Dostop do interneta iz plovila
Moderatorji: moderator2, moderator
Pri simpa paketu se splače izkoristiti možnost cenejših klicev na dve izbrani številki. Vela tudi za številke v tujini (SLO). Cena klica je 50% cenejša.
Pri aktivaciji prenosa podatkov S, M, L, ali XL, bodite pozorni na avtomatsko reaktivacijo po 30 deneh. Če sem prav razumel navodila, se po mesecu dni opcija, katero si aktiviral, ponovno aktivira, če je nisi prej deaktiviral. Deaktiviraš jo lahko takoj po aktivaciji, ker bo deaktivirana šele 30 dni po aktivaciji. Preostanek dobroimetja ti ne propade, temveč se prišteje naslednji aktivaciji. Meni je lansko leto ostalo cca. 100 Mb, ko sem pred mesecem dni aktiviral opcijo M, sem imel na računu 250 Mb. Ker nisem porabil vsega v enem mesecu, sem opcijo deaktiviral. Ko bom naslednjič rabil internet, bom aktiviral najmanjšo možno S (za 10 kn), na katero se mi bo prištelo vse kar mi je ostalo.
Pri aktivaciji prenosa podatkov S, M, L, ali XL, bodite pozorni na avtomatsko reaktivacijo po 30 deneh. Če sem prav razumel navodila, se po mesecu dni opcija, katero si aktiviral, ponovno aktivira, če je nisi prej deaktiviral. Deaktiviraš jo lahko takoj po aktivaciji, ker bo deaktivirana šele 30 dni po aktivaciji. Preostanek dobroimetja ti ne propade, temveč se prišteje naslednji aktivaciji. Meni je lansko leto ostalo cca. 100 Mb, ko sem pred mesecem dni aktiviral opcijo M, sem imel na računu 250 Mb. Ker nisem porabil vsega v enem mesecu, sem opcijo deaktiviral. Ko bom naslednjič rabil internet, bom aktiviral najmanjšo možno S (za 10 kn), na katero se mi bo prištelo vse kar mi je ostalo.
Jadranje je odklop
No jaz sem nabavil pri vipu usb ključek za 150 kun gor je bilo naloženo 20mb, dodatno sem aktiviral 1giga za 50 kun in sedaj imam giga pa neki gor.
Probal v šilu, se poveže na umts signal in dela ok. Sam pozabil sem sklopit updejte in je pokurlo 2mb u par sekundah potem sem pa prekinil. Se bom drugič bolj poglobil
Sedaj me pa še zanima kateri ponudnik je najceneji za klicanje v slo in pošiljanje smsjev??
Hvala!
Probal v šilu, se poveže na umts signal in dela ok. Sam pozabil sem sklopit updejte in je pokurlo 2mb u par sekundah potem sem pa prekinil. Se bom drugič bolj poglobil

Sedaj me pa še zanima kateri ponudnik je najceneji za klicanje v slo in pošiljanje smsjev??
Hvala!
kako dobiti odprto brezplačno wire less povezavo
Moj prijatel Wolvgang-Avstrijec, morjeplovec z 50 letno tradicijo, Tirolec, hujši kot Gorenjec, ima barko že nekaj let v Grčiji, me je videl, kako se matram priklopiti na kakšen Ciber Caffe na brezplačno povezavo in kako letam s compom po obali.
On pa sedi na barki in lovi okoli vse živo. (da ne bo pomote wireless)
PREPROSTO.
1.Na compu izklopiš notranjo anteno za wireless. Če jo nimaš toliko bolje
2.Kupiš zunanjo Wireless USB povezavo z antenco (jaz sem jo kupil pri TechTradeju na Vošnjakovi 5 v Lj) TP-LINK TL-WIN722N.
3.Vtakneš v comp (inštaliraš driverje itp) in imaš sedaj zunanjo povezavo.
4.Ponavdi to ni dovolj in je priložena antenica premalo. Prijatelj Wolfgang ima externo anteno, ki jo, ne boste verjeli, tudi lahko kupiš. (imajo različnih ojačitev in oblik - Ponuja jo tudi Leon Torey -Raymarine oz Navtronic d.o.o. videl to na Internautici). To obešiš na jambor in jo usmeriš proti željenemu cilju (če je usmerjena) ali pa pustiš tam binglati.
5. takoj dobiš ogromno brežičnih omrežj (tud odprtih) iin lepo delaš. Preiskušeno, tudi 500m daleč Dela v obe smeri. Sicer počasi, toda dela in to gorenjsko ZASTOJN
Če imaš močnejšo anteno pa rabiš že ojačevalec.......
Ko si pa sredi ničesar, ti pa lahko pomaga samo satelitski telefon če imaš seveda napolnjene baterije in account
On pa sedi na barki in lovi okoli vse živo. (da ne bo pomote wireless)
PREPROSTO.
1.Na compu izklopiš notranjo anteno za wireless. Če jo nimaš toliko bolje
2.Kupiš zunanjo Wireless USB povezavo z antenco (jaz sem jo kupil pri TechTradeju na Vošnjakovi 5 v Lj) TP-LINK TL-WIN722N.
3.Vtakneš v comp (inštaliraš driverje itp) in imaš sedaj zunanjo povezavo.
4.Ponavdi to ni dovolj in je priložena antenica premalo. Prijatelj Wolfgang ima externo anteno, ki jo, ne boste verjeli, tudi lahko kupiš. (imajo različnih ojačitev in oblik - Ponuja jo tudi Leon Torey -Raymarine oz Navtronic d.o.o. videl to na Internautici). To obešiš na jambor in jo usmeriš proti željenemu cilju (če je usmerjena) ali pa pustiš tam binglati.
5. takoj dobiš ogromno brežičnih omrežj (tud odprtih) iin lepo delaš. Preiskušeno, tudi 500m daleč Dela v obe smeri. Sicer počasi, toda dela in to gorenjsko ZASTOJN
Če imaš močnejšo anteno pa rabiš že ojačevalec.......
Ko si pa sredi ničesar, ti pa lahko pomaga samo satelitski telefon če imaš seveda napolnjene baterije in account

Dolgo sem spraševal in tuhtal in nazadnje kupil T-mobile. Tukaj ti vsaj ne poberejo dobroimetja po preteku kartice. Ob nakupu ti podarijo 500MB, ki jih sicer moraš porabit (menda) v 10 dnevih (ali tako nekako). Obračuna se na osnovi prenosa podatkov in moram rečt, da sem se kar trudil, da sem zapravil v roku teh podarjenih 500MB.
Enako velja za telefonijo. Vedno sem vztrajal na gostovanju (Mobitel). Sedaj sem si kupil kartico T mobile (simpa), 20KN, za enak znesek ti naložijo tudi dobroimetja.
Mobitel gostovanje na Hrvaškem, minuta klica v SLO stane nekaj čez 1 E, simpa pa malce čez 4KN, skoraj 50% ceneje, da o klicih po Hrvaškem ne govorim.
V forumu je že bila debata, da ti ostali ponudniki menda poberejo dobroimetje ob preteku kartice, če ne podaljšaš do roka, T-mobile pa imaš časa za podaljšanje (spet menda) 9 mesecev in neporabljeno dobroimetje ti do takrat ostane.
Preberite malo pogoje T-mobile, da me ne bo kdo držal za besedo.
Enako velja za telefonijo. Vedno sem vztrajal na gostovanju (Mobitel). Sedaj sem si kupil kartico T mobile (simpa), 20KN, za enak znesek ti naložijo tudi dobroimetja.
Mobitel gostovanje na Hrvaškem, minuta klica v SLO stane nekaj čez 1 E, simpa pa malce čez 4KN, skoraj 50% ceneje, da o klicih po Hrvaškem ne govorim.
V forumu je že bila debata, da ti ostali ponudniki menda poberejo dobroimetje ob preteku kartice, če ne podaljšaš do roka, T-mobile pa imaš časa za podaljšanje (spet menda) 9 mesecev in neporabljeno dobroimetje ti do takrat ostane.
Preberite malo pogoje T-mobile, da me ne bo kdo držal za besedo.
Glede Free WiFija je vseeno treba biti previden, saj imajo lahko odklenjena omrežja namenoma taka (honeypot) za lovljenje raznoraznih gesel. Skratka, če le surfate po internetu (napoved, radar, aladin) ni problema, že pri elektronski pošti pa je lahko problem, pa potem SIP, kaj šele pri paypalu ali podobnih bančnih sistemih. Za take transakcije je vsekakor bolje uporabljati GPRS ali UMTS.
Kot sem napisal sem jaz tudi vzel VIP. Mi je pa ta vikend na morju nekdo predlagal bonbon...
Zadeva bi znala biti zelo zanimiva, kar se tiče interneta za tiste, ki potrebujejo nekaj več podatkov, saj se da za 3kune aktivirati dnevno opcijo 300MB, ki sicer velja le do 24.00 ure tisti dan, ko ste jo aktivirali.
Če kakšen dan ne potrebujete je pač ne aktivirate. Kljub vsemu pa skupaj stane 90kun 9GB, če aktivirate vsak dan, kar pa je že kar nekaj podatkov.
Sam se bom verjetno odličil za ta bon bon, ker potrebujem več, kot le en GB na mesec.
https://www.bonbon.com.hr/ponuda/internet_sim
Vidim pa še en plus... V kolikor kupite bon za 160kun, le-ta velja celo leto in ne propade, kot pri večini... Kartica pa stane samo 10kun
Poleg tega pa stane klic v tujino 1,5 kune minuta(upam samo, da sem pobral ven pravo cono!
https://www.bonbon.com.hr/ponuda/cjenik-usluga
Zadeva bi znala biti zelo zanimiva, kar se tiče interneta za tiste, ki potrebujejo nekaj več podatkov, saj se da za 3kune aktivirati dnevno opcijo 300MB, ki sicer velja le do 24.00 ure tisti dan, ko ste jo aktivirali.
Če kakšen dan ne potrebujete je pač ne aktivirate. Kljub vsemu pa skupaj stane 90kun 9GB, če aktivirate vsak dan, kar pa je že kar nekaj podatkov.
Sam se bom verjetno odličil za ta bon bon, ker potrebujem več, kot le en GB na mesec.
https://www.bonbon.com.hr/ponuda/internet_sim
Vidim pa še en plus... V kolikor kupite bon za 160kun, le-ta velja celo leto in ne propade, kot pri večini... Kartica pa stane samo 10kun
Poleg tega pa stane klic v tujino 1,5 kune minuta(upam samo, da sem pobral ven pravo cono!
https://www.bonbon.com.hr/ponuda/cjenik-usluga
V katerem omrežju deluje tale Bonbon, na strani nekako ne najdem tega zapisanega?
Glede na to, da je del Hrvatski Telekom skupine predvidevam, da uporablja T-mobile omrežje.
Glede na to, da je del Hrvatski Telekom skupine predvidevam, da uporablja T-mobile omrežje.
Nazadnje spremenil Daniel, dne Sr Jun 22, 2011 13:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Daniel napisal/-a:V katerem omrežju deluje tale Bonbon, na strani nekako ne najdem tega zapisanega?
http://tourist.bonbon.com.hr/en/
bonbon koristi T-Mobile mrežu i zato bonbon kartica funkcionira samo s mobilnim uređajima iz T-Mobile ponude te sa svim uređajima koji nisu “zaključani“ na neku drugu mrežu. Ako je tvoj uređaj “zaključan”, savjetujemo ti da odeš na prodajno mjesto ili nazoveš službu za korisnike operatora na čiju je mrežu mobitel zaključan i zatražiš “otključavanje”.
https://www.bonbon.com.hr/faq/ponuda
https://www.bonbon.com.hr/faq/ponuda
Daniel napisal/-a:Hvala. Sicer ima T-mobile tam, kjer bomo letos letovali le EDGE signal tako, da je vse skupaj zgolj pogojno uporabno (skrajni konec korčule, naprej od vele luke).
Jaz imam Vip in je delal praktično povsod ok (od Umaga do Dubrovnika), četudi je bil samo Edge. Edine težave se pojavljajo tam, kjer je manj baznih postaj, ki so bolj obremenjene. Tako je počasi delalo samo v Velo luččkem zalivu (Gradine), in na Lastovu - Zaklopatica. Vse ostalo dovolj dobro.
Prebral že skoraj vse. Pa vseeno bi prosil za kak odgovor. Imam odklenjen ključ za internet, prenosnik, ki mi ga n škoda dat na barko. Sedaj pa bi rabil še kartico in najugodnejšo pa (tako da bo delovala) ponudbo za nternet v času dopustov. Je to izvedliv al manjka še kaj. Predvsem bi rabil za pošto in seveda aladinček da vem kam in kako bodo pihali vetrčki.
lep pozdrav
lep pozdrav
pomisli in zgodilo se bo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti