OdgovorNapisal/-a Bavarko » Če Feb 09, 2023 13:55
Da povlečem staro temo iz naftalina.
Pred približno 10-timi leti sem dobil zvrhano kišto sardonov, jih vložil v sol in po 3 mesecih so bili fenomenalni.
S tem se nisem ukvarjal vse do lani oktobra, ko sem ponovil zgodbo.
Problem je, ker so tokrat sardoni ostali precej čvrsti, so dobri, ampak se ne stopijo v ustih kot so se tisti pred 10-timi leti.
Razlika v postopku je bila samo ta, da sem tokrat sardonom odstranil glave s škrgami in drobovino, ki se ob potegu izvleče.
Vprašal sem nekaj lokalnih ribičev in vsak je imel svoj razlog:
-Nebi smel odstranit drobovine, not so neki encimi, ki pomagajo pri zorjenju v soli.
-Dobil si stare sardone.
-Hvrvaški ribiči stresejo na plavo ribo, takoj ko jo prestavijo v veliko posodo, konzervans kalijev metabisulfit, da riba ostane dlje sveža.
Vprašam še tu, bi kdo vedel kaj bi lahok bil razlog?