brez težav.
Letos uporabljam predvsem opcijo 24 ur neomejeno za 20kun.
Aktiviram vsak drugi ali tretji dan in to je to. Ko opcija poteče lahko normalno surfam naprej po "znosni" tarifi.

Bi pa izpostavil naslednjo stvar. Namreč, vsak današnji računalnik ima v ozadju aktivirane avtomatske update in podobne servise, ki znajo "nevidno" pobirati prenešeno kilažo. Za začetek v windovsih izklopite avtomatski update, da ne bo presenečenj.

Če se kdo bolj spozna, naj napiše, kaj vse je še dobro izklopiti in kako, da prišpraramo pri prenosu podatkov.
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Sr Jul 07, 2010 11:42

Mam Visto in razen windovsov pa antivirusnega se nč ne nalaga avtomatsko za vse vpraša če dovolim, pa če drgač snemate torrente doma morte te tud izključit.
LP Marjan
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Jul 07, 2010 14:48

Windows avtomatski update je med najpožrešnejšimi. Od nekaj Kb do nekaj 10Mb ti potegne, ne da bi vedel kdaj. Previdno!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jul 07, 2010 23:18

Update-i Windows in antivirusnih programov so res lahko velik problem. Pa še kakšen Adobe Flash, pa Applov Quick Time je neverjeten požeruh, ki se neprestano update-a...

Tele2 ima enako vse na ključu, instalacija pa je sila preprosta. V ključ vstaviš SIM kartico, nato pa ga vključiš v USB na laptopu. Zažene se ti instalacija driverjev in programa za povezavo, ki je po kakšni minuti nared za uporabo. Program "Tele2 Mobile Partner" za povezavo je super. Spremlja kompletno statistiko, omogoča enostavno polnjenje računa, pošiljanje SMS-ov in podobno... Zelo zadovoljen! :D

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Sr Jul 07, 2010 23:28

Mene pa zanima, ali ima kdo kakšno pametno idejo za povezavo z internetom v Grčiji.
Sicer je Grčija v EU, kjer je predpisana enotna tarifa za mobilne telefone.
Razmišljal sem o dodatni Wi-fi anteni, dosega do 5 km.

LP :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Jul 08, 2010 00:03

Na kaj bi se pa priključil z Wi-Fi anteno, me zanima če obstaja kaj tudi v Grčiji ?
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Če Jul 08, 2010 11:09

Kupil bom dostop do interneta (kakšen simpa ali kaj podobnega)

Sedaj pa me zanima, kako izklopim vse update na compu?

Imam win7. Izklopil sem automatic update za windowse, pa ugasnil bom vse programe, ki laufajo "zadaj", ki tudi stalno iščejo update zase.

Moram biti še na kaj pozoren, da impuzli ne bodo zbledeli?

Hvala

lep pozdrav

Nejc
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jul 09, 2010 10:20

Inštaliraj si kakšen programček ala "traffic monitor", ki ti šteje preneseno kilažo. Nimam konkretnega naslova. Sicer tudi to ni 100%, ker mi je mimo števca ušlo kar nekaj Kb.

Mislim, da sem imel tale programček

http://www.shaplus.com/bandwidth-meter/

Joško
Dodatna wifi antena vedno prav pride. Ker gre za enkraten nakup, cena pa ni previsoka cca 50€, se splača nabavit in se malo pozabavat s kakšno odprto linijo.

Na barki mi je kar dobro delovalo, zdaj sem pa na Ražnju v apartmaju, pa ne ulovi ama nič, tako da sem aktiviral T-mobile simpa.
Wifi antene se po moje ne splača inštalirat na vrh jambora amapk je dovolj, da postaviš 2m visok drog. Do vrha jambora je potreben doooolg kabel, kar pomeni veeeliko izgub, pa še morebiten srevis je otežen.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » So Jul 10, 2010 09:45

Marchi, točno tako sem tudi sam razmišljal.
Me pa nekaj drugega matra in sicer bom hitro pečen, če dobim dostop do interneta, na koncu pa se bom moral še grščino in grški jezik učit. Sem si nabavil Slo-Grški in Grško-Slo slovar pa sem samo debelo gledal vanj. Še s cirilico nimajo veliko skupnega.
Ampak vsaka stvar je za nekaj dobra

ευχαριστώ - efharisto :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » To Jul 13, 2010 16:52

Tudi jaz sem za dopust kupil VIP stick pa me zanima če je že kdo najdu kako se aktivira tista ; caka; ki jo jo omenil Nikola.
Sem prebral vsa RTFM pa nikjer nisem našel karkoli zapisanega o tem.
Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » To Jul 13, 2010 20:37

Joško napisal/-a:Mene pa zanima, ali ima kdo kakšno pametno idejo za povezavo z internetom v Grčiji.
Sicer je Grčija v EU, kjer je predpisana enotna tarifa za mobilne telefone.
Razmišljal sem o dodatni Wi-fi anteni, dosega do 5 km.

LP :D

Joško, a ti to resno misliš z Grčijo?
Kdaj odrineš?

Lp Edo
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
SubOrbit
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a SubOrbit » Sr Jul 14, 2010 11:03

Po mojih izkušnjah prenos podatkov s tele2 sim kartico v omrežju t-mobile NE DELUJE!

Letos sem kupil tele2 predplačniški paket s huawei 1552 modemom (145kn) in prenos podatkov v t-mobile ni bil mogoč, delali so le SMSji, ko sem se hotel povezati v omrežje za prenos podatkov mi je njihov software javil le, da se oddaljeni računalnik ne odziva, medtem ko če sem bil v tele2 omrežju je zadeva takoj delovala.

Če ste kje na celini ni problema, je tele-2 signal vsaj po vseh mestih, na plovilu, predvsem med kornati pa signala ni oz. je preslab za normalen prenos podatkov.
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Če Jul 15, 2010 13:16

Huh... mene so predlani obrali za 500 eur, ker sem delal na netu preko roaminga... No, lani pa "samo" za 200 eur... Glede na vaša pričevanja bom letos kupil TELE2, pa da vidimo ;)

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jul 15, 2010 20:16

SubOrbit napisal/-a:Po mojih izkušnjah prenos podatkov s tele2 sim kartico v omrežju t-mobile NE DELUJE!

Letos sem kupil tele2 predplačniški paket s huawei 1552 modemom (145kn) in prenos podatkov v t-mobile ni bil mogoč, delali so le SMSji, ko sem se hotel povezati v omrežje za prenos podatkov mi je njihov software javil le, da se oddaljeni računalnik ne odziva, medtem ko če sem bil v tele2 omrežju je zadeva takoj delovala.

Če ste kje na celini ni problema, je tele-2 signal vsaj po vseh mestih, na plovilu, predvsem med kornati pa signala ni oz. je preslab za normalen prenos podatkov.

Opa, tole pa je koristna informacija!!!
Meni je do sedaj še vedno delalo, torej sem bil vedno v dosegu njihovega signala...
Imam tudi njihov telefon, ki pa preverjeno dela povsod, saj ga uporabljam že več kot 2 leti. Tudi prenos podatkov (internet) preko tega telefona spojenega na laptop je vedno deloval, tudi na Kornatih!

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov